Pintér elégedett, mi meg keveset tudunk a pénzügyekről
2011. május 11. írta: térfél

Pintér elégedett, mi meg keveset tudunk a pénzügyekről

Írja az újságnak nemigen nevezhető ingyé'lap, hogy nőtt az elfogások száma, ezért a belügyér szerint javult a közbiztonság... - hacsak úgy nem!?

A lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztésére pedig kampány indult... mert mélyponton a bankok iránti bizalom!

Nocsak!

Én Pintérnek nem hiszem egy szavát sem - kár, hogy éppen ő a belügyminiszter! Hogyan is adnék hitelt egy olyan embernek, akit sűrűn emlegetnek olajszőkítés ügyében. (ez egy komoly ügy, ugye? - és oly ronda!) Hogyan is hihetném egyetlen szavát annak a miniszternek, aki saját ágazatában dolgozóknak okoz kárt, és tesz ígéreteket csupán, majd tartozik nekik kifizetetlen béreikkel...? Hogyan tekinthetném Pintért valakinek, amikor gyámolítottjait engedi szar felszereléssel dolgozni, és saját pénzen vásárolni munkaruhát? - pontosan így álltam Magyar Bálinthoz is, amikor... megtette sorozatos intézkedéseit az oktatás és az oktatók lerohasztása érdekében, saját szakállára dolgozva miniszterként...  Hogyan is ismerhetném el azt a minisztert, aki havi nyugdíja mellé (amit most már nem akar másoknak adni) bekaszál politikusi fizetést is, és gondolom minden magán vállalkozásából semmi más nem csurran mellé... (nem gondolom).

Egyáltalán; ezek az őrző-védő izék... semmit nem dolgoznak, semmit nem termelnek, semmit nem csinálnak ... csak állnak a porta előtt és vannak. DE minek?

Ej, de szar ügyek ezek! - mint a pénzügyi kultúránk IS!

És akkor azt mondja a "szakmai partner, a Sanoma média", hogy majd kampányol nekünk - a kedvünkért! :) - és még hangosabb röhögés! ("Ha gyorsan fogalmazol, és jó a memóriád; ha az újságírás mellett vonz az internet világa; ha nyitott vagy minden újra; ha szívesen látogatod a Nők Lapja Cafétól kezdve a FN. hu-n át a Story Online, a TV24 és a Wellness Cafe oldalait; és ha a jövőben már nem csak felhasználóként szeretnél bogarászni a hálón, hanem annak aktív részesévé, formálójává akarsz válni.")... tehát majd kampányolnak, hogy fejlődjön a kultúránk: egész pontosan rávilágítanak majd napi hatszáz cikkben arra, hogy miért jó eladósodnunk? miért is kell nekünk áruvásárláshoz hitelt felvennünk, meg a lakáshoz jutáshoz is, meg lassan a kajához is....

Azt azonban nem ígérik, hogy Matolcsy papát is felvilágosítanák néhány dologról, vagy a Lázárt, vagy ezt a legutóbbi hülyét: aki szerint a jól dolgozó kirúgott azonnal talál magának új állást... a mai világban, a mai Magyarországon!

- ezek a kampányolók minket néznek hülyének, mert nem jövünk ki az egyre kevesebb bérünkből, mert nem öngondoskodunk öreg napjainkról előre, a havi 67 ezerből, és majd ők kellenek ahhoz, hogy be tudjunk osztani havi rezsire és kajára 85 ezret - még mindig a nettó 67-ből. ! - majd a SAnoma megoldja! - most már nem kell félnünk... kampányolnak értünk, hogy legyen pénzügyi kultúránk!

Már látom is magam előtt a frissen képzett "szakembereiket" , amint felhasználják szerzett tudásukat - rajtunk, buggyant, pénzzel bánni nem tudókon ("A tabudöntögetés egészséges demokratizmusa? A menekülés vágya a mindennapok szorongása elől? A vizualitás, a képek győzelme a szöveg felett? Vagy az infotainment új műfajával állunk szemben, amely szórakoztatva kívánja informálni olvasóját? Okok, amelyek a bulvár térhódításához vezettek. (Ómolnár MiklósZöldi László)"

vagy: "A médiagazdaságtan alapjai. A média iparági környezete, főbb szereplők. A legnagyobb hazai médiavállalatok. Médiapiaci dinamika. Lapcsoportosítások. Az eredményesség mérőszámai. A bipoláris bevételi modell. Hogyan lesz az olvasóból profit? Nézettség és célcsoportok. Kiadói folyamatok. (Pintye László)"

netán: "

Tanórák

Minden második péntek délutánján 14 órától 20 óráig, szombaton 9 órától 16 óráig tartjuk 45 perces tanóráinkat a Sanoma Budapest Kiadó székházának előadótermében.

  • egy alkalommal nyomdalátogatásra is elkísérjük hallgatóinkat.
  • Minden előadás prezentációs formában hangzik el, az előadások vázlata - csupán a hallgatók számára hozzáférhető módon - rákerül az iskola site-jára.
  • Az előadások anyagát ajánlott irodalommal egészítjük ki, amely segíti az otthoni tanulást, felkészülést." - NE! Tán elfelejthető az orosz tanárok villámgyors képzése, akik egy órával jártak a tanítványok előtt a leckével...?

Ugye emlékeznek még rájuk, milyen is az, amikor vak vezet világtalant? (vagy ezotéria?)

Én viszont emlékeztetni szeretnék arra, hogy a manapság semmilyen kultúrával nem rendelkező embereket a legkönnyebb megvezetni - a média által és segítségével, szándékos felhasználásával... (lsd. retekklub - valóvilág + alekoszfeleségetkereshirtelenjöttötlettőlvezérelve, ha már megnyerte nemvéletlenül?) (hányinger!)

És hogy megemlítsem a csúcsok csúcsát is:

Tandíj

180 000 Ft/félév

- no csak mert: ingyé' nem világosítják ám fel azokat, akikre bíznák a mi felvilágosításunkat - pénzügyileg! - na jó, ez csak az akadémia oldala volt. A többi "szakmai" részt esetleg innen ... (mondjuk, én nem lettem általa pénzügyileg kulturáltabb... hacsak nem bulvárosabb :))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr992896418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása