Két dimenziós kormányzás 3D-ben előadva
2011. március 28. írta: térfél

Két dimenziós kormányzás 3D-ben előadva

Kezdem egy kis  bemelegítéssel, csak hogy értsük egymást :)

"A dimenzió a latin „kimér” (dimētior) igéből ered, szokásos magyar fordításai: méret, kiterjedés. A szaktudományokban, mint a matematika és fizika, többféle, különböző értelemben használják (lásd lejjebb). A legtöbb dimenziófogalom szemléletes tartalma az, hogy egy pont vagy esemény megadásához hány független adatra van szükség."

Folytatom az első dimenzióval, ami egy vonal... és végződjön egy nyílban, s lőn belőle mindjárt vektor, én pedig eljutok Orbán egydimenziós voltához, az ő egyetlen céljához - uralkodásához. Ez tehát kipipálva, megkapta... lőn miniszterelnök (bár még nem isten, de vigasztal a tudat, hogy az nem is lesz, hehe).

2. dimenziónak azt a síkot képzelem el, amelyben kormányozni képes: törvényhozással, annak papíroson való alkalmazásával. (ippeg kaptam én is 4 oldalnyi határozatot, hogy mi is vagyok tulajdonképpen mostanság? - az kormány, és az ő törvénykezéseinek megfelelően - leginkább egy rajzfilmfigura, vagy holmi betűk halmaza, adatokba formált senki és semmi, egy nem létező valami, amiről tudomása nincs sem a törvénynek, sem az alkotójának, sem az országot irányító kormányzatnak, naná hogy fogalma nincs rólam Orbán Viktornak és az ő egyéni vektorának.

Két dimenziót alkotnak éppen (újra és újra papíroznak csak), aminek neve Alkotmány... lenne, de nagyon remélem, hogy csak kidobott idő lesz, ami mögé elbújhattak kicsinykét, amíg rá nem jönnek, hogy nem alkalmasak országot irányítani, karban tartani sem tudják, hiszen tudomással sem bírnak arról, ami a valóságban folyik Magyarországon, ami jelenleg köztársaságnak kéne hogy legyen és nagyon erősen kívántatik, hogy maradjon is az!

Szóval, a fidesztől független adatokat erősen hiányolom.

No de nézzük ezt a 3D-s előadást, amit vetítenek itt nekünk. Már aki vevő rá... mint a mozikban is. Ott a vászon, rajta megjelenik a kép, te kérsz egy szemüveget és orrodra tűzve azt vagy szemed elé téve ellenzőnek :), hagyod, hogy átverés áldozata legyél. Még fizetsz is érte, nem keveset. (a múltkor előttem volt egy család, s amikor apuka meghallotta, mennyit kéne fizessen a három gyerekkel együtt az "élményért" a hazugságért, gyorsan átalakította a programját - nagyon helyesen)

Az tehát a bajom a kormányzással, hogy szándékoltan megvezeti az országlakókat. Papíroz és papíroz, de hamis előadással kínál  valami álszent hazugságot, amiért a népesség nagyon nagy árat fizet. Ugyanis csak kábítás a célja, de nem ad semmire megoldást, főleg nem kézzelfoghatóan hasznos, előre mutató alternatívákat nem tudunk felfedezni. Igaz, nem is szándéka ennek a kormánynak, hogy az ország felemelkedjen, fejlődésnek indulhasson, netán csak pozitív változásokat idézzen elő életünkben. Nem. Ez a kormány nem ismeri el önös érdekein kívül, mások nagyon is létező egyéni érdekeit... arról csukott szemmel nem hajlandó tudomást sem venni, nem hogy segítő szándékot mutathatna felénk. Jogászkormányunk törvényekben gondolkodik, és azt lepapírozza, majd filmre viszi és 3D-ben kábítani igyekszik a halandót.

A negyedik dimenzióval sem tud mit kezdeni. Időben és folyamatokban, okokban és okozatokban képtelen alkotni. Alkotni? Rombolni tud csak... de azt nagyon hatékonyan. Szétveri mindazt, amit valaha, valakik létrehoztak... szétveri azt, ami működött, és nem találja helyét az idő folyamában, a negyedik dimenzióban. Kormányunk egysíkú és síkhülye emberek egyvelege, töményen egydimenziós - vektoriális, de lehet rá mondani, hogy viktatórikus.

És ez rossz! Rossz az országnak, rossz a lakosságnak, és rossz a gazdaságnak is, mert ahány gazdasági szereplő, annyi felé mutató saját vektor. Az ország meg pusztul csak céltalan. Ebből ugyan nem lesz ország jövője, nem lesz belőlünk csak viktatórikus halott...

A mozinak, az előadásnak vége...

volt akinek tetszett... van aki azt szereti, ha átverik.

A valóság azonban köszönő viszonyban nincs vele ...

A valóság az, hogy jogászkormányunk papírhajtogatásaival (költségvetésével, disznóól takarítással, alkotmányozással) még egy valamirevaló origamit sem bírt összehozni...

Minden lapjuk a szemétre való... vagy ? - kitörölhetjük vele!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr112778993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása