Bűncselekmény-e a közmunkaprogram?
2011. május 04. írta: térfél

Bűncselekmény-e a közmunkaprogram?

Mielőtt a kérdésre válaszolnék, nézzük miért is vetődhetett fel ekkora szörnyűség kis fejemben?

KÖZMUNKAPROGRAM:

A közmunka olyan foglalkoztatási programok indítását jelenti, amelyek a munka és a gyakorlati képzés összekapcsolásával a munkavállalási hátrányok leküzdését, az álláskeresők képzettségi szintjének növelését, készségeik fejlesztését, gyakorlati tapasztalatok megszerzését teszik lehetővé. Az áttekinthető, nyilvános pályázati rendszerben elérhető programok egyidejűleg helyi, illetve térségi és országos célok megvalósítását segítik átgondolt, megtervezett és ellenőrzött értékteremtő foglalkoztatással.

A határozott idejű, legalább 3-8 hónapos közmunkaprogram helyi, nemzeti vagy nemzetgazdasági szempontból fontos állami vagy önkormányzati feladat ellátását célozza.

 

BŰNCSELEKMÉNY:

10. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy - ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli.

(2) Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely a Magyar Köztársaság állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti.

1. KÉRDÉS:

Igaz-e, hogy a közmunkások nagy többsége eleve szakmával és tapasztalattal, gyakorlati tudással, többféle és jó készséggel rendelkezik, és nem ezek hiánya miatt nem talál magának megélhetésre alkalmas munkát? - Igaz!

A valóság az, hogy egyáltalán nem életszerűen határozta meg a kormányzat a közmunka - mint foglalkoztatási program - célját! Az esetek 80-90%-ban olyan embereket kényszerít a közmunkában való részvételre, akiknek - mint állampolgárok - személyét, jogait sérti és veszélyezteti ez a foglalkoztatási forma!

2. KÉRDÉS:

Igaz-e, hogy a közmunka, mint foglalkoztatási forma - a helyi, térségi és országos célok megvalósítását segítik? - Erre már nehéz választ adni! Mert: lehet-e célja a magyar társadalomnak az, hogy valakit végzettsége, tapasztalata, tudása, rátermettsége, elhivatottsága ellenére - olyan munkák elvégzésére kényszerítse - törvényileg!!! - amelyek nem aknázzák ki a munkavégző meglévő tudását? - NEM! a Magyar Köztársaságnak ez nem lehet a célja!

Ha azonban a magyar kormányzatnak az a célja, hogy a helyi, nemzeti, vagy nemzetgazdasági szempontból fontos állami vagy önkormányzati feladatok elvégzésére kényszerítSEN - általa kiválasztott - és a feladat elvégzésére nem alkalmas, és nem is megfizetett személyeket... akkor a magyar kormányzat HÜLYE!

Megállapítható tehát, hogy az Orbánkormány közmunka programja veszélyes a társadalomra - tevékenysége államunk, társadalmunk és gazdaságunk, és a közmunkában foglalkoztatásra kényszerített állampolgárok személyét és jogait sértik, és veszélyeztetik!

 

3. KÉRDÉS:

Kormányunk szándékosan, vagy gondatlanságból követ el bűncselekményt, amikor olyan törvényeket hoz, amelyek veszélybe sodorják - célzottan a közmunkára kötelezett állampolgárt, akinek személyét és jogait sérti e foglalkoztatási forma? Illetve szándékosan vagy gondatlanságból veszélyezteti a Magyar Köztársaság állami, társadalmi és gazdasági működését?

13. § Szándékosan követi el a bűncselekményt, aki magatartásának következményeit kívánja, vagy e következményekbe belenyugszik.

- szándékosságot gyanítok, ha már egyszer törvényi előírások születtek az állampolgárok kinyírására, hisz a következményeket mára már minden kormánytag ismerheti (hacsak nem szándékosan nem veszi azokat figyelembe).

14. § Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja magatartásának lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában; úgyszintén az is, aki e következmények lehetőségét azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.

- gondatlan volna az Orbánkormány? Látná előre törvénykezési hisztériáinak következményeit, de könnyelműen bízik a csodában? Netán abban bízik, hogy hülyék kormánya csupán? Lehet-e egy ország HÜLYE? Lehet-e a haza eltiporható, megnyomorítható - gondatlanságból persze?

4. KÉRDÉS:

Büntethető-e  a kormány?

(2) Nem büntethető előkészület miatt

a) akinek önkéntes elállása folytán marad el a bűncselekmény elkövetésének a megkezdése;

b) aki az elkövetés elhárítása céljából felhívását, ajánlkozását, vállalkozását visszavonja, vagy arra törekszik, hogy a többi közreműködő az elkövetéstől elálljon, feltéve, hogy a bűncselekmény elkövetésének megkezdése bármely okból elmarad;

c) aki az előkészületet a hatóságnál feljelenti.

 

- tehát igen! Büntethető mindenki, aki nem állt el e gyalázatos törvények létrehozási szándékától!

- tehát igen! Büntethető mindenki, aki nem ágált e törvények  ellen! Hát még akik alkalmazni is alkalmazzák!

 

Volt valaki? - csak egyetlen egy EMBER,  aki minimálisan is átgondolta volna e törvény embertelen mivoltát?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr202877694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása