kínai horoszkóp
2011. június 27. írta: térfél

kínai horoszkóp

Én általában hányok a horoszkópoktól, mert azt tapasztaltam, hogy remekül hat a saját tetteink felelősségének vállalása ELLEN. Fogd rá a csillagokra, a sorsra, és persze a nyúlra!

"A Nyúl éve nyugodt lesz. Kreatív tevékenységek foglalják majd le minden időnket. Bőkezűek és nyitottak leszünk minden dialógusra. A 2011-es évben a barátokra, családra és titkos üzleti ügyekre fordítjuk minden figyelmünket. Döntéseinkben konzervatívabbak leszünk és kerülni fogjuk a rizikós lépéseket, ugyanakkor a botrányoktól és azoktól az eseményektől is távol tartjuk magunkat amelyek kizökkenthetnek érzelmi állapotunkból. Dolgozzunk többet azért, hogy belső önértékelésünk és magabiztosságunk meglegyen, így bízni fogunk magunkban és döntéseinkben. A túlzott biztonság és komfort iránti óhaj néha belevihet pénzügyi veszteségekbe is."

- ja! Pont ilyen ez a 2011. évünk eddig is: épp csak dialógus helyett konzultációk vannak..., a titkos üzleti ügyek miatt döglik a család, és tűnnek el a barátok..., érzelmi állapota egyeseknek nincs is - mindenféle kötődés híján botrány botrányra halmozódik, és még csak fel sem tudunk háborodni rajtuk. A tudás helyett munka alapú társadalmat (értsd: kényszermunkatábort) épít Orbán-Pintér és a többi kormánynyúl: önértékelésünket és magabiztosságunkat törvényileg gyepálja ki belőlünk a fideszbanda..., melynek túlzott biztonság és komfort iránti óhaja csak egy egész országot ránt bele pénzügyi veszteségekbe by Matolcsy és az ő nemzetgazdasági minisztériuma... (pfej!)

"A horoszkóp (görög horoscopos, „óranézés”) az asztrológiában a Nap, a Hold, a naprendszer bolygói helyzetét, és egyéb asztrológiai jellemzőket egy adott pillanatban, általában egy személy születése idején feltüntető ábra egy esemény idejére és földrajzi helyére felállítva. Segítségével az asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, betegségi hajlamairól, stb."

- Én is szoktam nézni az órámat, a Nap és a Hold járásán is el-elmélázom, csillagokat pedig már hiába is keresnék a városi éjszakában - fényszennyezettek lettünk - nincsenek elegen és elérhető közelségben se bolygók se "csillagok" ahhoz, hogy rájöjjünk végre : kurvára egyedül vagyunk ezen a kis Földön, ahonnan nem mehetünk sehová - ha már sikerült tönkretennünk az élet feltételeit... Végre leálltak az űr és bolygóközi utaztatással is, no meg annak fantazmagóriájával, hogy lenne még egy hely bárhol az univerzumban, ahol az emberiség minimálhányada akár - életben tudna maradni... "ne álmodj tovább Ember!"

Elég, ha Orbán álmodik - valahogy majd csak kihuny idióta csillaga neki is! Már látszik, hogy indult lefelé... egyszer csak seggre ül ő is. Addig pedig örömködik egyet - tudjátok mi ez a nagy love a kínaiak felé nála? Ma jöttem rá :) - hát a kínaiak kicsik, mint ő maga is!

Amúgy pedig utánagondoltam ennek a 12 megállapodásos micsodáknak: szándéknyilatkozat, meg megegyezés... meg ilyenek; fideszesen csak -hat, -het - bármi lehetséges, de semmi nem biztos, és főként nem előre megfontolt. ("Segítségével az asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, betegségi hajlamairól ") - ja, főként ez utóbbiról!

Szóval, eszembe jutott néhány dolog:

  • kínai gyerekjáték, ami a gyerek kezében életveszélyes állapotra vált
  • kínai termékleírás magyarra fordítva, ami értelmezhetetlen, vagy eleve baromság

"Első hullámuk a 90-es évek elején vonattal érkezett Budapestre. 1988-ban a Kínai Népköztársaság és Magyarország kölcsönösen feloldotta a vízumkényszert, de a lendületet a bevándorlásnak az 1989-es Tienanmen téri vérengzések adták. Két év alatt nulláról 40 ezerre duzzadt a budapesti kínaiak száma. Két csoportjuk volt, a kisebbik fele politikai menekültként érkezett és tovább utazott Nyugat-Európa irányába, míg a népesebb csoportot a déli tartományok szegényei képezték, akik nyomorúságos körülmények között kezdtek Kínából származó ruhaféléket árulni, és az üzlet olyan jól ment, hogy 1994-re létrejöhetett a Négy Tigris Piac. Ma egy újonnan érkezőnek 3000 dollárt kell fizetnie, hogy árusíthasson. A bevándorlásnak még a magyar részről 1992-ben újra bevezetett vízumkényszer sem tudott gátat szabni."

  • kínai boltok garmadája minden egyes magyar városban, ami messziről bűzlik - mert oly műanyag... és mégis oly védett (?)

"A piac képéhez hozzátartoznak még a szekrény méretű és marcona képű biztonsági őrök. Róluk az a hír járja, hogy tulajdonképpen jó hasznot húznak a kínaiak üzleteiből, ezért inkább a kereskedőket védik a külvilággal szemben, és nem a piacra betévedőket. Az egyik ilyen őrző-védő cég vezetője volt a milliárdos magyar üzletember Tasnádi Péter, akit 1999-ben súlyos testi sértés és adócsalás bűntette miatt négy és fél év szabadságvesztésre ítéltek"

  • kínai minőség! = selejtáru
  • kínai piac = ócsó átverés (ami ugye nem munka!?)

" A budapesti kínai piacon minden kapható, kivéve eredeti termékek. Mobiltelefon, parfüm, élelmiszer, de legfőképpen ruhák, cipők, mind hamisítvány. Az egész egy átláthatatlan káosz, bádogtetők rengetege egy nagyjából harminc focipálya méretű területen, melyet egy konténerekből álló fal határol el a külvilágtól. Budapest X. kerületében, a Négy Tigris Piacon járunk."

  • kínai maffiaháborúk

"A kínaiak sokszor se magyarul, se angolul nem tudnak, számlát pedig szinte soha nem adnak. Ellenben láthatóan jól élnek, és megtakarításaikat elmondásuk szerint otthonmaradt családtagjaiknak utalják haza. Nehéz elhinni, hogy a bevétel csupán ócska hamisítványok filléres eladásából származik. Valószínűbb, hogy a piac csak a felszín, mely eltakarja a valódi üzletet. A számtalan plüssállat, hamis cipő, ruhanemű közt csendben a piacra kerülnek a fegyverek, mint a „vipera”, kések, vagy éppen dobócsillagok, és más tiltott áru."

  • kínai hamisítványok

" Ez egy tulajdonképpeni nagykereskedelmi piac, vagyis nem csak a helyiek intézik itt vásárlásaikat, hanem az olcsó, rossz minőségű és hamis márkajelzéssel ellátott árukat innen terítik egész Közép-Kelet-Európába. Több mint 6000 ember dolgozik itt. Németországba a hamisított áru főleg a lengyel és cseh bolhapiacokon át jut el. Sok áru azonban magán Németországon keresztül kerül Budapestre, a hamburgi kikötőből. November közepén, a legutolsó nagyszabású vámrazzia idején 115 konténer tartalmát vizsgálták át az észak-német kikötővárosban és ennek eredményeként több mint egymillió pár hamisított Nike, Adidas és Puma cipőt foglaltak le. A becsült értéke 383 millió euró, nagy része Magyarországra ment volna tovább."

  • kínai gyerekmunka

 

"A kínaiak berendezkedtek Budapesten. Van saját iskolájuk, templomuk és hét különböző újságjuk. A kínai követséggel jó a helyi közösség kapcsolata, ez a valóságban azt jelenti, hogy beépültek egymás rendszerébe, és kölcsönösen kémkednek. A legutolsó rendőrségi rajtaütés során decemberben a várt eredmény ismét elmaradt. Mindössze 100 ezer euró bírságot szabtak ki, a kereskedők kevesebb mint 4 %-ára. A háromezerre becsült árusítóhelyből hármat zártak be. A piac rohamosan növekszik, rég túlnőtte már kereteit. A szomszédos gyárépületekben, a kétsávos út túloldalán ugyanaz az üzlet folyik. Egy kereskedő, aki magát Mr. Wongnak nevezte, éppen egy kutya formájú plüss oldaltáskát próbált eladni sok kacatja közül, de egy ember nem sok, annyi sem tévedt be bódéjába. Egyszer csak feltűnt egy sportkabátos úriember és az asztalára tett egy háromujjnyi vastagságú bankjegyköteget. Hogy ki volt ez az ember, és miért hagyta ott a pénzt, arra Mr. Wong nem kívánt válaszolni." - én meg nem kívánok a kínai-magyar kapcsolatok előtt hasra esni. (Eh!)

a teljes cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr193019194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása