Újabb csípés
2011. február 21. írta: térfél

Újabb csípés

Hova-hova Magyarország?

- ó, csak a béka segge alá tartunk, de azt végtelen sebességgel - mondjuk a fényével. S ha ez a száguldás nem volna elég, a békapopó alá tartókat még az kormányzatunk is megtámogatja - segíti a lejtőre állását mindenkinek - bárkinek, ahogy elnézem, mint a nőstény szúnyog szívja vérünket... hol itt, hol ott? De mindenképp a nemzet testét szlopálja.

Nem kéne már agyonütni? Szerintem már ideje volna! - végleg kinyírni, mert ez már fáj... nagyon fáj, és viszket... de veszettül (az én tenyerem is).

Drámai helyzet alakult ki a megyei munkaügyi központok kirendeltségein, miután 3 ezer kormánytisztviselő kézhez kapta az egyoldalú kinevezés módosítást.

Ó! - mondom remek... úgy kell nekik, úgy sem csinálnak semmit, csak idegesítik felfelé a jónépet. Állunk csak sorban, állunk és várunk, hogy számon kérjenek rajtunk 3 havonta 3 álláshirdetést, mert ők aztán ... nem csinálnak semmit velünk. Keresztül szalmát nem tesznek annak érdekében, hogy munkát szerezzenek, hogy elhelyezkedésben segítségünkre legyenek, hogy emberi hangot - minimálisan is az együttérzés hangját megüssék - velünk szemben. Nem. Erre nem futja a munkaidejükből, mert csakis az adatainkat ütögetik vagy bele a gépbe, vagy nyomtatnak számunkra határozatokat, amelyben szépen hivatkozgatnak a törvényekre, amelyek alapján sorolnak át bennünket hol ide, hol meg oda, de hogy kilépni ebből a körből (miattuk, vagy általuk) sosem fogunk az tuti.

Ezért is gondolom én azt, hogy teljesen feleslegesen ücsörögnek ők a meleg irodákban, ahol persze egy szál fogast ki nem bírtak még helyezni, hogy a várakozó állástalan a kabátjától megszabadulhatna arra az egy, másfél órára, amelyet egy-egy pecsétérét szokása ott várakozni....

A Szakszervezeti Szövetség főtitkára, Fehér József a Klubrádiónak elmondta: ebben az szerepel, hogy január elsejétől megvonták a felsőfokú végzettségűektől az illetménykiegészítést, a középfokúak esetében pedig teljesen megszüntették.

- erre azért nem gondoltam, bár - őszintén szólva - helyeslem! Mert látom ám, hogy van ott Dr. is az asztal mögött, meg hatalmas mellények is, no meg festett pi...pik dögivel, de csak nem csinálnak semmit azon túl, amit az előbb leírtam, tehát... valóban nincs szükségük ilyen-olyan illetménykiegészítésre. Jól teszi a szúnyog, ha lecsapolja belőlük a felesleget. Hátha kicsit leeresztenek az asztal túloldalán, és kezdenek majd észre venni valamit abból, amit mi érzünk velük szemben.

Remek ötlet - tessék csak kiterjeszteni a pedagógusokra is, mert hát ott is van ám mindenféle pótlék: nyelv, x. diploma, ofő, ig.há, és munkaközösség vezető, meg napközis meg mindenféle informatikai pótlék... csak hatékony tanítás nincsen. Általában épp azoknál, akiknek volt idejük ezekre a pótlékkal, kiegészítéssel - anyagiakkal elismert - "átképzésekkel" törődniük, míg az őket helyettesítő (helyettük is dolgozó) kollégákról a bőrt is lenyúzták azok a gyerekek, akiket volt szíves hanyagolni amíg önmagát előrébb tolni igyekezett. Fujj, de utálom őket! Leszívni belőlük is a felesleget!

Van olyan tisztviselő, akinek 50 százalékkal csökkent emiatt a bére.

Összesen 20-40 ezer forinttal csökkent többezer, a munkaügyi kirendeltségeken dolgozó közszolga bére – erősített meg az erre vonatkozó értesüléseket a Klubrádiónak az ágazati szakszervezeti szövetség főtitkára.

Remek, remek! Így kell ezt csinálni - tudja jól a kormány, hiszen vagy dolgozol és lesz mit a tejbe aprítani (lásd a havi 300ezerért pöffeszkedőket valahol jól eldugva - nem látható és minősíthető helyen)... vagy nem lesz mit a tejbe aprítanod és akkor csúszhatsz azok szintjére, akiknek már munkaügyi központos asztal sem jutott ebben a robogó gazdaságban... s mielőtt te is elérnéd a béka valagát - segít rajtad a kormány, hogy dagadtnak látssz: szívja a te véred is, kedves közszolga ott az úrban, benne a munkaügyi központokban. Bravó kormány! Bravó!

De a csúcsok csúcsa - ebben a csodás hírben - ez a Cséfalvay duma:

Az új adórendszer és ezzel együtt a jövedelmek változása ma a parlamentben is téma volt. Burány Sándor az MSZP nevében a kormány szemére vetette az adórendszer igazságtalanságát, mondván: az új törvénnyel csak azok járnak jól, akik 300 ezer forintnál többet keresnek. Válaszában Cséfalvay Zoltán , az NGM államtitkára leszögezte: az adórendszernek nem az a dolga, hogy igazságos legyen, hanem az, hogy munkára ösztönözzön.

ez a faszi... a NemzetGazdaságiMinisztérium  államtitkára... de jó nekünk! Milyen fajin kormányunk van már!? A nőstény szúnyog is csak köszönhet neki - vérszívásból (is) Orbán és fajtája a király!

Szegény Magyarország, mi lesz velünk? Én jó ha március 15-ig kibírom... de ki tudja előre, hogy mi jöhet még? - útban a béka segge alá...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr672677770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása