Az állam leépül, ugye?
2011. február 26. írta: térfél

Az állam leépül, ugye?

Le... ahogy elnézem, mint szervezet képtelen a működésre - ezt látjuk, tapasztaljuk. A kérdés az, hogy miért? Miért kell ennek így történnie?

Jó esetben az állam, mint egy szervezet - működik; az agy összehangolja a kiszolgáló részegységeit, és a többit - már minden egység tudja magától. Csakhogy Magyarország esetében az államnak nincs agya. Maga a szervezet pedig romlik, rohad, senyved, összeomlik... és kimúlIK...

Erről jut eszembe az ikek esete: az afrikai törzs hegyvidéki nép volt, amíg el nem jött hozzájuk a nagy civilizáció... eljött, és azonnal lekényszerítette őket a völgybe a lapos síkra, amivel szerencsétlenek nem tudtak mit kezdeni (ahhoz hülyék voltak) - egyik napról a másikra valami olyasmibe kényszerítették tagjait, (külön-külön) amire nem voltak felkészülve: csinált mindenki azt, ami éppen akkor eszébe jutott. A valaha volt közösség darabjaira hullott, a virágzó közösségi gazdálkodás helyett önállóvá vált tagjai előbb egymást utálták meg, később magukat is... végül ocsmány egyénekké degradálódtak, és megszűntek létezni, mint nép. Az ikeket tönkre vágta a fejlett nyugati kultúra - ledarálta őket, megsemmisítette csapatként, egyénként, emberként.

No, ezt látom én a mi esetünkben is, csak hozzánk nem a nyugati kultúra jött el, hanem maga az állam az, ami szétcincálja saját magát. Legfőképp a pályázati rendszer következtében... míg Új Magyarországot hirdetnek - addig folyamatosan tépődik szét maga az állam... nem hogy új nem épül fel, de a meglévő épül lefelé (irdatlan sebességgel).

MIndezt támogatások formájában... őrület az egész!

Igen kevéssé teljesültek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) célkitűzései a félidei értékelése szerint - derült ki a Hungarikum Konzorcium által végzett elemzésből.

Az egyik legnagyobb problémát az jelenti, hogy erőteljesen koncentrált volt támogatás felhasználás: a teljes ÚMVP forrásainak 66 százalékát, 580 milliárd forintot csupán 4622 kedvezményezett nyert el, vagyis mindössze a nyertesek öt százaléka.

Kell-e mondanom mit jelent ez? - számolni kell:az 580 ezer milliót osztjuk a 4622-vel. Ez 125,5 millió Ft összeget jelent egyetlen kedvezményezettnek, amit odaad nekik az agyatlan állam. Én is - én is kérnék ennyit! és örök életemre nem lennék már segélyen élő gazember. Csak a kérdés ne zavarna ennyire: ezeknek a mezőgazdaságban vállalkozást folytató alakoknak, mi az apámfüléért is jár ilyen összegű állami támogatás? Mert az államnak kihajigálni való tömérdek zsozsója van - vagy pedig gondolkodni képes agya nincs?

De nézzük másként azt az 580 ezer milliót! - 580 ezer embernek egy évi nagyon alacsony bérére elegendő... és ugye halovány lila gőzöm nincs arról, hogy mennyi ezer milliója is van az államnak, amit támogatásként tud adni, munkabérre meg sosem telik neki...

szép ez az arány: 125,5 milla egy vállalkozónak vagy  580 ezer embernek 1évi munkabére?

Az ÚMVP versenyképesség javítást célzó I-es tengelyének intézkedései esetén a megítélt mintegy 355 milliárd forintos támogatás megtérülése lassú, mindössze 46,1 milliárd forintnyi gazdasági növekedést generál - mondta Saád Tamás, a konzorcium képviselője az AGRYA konferenciáján.

A foglalkoztatás bővítés terén is sérültek a célok: több, jelentős támogatási összeget megmozgató intézkedésnél is több ezer fős leépítés korszerűsítés eredménye.

Vidékfejlesztésről van ugye szó... amire ad a hülye és agyatlan állam - beléje feccöl: 355 ezer milliót... és elvár érte cserébe gazdasági növekedést (de kinek? kinél fog ez növekedést jelenteni?) nem kerek egész 46 ezer milliót... Normális-e? Könyörgöm! Nem tetszenénk mi ezen felháborodni? Adna-e nekem az állam, mint segélyesnek sokat... nagyon sokat támogatásra, hogy aztán annak a töredékéből fejlődhessünk mindannyian, mint gazdasági egység? (a lófaszt adna!) És akkor nézzük, hogy mi is a helyzet az 1 millió új munkahely tekintetében? - hát ide van az is írva: a jelentős támogatás következtében - további leépítést generál a vállalatoknál... Van agya az államnak? - szerintem nincs!

A gépbeszerzési programnál például a 7256 kedvezményezettnek megítélt 76,7 milliárd forintnyi beruházás eredményeképp 3211 fős elbocsátásra van kilátás

számolás: 76700 millió összeg kifizetése eredményeként 3211 fő válik munkanélkülivé... mert erről van szó egészen pontosan. Az állam részéről tehát fejenként 23,9 millió Ft fordíttatik arra, hogy minden egyes emberünk elveszíthesse a megélhetését.... Hogy nem normális azaz agyatlan, azt látjuk, de menjünk tovább... mert mi lesz ennek a vége? hát csak az, hogy ennek a 3211 főnek majd megint az állam nyakán kell lógnia, mint segélyezett.

Ahelyett, hogy ugyanilyen létszámnak akár 15 évig is fizetné (egye fene támogatásként, ha már csak azt szereti) a munkabérét a vállalkozó helyett... neeeem, ez szar ötlet szerinte. Az állam már csak azt gondolja, hogy inkább ad 7256 mez.gaz. vállalkozónak fejenként 10,5 milliót, hogy vegyen rajta gépet... csak küldje már el azt a 3211 jelenleg nem éhező munkását...

Van agya az államnak? - nincs!

Az állattartó telepek korszerűsítése jogcímnél az 1348 kedvezményezett által elnyert 212 milliárd forintnyi beruházás megvalósítása után előreláthatólag 2218 munkahely szűnhet meg.

ez még szebb példa az őrült államra!

Ad 1348 vállalkozónak (aki ugye dolgozik, termel, csinál valamit, nem az államból él - dehogynem) fejenként 157 milliót... csak úgy odaadja nekik... és már alig kapok levegőt, mert, ha csak 1348 iskolának adná.... vagy 100 diplomásnak az egyévi munkájára... vagy izé.... ?! De nem! Az állam ezt az irdatlan összeget odanyújtja 1348 vállalkozónak, hogy ruházzon már be rajta... ugyan ruházzon már be - mert megérdemli? vagy mi? - az eszem megáll!

És akkor nézem a másik oldalát ennek a bazi drága éremnek, hogy aszonygya' - 95,6 millió Ft értékben gondoskodik minden egyes munkahely elvesztéséről - annak a 2218 embernek a helyét "kivásárolja" a vállalkozóktól...  95, 6 milliót megér minden egyes ember, csak nehogy dolgozó lehessen...

Ha harmadik oldaláról tekintem a dolgot, akkor meg azt látom, hogy a 95, 6 millióból csak ez a jövőben tönkreteendő ember száz évig is elélhetne, ha őt támogatná meg az idióta állam ennyi pénzzel - és ugyanúgy nem kellene adnia érte cserébe semmit, mint a kedvezményezett vállalkozóknak nem kell érte megdolgozniuk.

Fentiekből kikövetkeztetve: a magyar állam olyan szervezet, amelynek nincs agya. Nincs agy, nincs irányítás és összehangolás... minden kakaó odamegy, ahol a befektetés mint energia elvész, elpárolog és nem használ a szervezetnek, sőt! Inkább mint rákos daganat burjánzik a nemzet testén - miközben a munkát végző szervekhez, részekhez nem hogy nem jut elegendő kakaó, de egyenesen megvonásra kerül előlük a minimális esély is az életben maradásra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr802692845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása