Kormányzati kommunikáció és a valóság
2011. április 22. írta: térfél

Kormányzati kommunikáció és a valóság

Szeretjük ugye, a kormány kommunikációját?

Már hogyne szeretnénk... csak épp eligazodni nehéz benne - épp olyan mint a szentírás: mindenki úgy értelmezze, ahogyan csak akarja, az írás már szent marad... a hatás meg el... (marad).

Angel Boligan - mexikói karikaturista (zászló színei és szegénység stimmel - akár a miénk is lehetene) képeit imádom! Ha valaki, hát Ő! - olyan érzékenységgel képes lereagálni politikai élethelyzeteinket (ja, a miénkre is van képe mindig), amit én mindig szívesen használok fel. (4madárét is, és varánusz gyártmányait is)

Szóval, megy a hattyú halála kormányunknál... csak ma - három helyen cáfolja meg a tényeket. Csak ma - és minden nap! - csak nekünk! A mi kedvünkért... mint megváltónk -  vagy nem?

De!

" A lakosság megfelelő tájékoztatására, az nemzeti ünnepeink méltó megünneplésére, a kormánytól elvárható szintű és intenzitású kommunikációra... - jesszumpepi! A fidesz kormánytól előzőekben is tudtuk, hogy miféle szinten és intenzitással kommunikál... de erre most még egy lapáttal rátett, én már alig tudom elviselni!

...A kormány november 17-i - 1246/2010. (XI. 17.) számú - határozata értelmében 600 millió forintos keretösszegben engedélyezte közbeszerzési eljárás megindítását "médiastratégia-alkotási, médiatervezési- és vásárlási, reklámügynökségi és online kommunikációs szolgáltatási feladatok elvégzése" tárgyban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium "Lakossági tájékoztatáshoz kapcsolódó kiadások" című fejezeti kezelésű előirányzata terhére. A szükséges pénzügyi fedezetet 600 millió forint összegben a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat elfogadását követően biztosítja. A közbeszerzési eljárás célja tehát az, hogy az összkormányzati kommunikációt koordináló KIM a magyar lakosság tájékoztatásához szükséges szolgáltatásokat beszerezze... - 600 millió forint összegben! Mintha pont ennyit említenének egy bizonyos friss hírben is - csak mintha azt is említette volna a cikk, hogy közbeszerzésnél voltak furcsaságok... persze a mi kizárólagos érdekünkben!

A jelenlegi kormány 2011-ben a 2010 második félévében (augusztus 20., október 23., november 4.) megkezdett rendezvény-stratégia folytatásaként arra törekszik, hogy a lakosság minél szélesebb rétegeit bevonja a nemzeti rendezvényekbe. Az állami protokoll-feladatok ellátásán túlmenően a családok, fiatalok aktivizálása, a történelmi események hű bemutatása, olyan közös üzenetek megfogalmazása a célja, amelyek minden magyar számára élhető, kézzelfogható értéket jelentenek. Nem titkolt célkitűzése ezeknek az újfajta hangvételű nemzeti ünnepeknek, hogy állam és állampolgárai közelebb kerüljenek egymáshoz, barátságos, jó hangulatú, félelem-nélküli rendezvényekkel járuljanak hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy jó európaiként és Magyarországon magyarnak lenni."

Innen, ennyit bírtam a blogomra beemelni, persze az előző kormányok fikázását kihagytam... hisz nincs fideszkommunikáció anélkül - ezt már szinte meg is szokjuk...

Amit azonban nem vagyok képes megszokni, az az, hogy a kormány által ránk zúdítottak, az istennek nem akarnak életre kelni, netán halottaiból feltámadni! (még ha ez Schmitt nevű egyén, hétfőn - valami húsvéti nyomtatványt is alá akar írni)

Szóval, ott tartunk, hogy milliárdokat feccöl be az fideszkormány - a mi megváltásunk érdekében: mindannyiunk számára élhető, kézzelfogható értékek kommunikálásával ... de csak nem ér el hozzánk az megváltás! Mióta ők vannak itten isten szerepben tetszelegve - azóta valahogy sem élhetőbb nem lett az Magyarország (sőt, mintha menekülni kéne innen), sem nem lett kézzel fogható az a bizonyos érték, amire ez a kormány állandóan hivatkozik, és ígéri... de az bizony nem látszik sehol megjelenni, avagy feltámadni sem remélhetjük nagyon.

Valahogy azt sem bírom tapasztalni, hogy ezek az újfajta hangvételű nemzeti ünnepek oly nagy barátságot hoztak volna létre állampolgár és állam között... Sőt! Mintha épp ellenkező lenne az a barátságosság, ami inkább ellenségesség - a jó hangulat, meg mintha fizetett statiszták által lett volna gerjesztve... Végül pedig, hogy elérjünk már a lényeghez: a félelem nélküliség ippeg hogy rettegésbe fulladt: úgy félünk a jövőtől, mint a világvégétől! (még hogy feltámadás!? - nagyhalál előre!)

Nehéz tehát a kormánykommunikációt követni... amely szerint: rendezvényei a gondolathoz járulnak hozzá... mert hogy milyen kafa is most már nekünk! Magyarországon magyarnak lenni... hö! meg há! is

Valahogy épp ellenkezője látszik felszállni azokból a füstjelekből, amelyeket e hónap tiltakozó megmozdulásain a kormány felé eregetett a NÉP ...

(aha, az a megváltottnak hitt, vagy képzelt nép, amelyet olyan szívesen és oly nagy igyekezettel, hatalmas költségek árán és iszonyat intenzitással próbál átverni a kormánykommunikáció)

Én azonban azt remélem, hogy feltámadunk MI - magyar emberek, és visszatérünk a valóságosan tapasztalt és megélt kegyetlen szar valósághoz végre, és a kormány minden egyes megmozdulásánál, amikor át akar ejteni bennünket - szépen kifütyüljük alattomos kommunikációja és rosszakarata miatt.

Orbánkormány takarodj! Nem bírom a hazugságot - számomra a legnagyobb érték az ember és az igazság... tehát tutira nem lehet közös programunk, és rendezvényünk sem - kár belé feccölni a milliárdokat! Ne kommunikáljatok többé! Csúnyán szólva : pofa be!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr992848333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása