Biztosíték - beverve!
2011. június 15. írta: térfél

Biztosíték - beverve!

Nálam pedig kiverve... de a lényeg a lényeg, hogy ragadjon a bélyeg! - mindenkire ráfele:

Azt értem, hogy a kormány be van tojva, de azt nem értem, hogy mi miért? Nem volt elég bizonyíték? Több, mint egy éve bizonyít nekünk, mezei polgároknak, hogy rohadtul nem érdekli az életünknek sem a minősége, sem pedig az, hogy van-e jövőképünk egyáltalán... lehet-e ilyen vadul törvénykező kormány mellett bármiféle beleszólásunk is abba, hogy mi az, ami hasznunkra válhat, és mi az ami eleve a romok méretét növeli csupán? - ez arról a hírről jutott eszembe, hogy a Corvinus egyetem hallgatói által holnap estére tervezett "Mondd el a véleményed!" akciót lefújta az izé...

- vajon miért?

Talán bizony azé'... amit annyira meg sem indokoltak? Szerintem ezért:... hopp! itten a szakszervezet sztrájkol, az Árokék bohóckodnak... ezek meg gondolkodni akarnak egész éjjel? Még az a filozófus is odamenne közéjük holmi politikai megfontolásokat elővezetni? Jujujj! Ez bizony nagyon hajazna '56-ra, ami szerintünk csupán csak az egyetemista felvilágosult elmék harca lehetett az elnyomó csúnya-csúnya kormányzat ellen. Jajajj! Csak nem előfordulhat ez velünk is? - képzelem csak, hogy kb. ilyenképpen sikongathatott valami olajcsepp a narancsgépezetben... az éjszakai parlamenti ülésezések kellős közepén.

Azt értem, hogy rohan az Orbán - hisz meg is mondta, jó előre... hogy itt aztán száguldozni kell, ha betonozni akarnak, de azt nem értem, hogy a józan észt miért hajtották el maguktól? Hogy nem képesek kinézni a saját csökött motivációik mögül, hogy csak picikét is láthatnák, hogy saját magukat betonozzák el az egész országtól?

A fideszes fiúk nem szoktak gondolkodni?

- nekik szabad pedig! Csak nekik volna megengedett, de valahogyan nem szokásuk. Kár! Ha kicsit is törni volna idejük azt a nagy mellényen elhelyezkedő tököt (legalább időnként - kettő önálló indítvány között), akkor emlékezhetne valamelyikük a közmondásra is, hogy hamar munka sosem jó! vagy arra, hogy aki másnak vermet ás, maga esik bele! - meg ilyenek. Nagy nemzeti okosságaink vannak dögivel, de nekik nem kell! Úgy látszik a hosszú haj - rövid ész... is csak annak a bajszosnak jött elő, aki hirtelen megszabadult a loboncától (de persze az esze nem jött meg neki sem, sőt!). - Ez meg úgy ötlött fel bennem, hogy azt is olvastam ma, hogy holnapra a bohócforradalom idejére - minden rendőrt szolgálatba állított a narancsgépezet egy olajcseppje... oszt' Jó napot! - én meg arra gondolok, hogy majd a rám állított rendőrnek, akinek ugyanúgy elveszik a jogait, mint tőlem már megvonták, amikor kényszermunkára fogtak (életpálya modell címén)- mit vigyek neki a tüntire? Ásványvizet a forróság miatt? Hamuba sült pogácsát, hogy szokja azt a hamburger helyett? Netán a gyerekének ABC-s könyvet? Vagy a feleségének némi nyugtatószert? Esetleg a szüleinek élhető nyugdíjat? De lehet, hogy a legjobban teszem, ha elkérem tőle az e havi befizetetlen számláit...

Azt értem, hogy a jobbikos csürhe alig várja, hogy újra engedélyt kapjon a kilövettetésekre, csak azt nem értem, miért adná oda a fél szemét annak, aki rávette arra, hogy a másik fél szemére lövessen... fickándozzon már megint, menjen "véletlenül" a tűz kellős közepébe, amíg valaki meg nem látja, és brutálisan éppen oda nem céloz nekije ... egy bazi nagyot? anno... Most meg - csak a balhénak kedvéért? Nem értem!

Azt megint csak megértem, hogy az orbánoligarchák köszönik szépen - remekül vannak, és eszük ágában nincs a valóságról hírt gyártani, bármit is gyártani, ami a hazai piacon is megfizethető lenne a sok előre gyártott kényszermunkás minimálnál is minimálisabb béréből... de azt nem értem, hogy az épp lecsúszófélben lévő, átveréstől még kábult alig 1/3 miért altatná még magát hiú reményekben? Mire vártok ti? Miben reménykedtek? - azt hiszitek, hogy a hit megállítja majd a hóhér pallosát ... pont a ti nyakatok előtt? - ugyan már! Nem lehettek ennyire naivak! De ennyire hitbuzgónak sem érdemes lennetek, mert az egyház is baromira szarik ám rátok, amikorra lecsúsztok a templomlépcsők szintjére. Akkor fogtok rájönni, hogy képtelen a felebaráti szeretetre az püspök úr is, meg az atya is, meg a szentlélek is baszik megjelenni, amikor nektek kellene!

Azt értem, hogy teljesen leszoktunk a jogaink védelmezéséről, azt is értem, hogy totál ellustultunk a civilizált világban, azt is elfogadom, hogy tele van a gatyája mindenkinek, akinek bármilyen szaros, meg nem fizetett munkahelye van - VAN NEKI! - hozsánna néktek kapcsolati tőkések! és tökösnek hitt dolgozók... stb.

Azt viszont nem értem, hogy mitől jobb az, ha egyre több millió embernek meg kényszermunkája leend csupán, hála Széll Kálmán nevének, meg Széchenyi kártyájának, meg a magasságos magyar művészeti akadémiának és az ő művészeinek, meg a hozzájuk ígért és elhitt százmillió forintocskának, meg a mizu-mizu díjas inaktív Kudlik Julikának és még a privátpénznek is, meg hála a hálának is, de legfőképp a szemünk előtt épülő magasságos diktatúrának...?

Szóval nem értem, hogy miért is nem jött el az idő arra, hogy gondolkodni merészeljünk a saját hazánk sorsáról, a nemzetünk jövőjéről, az unokáink számára hagyandó "lehetőségekről"? - miért is kellene a kormánynak úgy viselkednie, mint a bukott diáknak, akitől az éves munkáját értékelő bizonyítványa ... csak úgy hipp, meg hopp szőrén szálán el akar tűnni?

Kedves (dehogy kedves! - leginkább csak aljas) kormányka! Attól, hogy anyuci meg apuci nem látja meg holnap a bizonyítványodat - esetleg! - még nem jelenti azt, hogy nincs is neked jól olvasható értékelésed!?... mert van, VAN!

...és az bizony LESÚJTÓ! -  n e m    f e l e l t   m e g!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr242987062

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A felháborodás ideje elérkezett! 2011.06.16. 08:22:08

Ma tüntetni kell! A magyar ifjúságon a sor. Orbán Viktor 22 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon, Nagy Imre és mártírtársainak újratemetésén beszédet mondott. „Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - jövőnket a Magyar Szocia...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása