Jó reggelt Magyarország!
2011. július 04. írta: térfél

Jó reggelt Magyarország!

Viccország népe éb-resz-tőőőőőőőőőőőőő!

Kész a hétfői reggeli: az "érdem szerinti boldogulás" Orbán módra...

Én legalábbis erre keltem e csodás és még mindig inkább szürke, mint napfényes napon. Szól a rádióm - de minek is kapcsolom be? - és azt üzeni belőle a nagy és mindent tudó, és mindenhez értő vezető, hogy itt aztán megvalósul6ni látszik a "szebb jövő"...

Mert immáron - csak most, és csak nekünk - boldoggá kell lennünk, ha és amennyiben megesszük a felkínált reggeli szó(sz)t.

Ha bevettük, amit mond, akkor érdemeinket vegyük elő, majd szépen töröljük ki vele alfelünket! Úgy ni! Most akkor lát(hat)juk; miként is boldogulunk - érdemeink szerint.

  1. sehogy!
  2. ha nyugdíjas vagy, akkor szerencséd van, mert azt nem meri a kormány elvenni (még)
  3. ha korhatár előtt mentél nyugdíjba - szerződésednek megfelelően és érdemeid szerint - akkor már zűrben vagy, mert vissza fognak vezetni arra a munkaerőpiacra, ahol  ingyé' fognak dolgoztatni, de az ingyen vacsit a kormány tagjai elé tálalják
  4. ha simán csak nyugdíj előtt álló dolgozó vagy, akkor kezdj el aggódni, mert pá-pá-t fogsz inteni a megélhetésednek, amikortól szaros kisnyugdíjadat is meg fogják adóztatni
  5. ha csak szeretnél nyugdíjas lenni, de mostanában már a kutya sem foglalkoztat ; védett korod ellenére sehol nem állnak szóba veled, akkor készülj fel arra, hogy az eddig ledolgozott éveid, az addig levont járulékaid ellenében sem kapsz annyi lóvét, amennyi több lenne a segély összegénél - csak mert elszálltak azok az évek, amikor Te dolgoztál, amikor Belőled élt az ország öregje, fiatalja és persze összes politikusi férge rajtad élősködött... (öngondoskodtál volna előre, ahogy azt minden jósnak tudni illik!)
  6. ha aktív korú munkanélküli vagy - először is dögölj meg! - akkor felejtsd el eddigi "érdemeidet"! Ne gondold, hogy ebben az országban bárki segíteni akar rajtad - dehogyis! Te egy szar vagy csupán a kormány szemében, attól függetlenül, hogy hány szakmád lett már átképzéseinek hála, mennyi tapasztalattal bírsz eredeti szakmádban, és milyen elkeseredetten szeretnéd magad hasznosítani Viccország épülésére... ezt mind el kell felejtened (a legjobb, ha hagyod az agyadat mosni, míg ki nem fogy a koponyád e nemes szerve)! Azt kell csak észben tartanod, hogy az orbáni menü alapján: Te a kiváló KÖZMUNKA területén vagy bevethető. Ezt érdemled!
  7. - tudjukmitkíván a fideszakarat:
  8. - családtól elszakadj!
  9. - utazz értelmetlen távolságokat!
  10. - gürcölj nem XXI. századi módon parancsra!
  11. - élj barakkban!
  12. - lásd el magad havi 30-egy-kétezer jó magyar forintból!
  13. - csak... mert ez az "érdem szerinti boldogulás" by Orbánfideszegypárti kormányzat for You!

Na, zabálj magyar ember! - még csak ne is válogass!

Edd azt, amit feltálal neked Viccország miniszterelnöke

 

(S ha ismered a Quimby dalszövegeit, akkor .... majd én tartom a fejed... )

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr383037042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása