Apropó Fehér Könyv
2011. július 08. írta: térfél

Apropó Fehér Könyv

Csak mert:

"Ahhoz, hogy a közvélemény számára is ismert legyen, hogy az újonnan megválasztott Fővárosi Közgyűléssel együtt milyen helyzetben vettük át a Fővárost, elengedhetetlenül szükséges ennek a "Fehér Könyv"-nek a kiadása."... csak mert tudnunk kell, hogy mik a legsúlyosabb problémák Budapest örökségéből - értsd, ami 2010- ig előállott... mert az örökségünk, az mindig a mi ökörségünk is! - de ezt csak én mondom (nem Tarlós), mert hát senki nem ült bele a "tiszta lap"-ba, a jelenlegi polgármester sem egy ma született (bárány) csecsemő, ahogy mi sem vagyunk azok - ergó a vicceken sem tudunk kacagni, ha nem először halljuk azt....

ezért itt van egy "tiszta lap" először is:

" Célunk visszaadni a fővárost a budapestieknek és vissza- illetve beengedni a városba mindazt, ami miatt érdemes itt élni: a jó levegőt, a zöldet, a tisztaságot, a kerékpározást és a sétát, a kulturált és színvonalas városi közlekedést, a kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket, az emberléptékű, a városi ember igényeit helyben kiszolgáló üzleteket és szolgáltatásokat.

Mindezt úgy. hogy az önkormányzatok és cégeik nyilvános szerződéseit és számlavezetéseit átláthatóvá tesszük, és így a részvételi költségvetés intézményein keresztül a lakosság bevonásával születnek meg a fontosabb döntések."

Mivel azonban nem nyert az LMP... jött helyette az a fajta tiszta lappal való indulás, amit most e fehérre meszelt írás tartalmaz. Tehát a legelső lépés: önmagunk tisztára festése és minden elkövetkezendőnek... az örökségre kenése.

No de, mi is az a fehér könyvek?

" A fehér borítójú kötetek több beszámolót közöltek, fényképeket és sok írásos dokumentumot, nyugati lapkivonatokat, adatokat az ellenforradalmi események okozta veszteségekről, károkról. Szerepeltek bennük az „ellenforradalom”-ban megölt kommunista áldozatok fényképei és életrajzi adatai.

A sajtóban kampányszerűen jelentek meg cikkek az „ellenforradalom” rémtetteiről. 1957 február 19-én megalakult a munkásőrség, elkezdődött a megtorlás." - Ó, jaj!... hát ezek ilyenek? ezek a fehér könyvek...?

Van itt más is (white paper)- nem kell betojni azonnal (biztatom magam)! Ugyan mitől lettem ennyire bizalmatlanná, ilyen gyanakvóvá? -ugyan!

(Brüsszel 2007) "Ez a kezdeményezés az első alkalom, amikor a Bizottság a sporttal kapcsolatos kérdésekkel
átfogó módon foglalkozik. Általános célja a sport Európában betöltött szerepével kapcsolatos
stratégiai iránymutatás, viták ösztönzése a speciális problémákról, nagyobb láthatóság
biztosítása a sport számára az uniós politikaalkotásban, valamint a közfigyelem felhívása az
ágazat szükségleteire és sajátosságaira. A kezdeményezés célja az olyan fontos kérdések
bemutatása, mint az uniós jog alkalmazása a sportra. Szintén törekszik további sporthoz
kapcsolódó intézkedések uniós szinten történő kiemelésére.
E Fehér Könyvet nem a semmiből kell megteremteni. A sport a közösségi vívmányok
alkalmazásának tárgyát képezi és az európai szakpolitikák számos területen jelentős és egyre
növekvő hatással vannak a sportra.
"... és bla-bla-bla, ennek a fehérnek is csak a 4 évvel ezelőtti dokumentumát érzékeljük - a hatások meg mintha elmaradtak volna.... Olyannyira, hogy minálunk a sport már egészen elenyésző szerepet játszik - kivéve a gyevi bírót: a focikát.

Hát ennyi jutott eszembe ezekről a könyvekről, ha zöldek, ha fehérek, ha óriási jelentőséggel hirdetik is ki.... nem lesz belőle semmi! Kár!

Talán bizony más utakat kéne követni, amelyek nem a már megtörténteket elemezgeti elölről, hátulról - balról jobbra (!)... talán bizony nem mutogatásokkal haladt előre a világ sem (sem vissza-, sem másokra mutogatással), sokkal inkább tervezéssel, megfontolt célok kitűzésével... és (a rohadt életbe!) azok megvalósításával...

No, ha egyszer egy ilyen kitűzött célt, és az ahhoz vezető lépéseket fogják közszemlére tenni (nem pedig titkosítással elhallgatni a valóságot) - akkor leszek szíves azokat érdemben megfontolás tárgyává tenni eeeeeeeeeenmagam is. Addig azonban nincs az akármilyen színű könyvben (számomra) tartalom...

csak mert, amelyikben volt tartalom (a Bölcsek Tanácsa könyvére gondolok - Szárny és Teher).... nos, azt dobták félre először... mostanra a wikipédia linkjei sem működnek egy kivételével...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr413050780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása