Kiütve
2011. március 08. írta: térfél

Kiütve

K.O. -val nyert a kormány. Az Orbán, a fidesz vezette kormány kiütéssel nyert - Magyarországot padlóra küldte.

Minden téren győzedelmeskedett a forradalmi fülkebarátság:

Semmi kedvem felsorolni ezeket a színtereket, ahol a fülkebarát borlovagok és borlovaginák ülik a tort, járják a győzelmi táncokat, vigadnak és ... nem tudom miket tesznek még. Én csak azt tudom, hogy mi újság a padlón. A padló kőkemény, hideg és sötét - pont mint egy cella alja lehet... csak tudnám mit keresünk itt? Hogy kerültünk ide, és miért is? A józan ész mást diktálna ugyanis.

De manapság nem a józan ész diktál, hanem például Szájer agya szül gondolatot... egy hete emésztgetem, semmi sikerrel - ez egy elmebeteg! A XXI. század kivételes gondolataként hirdetni a gyerekek helyett, nevében, okán, és jogán szavazást? ... képtelen vagyok befogadni ezt a mémesített agymenést - okádnom kell tőle. Csodálattal nézem, ahogy terjed... ahogy rágicsálják, csócsálgatják az újságok, tán még a tudományos akadémián is van rá vevő? Beveszik... mint ha mennyei manna lenne? De mire?

Jóemberek!

Jó nekünk itt a földön hemperegve? Belünket már kitaposták, orrunkat már beverték, most kezdenek a pofánkba röhögni - gúnyolnak bennünket, amiért minden szart beveszünk, amit a szánkba adnak... úgy szívunk, mint a torkosborz. És még csak nem is vesszük észre? Most viszik el fejünk felől az alkotmány utolsó foszlányait is, ami biztosította létünk jogosságát e honban, és nem alattvalókat láttatott bennünk, hanem élő lényeket, akik értelemmel, akarattal és jó indulattal bírnak egymás felé és a szülőföld felé. No, ezt viszi most a fidesz .... mit viszi?! Darabolja... semmisíti meg a csendes hozzájárulásunkkal... és mi hagyjuk...

"Az értelmet meglelni kell, nem lehet viszont létrehozni. (pedig ezt akarja a fidesz: az ő értelmét akarja bennünk ill. mindenki másban létrehozni) Ami létrehozható, az vagy szubjektív értelem, egy puszta érzése az értelmességnek (mémek által agyvelőbe sulykolva) vagy - értelmetlenség. Így aztán érthető, hogy az az ember, aki már nem képes értelmet találni az életében, s éppoly kevéssé képes azt kitalálni, menekülve az értelmetlenség érzete elől, vagy értelmetlenséget, vagy szubjektív értelmet hoz létre: az előbbi a színpadon (a politika színpadán) jön létre - abszurd színház! - , az utóbbi a mámorban, különösen az LSD által indukált mámorban történik (élnek is rajta elegen)

S a mámorban ez azzal a veszéllyel jár, hogy az igazi értelem, a kinn a világban megfogalmazódó feladatok elsikkadnak. (így van ez épp velünk - kis hazánkban - 2011-ben)

Ez engem mindig azokra a kísérleti állatokra emlékeztet, amelyeknek a kaliforniai kutató elektródát ültetett a hipotalamuszába. Mindig, amikor zárták az áramkört, az állatok kielégülést éltek át (mint a fideszes fülkebarátok is szoktak), akár a nemi ösztönét, akár a táplálkozásét. Végül megtanulták, hogy maguk zárják az áramkört, minek következtében ignorálni kezdték a nemi partnert és a valódi táplálékot, amelyet kínáltak nekik."

 - hát nem elképesztő!? Mi folyik itt a köreinkben? És sokan még csak nem is tudnak róla... Egy egész országot vont be a kísérletbe... igaz hozzájárulásunk és akaratunk ellenére. No de! Akkor talán lázadjunk ellene... mert lehet, azt még lehet. Viktor - ez a másik... és jó, és okos, és nem elmebeteg, és nem hataloméhes - E. Frankl , a logoterápia tantóbácsija, az értelemre kíván hatni, és ilyeneket mond - üzen nekünk:

"Az értelmet nemcsak meg kell, hanem meg is lehet találni, s a keresése során az embert a lelkiismerete vezérli. Egyszóval, a lelkiismeret az értelem érzékszerve. Olyan képességként lehetne definiálni, amely megérzi a minden szituációban elrejtett egyszeri és egyedülálló értelmet."

Én még azt is hozzáteszem, hogy nem csak az értelmet, de az értelmetlenséget is (az értelem hiányát) ez az érzékszerv képes felfogni... ez a szerv, amely a fideszben - Szájerben és Orbánban is... teljességgel hiányzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr62721071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása