Tényleg csak a sajtkészítők boldogok...
2011. március 01. írta: térfél

Tényleg csak a sajtkészítők boldogok...

Kedd van, és előállt a nagy mű.

Nem vártam, nem reméltem, nem bíztam... és legelébb a sajtkészítő blogját olvastam el, amiben nagyon izgalmasan elemezte Orbán tragédiáját a szerző. Nekem tetszett, sokaknak nem, kevesek értették ki - még mindig - a lényeget. A lényeg ugyanis tényleg Orbán gondolataiban lapul meg (örökre).

Orbán, és ezáltal az ország egypártja: a fidesz, ennek következtében pedig regnáló kormányunk (az bezzeg mindannyiunké) műve - a mi nemzeti kincsünk: a szerkezeti átalakítások nagy terve - a kincs, ami nincs. (mitől gyengül a forint?!)

Szóval... ránk dobták megint a páncélzatot, ami az ellen véd bennünket, hogy a kormány súlytalanságát ne is érezzük - de azért jól szakadjunk bele az ellenünk folytatott állandó harcába. Most éppen a - szerkezeti átalakítás 3-as céljába.

Kicsomagolva én ezt látom:

1. államadósság csökkentése

2. államadósság újratermelésének megakadályozása érdekében - ellátórendszerek átalakítása

3. tartós gazdasági növekedés beindulása feltételeinek megteremtése...

... csak ne volna olyan ismerős, mondhatnám könyökömön kijövő unos-untalan ismételgetett szlogenszerű valami ez - ami volna maga a nagy mű, amire várt az egész ország!? De hát ez van... ezt kaptuk... ezt bírták megalkotni... Lépésenként:

  • - 298milliárd (kiadása) az egészségügy korszerűsítésére - hogyan, miként, miért, azt majd később és talán...
  • - a további lépések elhangzási sorrendben pedig így néznek ki - lényegüket tekintve:
  • ...kívánnak,... kidolgozzák, ...lesz új modell, ...felülvizsgálják a szabályokat, ... kidolgozzák a rendszert..., és felolvassák a Széll Kálmán Terv pontjait, amelyben ... vizsgálja milyen jogszabályi lehetőségei vannak a rezsiköltségek befagyasztásának...
  • - de van fő cím: "Összefogás az adósság ellen"...
  • ...és táblázatba foglalták az államadósság alakulását... 2016-ig - itten láthatóan.

És kész! a nagy mű előállt... illetve elő fog állni... majd... egyszer, valamikor, ha a jóisten is úgyakarja...

Addig viszont az ország nagy tragédiája kerül újból és újból előadásra - különböző változatban, különböző időpontokra datálódva... míg meg nem unjuk! És ki nem vonulunk alóla... el nem zárkózunk előle, de legelébb! - fel nem ismerjük Orbán (és kormányának is) nagyfokú destruktivitásra való hajlamát - kizárólagos képességét...

Csak mert a Düh:romboló tevékenységre képes, pszichotikus, vad és kifejezésre juttatott gyűlöletre kész, a felidézések eszeveszett ellenkezőjére fordítására képes, és a "bejövő" hangok (kritika) és látványok (valós helyzet) helytelen jelentésre való átfordítására. Az ellentétes realitást lerombolja (nincs igazad), tönkreteszi vagy elpusztítja a többi embert vagy a környezetet. Nem őszinte. Meglehetősen kártékony. Még ha hangoztatott szándékai jók is, pusztulást idéz elő. Aktívan becstelen. Mindennemű etikát tönkretesz (átalakítja a jogrendszert). Szégyentelen és romboló hazudozás, ésszerűtlen, rendszerint önromboló (országromboló) merészség. Azért vállalja a felelősséget, hogy rombolhasson - A DÜH!

Csak mert a Nyílt ellenségesség: romboló és kisebb mértékben (látszat) építő tevékenységre képes, neurotikus, kifejezésre juttatott neheztelés gyakori (8év,Gyurcsányahibás), antagonizmus (örök ellentét keresés) jellemzi. Éles a jelen idejű fájdalma - múltról és jövőről beszél. Fenyegetően másokat leértékelően beszél. Szóban kifejezett kétség - a saját realitás védelmezése és másokénak aláásására tett sorozatos kísérlet (karaktergyilok). Nem és nem és nem bír egyet érteni. Kisodródik a jelenből, dramatizál. Antagonisztikus magával és másokkal a környezettel szemben. Azért vágyik az irányításra, hogy kárt okozzon! Veszélyes... minden látszólagos értékét(!) semmivé teszi az, hogy lehet, hogy kárt okoz másoknak. (nem lehet, már biztos) Krónikusan és nyíltan becstelen, amikor erre alkalom adódik (tekintélyelvűség, bűnözőkkel való barátkozás). Elferdíti az igazságot, hogy az illeszkedjen az antagonizmusokhoz. Reaktív, oktalan kirohanások a veszéllyel szemben (fülkeforradalom, gazdasági szabadságharc). A felelősséget saját céljai előmozdítására használja. a NYÍLT ELLENSÉGESSÉG szintjén mozgó ember...

Bajtársaim!

Kell-e ennél több bizonyosság a miniszterelnök és a kormány alkalmatlanságára?

(ha már a tudományos akadémia tagsága nem képes személyiségének problémáit érzékelni)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr312701705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása