Bohócforradalom előtt
2011. június 11. írta: térfél

Bohócforradalom előtt

Olvasom a helyi "Magazin"-t... vagyis csak olvasnám, de nem bírom a szemem elé tolt hamisságokat. Egyetlen oldalon ugyanis kidomborodik az országos álszentség, a kettős beszéd, és a pártosság mindenek felett. Az étvágyam is elmegy, amikor informatikai fejlesztésre VAN 200 millió forintja a városnak, a színházra meg NINCS szaros 60 milliója! Amikor egyetlen óvodának 60négyzetméteres, jól felszerelt helyiségre JUT 20 milliós beruházás, + 10 értelmi fogyatékos felvételéhez egy lepusztult épület átalakítása és 90 millió árán hozzá lehet jutni... ugyanakkor újabb két iskola (épülete és pedagógusai) JUT leépítés sorsára - mert NINCS RÁ PÉNZE A VÁROSNAK!

Ugyanennek a városnak 215 milliós rekonstrukcióra FUTJA (egy tűzoltó múzeumról van szó, ami a kedvezményt nem adja, mert magán... ! - a múzeumok napján, de idénre kiderül, hogy a működtetője mégis az EVAT Zrt, ami meg a városé!) ahogy 5,3 milliárdos projekt során teljes rekonstrukcióra is, ha az az Egerfood REgionális Tudásközpontnak ad majd otthont...

Ebben a városban "Megnyílik a látogatók előtt az Egri Érseki Palota" ... "A Széchenyi Terv keretében induló beruházás összköltsége 1 milliárd 185 millió forint, amelyhez az uniós támogatás mellett 200 millió önerő társul." ... de ebben a városban van olyan iskola, ahol a tornaterem egy szerelőműhelyben kap helyet, ahol sem tornaszer nem helyezhető el, sem nem tartható meg egyetlen óra sem úgy, ahogy azt a XXI. századi civilizáció megengedhetné magának, és a kormány állítólagos egészségmentő programja hirdeti.

Ebben a városban a kitüntetett pedagógusoknak 5.000 Ft értékű TESCO utalványt ad át a polgármesteri hivatal, miközben "A támogatási szerződés aláírásán a kormányt dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselte. A beruházás építészeti léptékét, a feladat nagyságát jelzi, hogy mintegy 50 mérnök dolgozott a terveken." - már az érseki palotán, ami amúgy kész ... pár száz éve. Na és gondolom, hogy az 50 mérnök ingyért és dalolva ... mint azok az állástalan pedagógusok, akiket közmunkán köteleznek csicskaszerepre - ugyanezen kormány szervei!

Bohócforradalom előtt... mit is mondhat az ember gyereke?

Mit is szóljak az orrom előtt odaspórolt milliókhoz, milliárdokhoz - a már eleve remekül korrumpáló és korrumpálható, nem kezdő önkormányzathoz és annak ékéhez? Mit lehet szólni az olyan városvezetéshez, amelyiknek ugyanazon feje és zsebe mérhetetlen mennyiséggel dobálózni képes, ha milliókról és milliárdokról van szó - de képtelen elképzelni havi 28.500 Ft-ot, mint megélhetési forrását egy-egy embernek, netán havi 35 ezret, amiért napi négy órát még rabszolgamunkában el is kell töltenie a delikvenseknek, vagy mondjuk havi 65 ezret, amiből meg annak kell kijönnie, akinek minimálbért hajlandó csak fizetni a munkáltatója?

Miként lehetne elfogadni azt a kormányzatot, amely szerint a ledolgozott évek után járó juttatást bármikor kénye és kedve szerint megvonhatóvá törvénykezi - míg előbb a szintén állampolgároktól lopott pénzen részvényeket vásárol "magyarnak", hogy azután sunyiban azt el is adja gyorsan valami másnak (MOL)? Hogy a MALÉV és egyéb meg nem hirdetett állami tulajdonnak hamisított és már megint kiárusítandó cégeket saját pajtásai kezén-közén vegyépszerezi vagy éppen közgépezi el előlünk - de mi dobjuk össze a semminkből az ő adósságaikat? - hát kérem! Ehhez már szólni sem lehet...

Mindezek ellen harcolnunk kell, vagy tényleg - rövid úton - beledöglesztenek bennünket... és még ránk is fognak hivatkozni, mint fülkeforradalmárokra, meg holmi felhatalmazásokra...

Pedig NEM IS!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr502975345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása