Miért rossz magyarnak lenni?
2011. április 18. írta: térfél

Miért rossz magyarnak lenni?

El vagyok keseredve. Nem mintha vártam volna valamit a mai naptól... nem vártam, hogy nem kerül elfogadásra az fidesztákolmány - dehogy vártam! ÉN nem élek álomvilágban... én érzem és értem is azt, ami körülvesz. És ettől vagyok annyira elkeseredve.

Mert látom, hogy olyan kormányunk van, amelyik uralkodni akar rajtunk és magán képtelen. És ez óriási baj ránk nézve! Mert törődik bármit is a polgáraival?  - ugye, hogy nem!?

Mióta rinyálunk, hogy ne ugassanak hülyeségeket, mert bedöntik a forintunkat és az a hiteleseknek kegyetlen jövőt hoz... nem bánják, hülye Lázár még kérkedik is azzal, hogy aki tudja a forintját jókor jó helyre tenni... egy állat az ilyen! Érzéketlen fatuskó - a fidesz párt frakciójának feje! (ugyan mit is várhatnánk egy antiszociális párttól?)

Itt van ez a manyupos szemétségük: hány ember kezdte el előre a magáról való gondoskodást, mert fiatalként felelősen akart a jövőjéről gondolkodni? (és nem azt mondom, hogy nekem tetszett, mert nekem nem tetszett)... helyette kapott egy hatalmas megalázást a kormány részéről: egyenesen meggátolta a fidesz gazdasági kreténsége, hogy valaha is merjen előre gondolkodni és takarékoskodni! - ez tényleg aljas lopás volt!

- tudjátok mi ez? :) Fiatalok!

Ez a szocialista rendszer takarékosságra nevelő egyik ötlete volt - és hosszú évekig remekül működött: mi gyerekek egész tanévben vehettünk ilyen-olyan értékű bélyeget (2, 5, 10 ... talán 20 és 50 Ft-os is volt?), amiket beragasztottunk ebbe a kis izébe, és nyárra volt pénzünk, kinek mennyi? Tudtuk, hogy mibe kerül egy kiló cukor, és kenyér, meg lityi tej... és volt 50 filléres meg egy forintos fagylalt gombóc is... évekig ugyanannyi! Lehetett spórolni, ha akartál egy hűtőt - tudtad havonta mit tegyél félre, és meglett...

Szóval, akkor még jó volt magyarnak lenni! Akkor törődtek az emberrel, tudták a politikusok, hogy meddig mehetnek el - volt önkontrolljuk! A maiaké hova lett vajon?

Iszonyat rossz ma magyarnak lenni, ha rendőr vagy, ha mentős, ha tanár, ha orvos, ha tűzoltó és vagy katona, ha vadakat akarnál terelni, akkor sem lenne jobb, meg ha a földet szeretnéd ásni, akkor sem... és ha fodrásznak tanultál, vagy edző lennél, esetleg könyvtáros, vagy eladó, varrónő, villanyszerelő és ilyenek... akkor is csak azt látnád, hogy nem számítasz embernek, akinek a munkáját illendő megfizetni. Nem!

Csak az számít ma valakinek, aki össze tudott kaparni magának (kockáról kockára lopkodva és mások kárán) néhány milliócskát, amit azután a brókereket megszégyenítő módon forgat meg... és ezt munkának nevezi a hülye tahója = Lázár! De Orbán sem jobb egy petákkal nála.... és egyetlen kormánytag sem!

Szóval... kegyetlen dolog ma magyarnak lenni, mert se múltunk, se jelenünk - se semmi reményünk a jövőt illetően. És mi ezt tudjuk - az ország többsége tudja, és nem képes tenni ellene, mert van nekünk ez a hihetetlenül öntörvényű kormányunk és annak sötét lelkű miniszterelnöke, akiben cseppnyi jóérzés nem bírt belé szorulni.

Tehát nem várhattam ma sem, hogy csoda történjen az parlamentünkben, ami már egy éve nem a miénk! Ennek eredményeként lett ez a tákolmány, ennek eredményeként lett ez ma elfogadva, ...ennek ellenére:

Szavazás az alkotmányról

Ma fogadja el az országgyűlés az új alaptörvényt. Ön magáénak érzi az alkotmányt?

Igen, teljes mértékben 3%

 

Igen, a konzultációban is részt vettem 3%

 

Igen, az ország legitim kormánya szavazza meg 3%

 

Ez Orbán Viktor alkotmánya lesz 22%

 

Elfogadhatatlan számomra a tartalma és a magalkotásának a módja is 42%

 

Soha nem fogom magaménak érezni 24%

Tehát így állunk! A megkérdezettek (mert nyilatkozni tudnak, és mert megkérdezte valaki a hírszerzőn) 88%-a nem kérte... de a kormány ennek ellenére megtette azt, amit az ország egyáltalán nem is akart.

Miért rossz magyarnak lenni? - hát többek között ezért is, mert a kormány uralkodni készül rajtunk és esze ágában nincs az érdekünkben tenni bármit is. Akinek ez nem tetszik, azt pedig még meg is bünteti...

Létezik a világon még egy ilyen idióta nép? Aki szándékosan rábízza  magát ilyen eszement alakok vezérletére? Akik annak örülnek, ha a többségnek az országában egyre rosszabb a sora? Hallottatok ti valaha rosszindulatú, önnön fajtájába belerúgó nemzetről? ... mert én soha! Csak itt nálunk van ez így . . . az én hazámban, ahonnan tulajdonképpen el kell majd meneküljek? - vagy különben megsemmisít a saját hazámban a regnáló kormánypárt...? Ti ezt értitek? Nektek ez jön be?

mert akkor én tényleg ... nagyon-nagyon, de nagyon el vagyok keseredve...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr972837012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása