Akik pedig nem mentek el szavazni...
2011. március 26. írta: térfél

Akik pedig nem mentek el szavazni...

Ugye emlékszünk rá (majd egy éve volt), hogy mit összeizgultuk magunkat 2010 tavaszán: ki a francra szavazzak, ha szavazok? Hát én nagyon aktívan meglestem minden egyes "indulót" a környéken és a pártok körében... de hát... egyetlen alak nem nyerte meg a tetszésemet. Így aztán nem szavaztam - már vagy ... sokadjára, mert hogy minek is?

Minden politikus egyforma. És most nem ragozom, hogy mitől és miért olyan egyívásúak, akármelyik logót akasztják is a plakátjaikra és akármit is bénáznak a kampányaikon. (ej de szörnyű volt! és egyre szörnyűbb) Egy a jelszó: hazudj nagyobbat, vezesd meg jobban a választóidat! (majd szóld le őket, nézd semminek by Lázár és a többi elszólás, melyek mind mind ezt bizonyítják, hogy 4 évente istenke leszel, ha jó helyre xelsz... de 4 évig csak egy senki vagy!)

Erre... mit ad isten (nem a szebb jövőt, dehogyis!)? Találtam ma valamit - persze nem véletlenül, mert vannak azért jóemberek, akik nem politikusnak születtek, hanem gondolkodó és érző lénynek=embernek.

"A VALÓDI képviselő azt képviseli, amivel a választói megbízzák:
- úgy szavaz a parlamentben, ahogy a választói akarják,
- aszerint javasol módosító indítványokat a törvényekhez,
- az általuk feltett kérdéseket továbbítja az illetékesekhez.

A VALÓDI képviselő ennek érdekében:
- folyamatos "on-line" kapcsolatot tart választóival
- utasításaik átvételéhez fórumot biztosít számukra
- heti fogadóóráját mindig másik településen tartja.

A VALÓDI képviselő független:
- független a pártoktól és a frakciófegyelemtől, de
- egyáltalán nem független az őt megbízó választóitól
- visszahívás esetén kész a megbízatása visszaadására.

Amennyiben Önök is szeretnének egy ilyen VALÓDI képviselővel rendelkezni, akkor kérem, őrizzék meg az ajánlószelvényüket egészen a személyes találkozónkig, és amennyiben majd az ott, tőlem hallottakkal is elégedettek lesznek, akkor tiszteljenek meg vele, mint "megbízólevelükkel".

Ó, a francba! - mondtam magamban, hogy ez miért nem került elém egy évvel elébb?! Hisz ezt nekem találták ki! Erről akarok én beszélni már mióta: hogy semmi szükségünk nincs már pártokra (olyanokra, amelyek önállósítják magukat és egyeduralkodnak pláne!)! Amire nekünk szükségünk van az a szakértelem, a gondolkodás és gondoskodni vágyás, hogy szépséges kis hazánk virulásnak induljon, és ne rohadt narancsszag lengje be az ovikat, és sulikat, hogy ne szenteltvíz szaga dőljön a pénzből, és a borospincék mélyéről...

Ami nekünk kell, az a hozzáértés, és a jobbító szándék, nem pedig a lelkiismeret nélküli kontárkodás és még nagyobbat mondás. (azzal tele a bögyöm) Amire sokan és még többen vágyunk: az kérem, az élhető élet! Semmi más... és ha ehhez egy ilyen újítás vezet el... hogy lehetséges a választás nem 4évente (vagy annyi sem lesz, ha az alkotmányt megcsúfítják ezek a fiúk a mély erkölcsi bánya legaljáról), de minden egyes parlamenti nap alkalom arra, hogy saját véleményt mondhassak? Hát kérem, ez csodás!

(és milyen tök szerencsések ezek a Hajdú megyeiek, mert szinte azonnal ki is próbálhatják, hogy miként is működik ez a dolog?)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr662773804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása