Ki dolgozik itt?
2011. február 16. írta: térfél

Ki dolgozik itt?

Gondolkozz kicsit!

g

o

n

d

o

l

k

o

z

o

m

- na ugye! Mióta nincsenek foglalkozások - nincs is mivel foglalkozzunk. Ezért unalmunkban ugatunk...

Leugatjuk azokat, akiknek bérük sincs - mert munkahelyük nincs.

Kiugatunk másoknak, hogy mint csináljon lehetetlent: foglalkoztassa magát!

Beugatunk mindenkinek... mert nekünk van bérünk - NAGY, és HOZZÁ MELLÉNYÜNK (mint Vonának), amire verhetjük a nyálunkat...

De, mire is verjük a nyálunkat?

... mert maga a kapitalizmus az, ami - maga - nem dolgozik!

1. nem dolgozik A politikus - de ugat bele mindenbe.

2. nem dolgozik A tőkés - mert ő PROFITot állít elő.

3. nem dolgozik A bankár - hisz eltőzsdézi a pénzedet.

4. nem dolgozik A vállalkozó - mert ő foglalkoztat csak.

5. nem dolgozik A menedzser - neki irányítani kell.

6. nem dolgozik A munkára váró segélyezett - mert a fenti 5-ből még senkinek nem jutott eszébe, hogy munkát adjon a munkát keresőnek...

Ki, mennyiért NEM dolgozik?

A politikus havi 240.000- csillagos ég között kapja a juttatásokat (a dolgozók és a fogyasztók adójából)

A tőkés havi - megbecsülhetetlen összeget tesz zsebre a profitból - nyereségből, amit ugye a kutya le nem követ, hogy honnan? és miből keletkezett akkora fránya összeg?

A bankár - az édes - a pénzt csinálja, hitelez szívesen, te meg fizetsz érte sokszorosát vissza, hogy neki ne kelljen dolgoznia, ne legyen szüksége arra, hogy a money-ért cserébe bármit is tegyen. (ezért olyan dagadt és undorító mind)

A vállalkozó - a drága! Nagyon drága nekünk, mert az állam támogatásából él, illetve annak segítségével tudja kizsákmányolni mások munkaerejét. (utáljuk is ezért, mert vele szembesülünk a hétköznapokon - nála kéne dolgoznunk, tőle kéne kapni a bért, ő dönti el, hogy éhbért ad, vagy csak fekete munkát). És ő az, aki ma a legjobban ugat. Ő - aki keresztül szalmát - nem tesz jó ideje... mégis gyarapodott állam bá' által, mert az állam őt szereti eltartani.

A menedzser - szakítja a legérdemtelenebb pénzeket, hiszen ő a fő ugató, akinek csak a szájáért dől a lé, az utazás, a juttatás, a kirándultatás, az etetés, az itatás... végső soron ő az aki ingyen utazik (cégautó minimum) - ingyen zabál, ingyen vedel, ingyen ruházkodik, ingyen él, mint Marci Hevesen... és hevesen írogat a munkaidőben (ingyen szórakozik is) a neten, mint fő-fő troll. Ő - a legeslegesleginkább ingyenélő osztja az észt mindenki másnak - tele gyilkos indulattal, megsemmisítő ötletekkel azok felé, akik meg dolgozni szeretnének... de ....!

A dolgozó emberek - meg csak adóznak, és nem esznek rendesen. Nem fogyasztanak eleget, mert a csekkekre költik minden pénzüket. A dolgozó emberek fizetik meg a politikus, a vállalkozó bérét - mindenét...

A dolgozó emberek - odaadják minden pénzüket a bankárnak, miatta robotolnak, hogy a kis megelőlegezett pénzecskét - ami kellett ahhoz, hogy élni tudjanak - (emberi módon),azt többszörösen fizessék vissza annak, aki majd úgy megforgatja, hogy - csak neki - jó legyen.

A dolgozó ember - minden mást is eltart, akinek nincs munkája éppen.

A dolgozó ember - fizeti a járulékokat - mindenki mások helyett is... és annyira ki van merülve, hogy ő - ugatni sem bír.

A dolgozó - a legcsendesebb ember, mert retteg attól, hogy elveszti kizsákmányolható voltát is.

A dolgozó, és halk szavú - ettől már nem is létező - ember viszi a vállán az egész rohadt Magyarországot. Az ő szemét marja a szottyadt és bűzös narancslé is - ráadásul.

(A többi és nem említett ember pedig - sorban állás miatt nem dolgozik (állnak a munkaügyi központok előtt): ők azok, akik dolgozóvá szeretnének válni. Szegények!)

Ők azok, akik minden nap rosszul ébrednek... ha akarnak sem tudnak - jobbik lábbal kelni.

Számukra csak a bal oldal létezik... a rosszabbik oldal... amelyik arról tehet, hogy nincs számára megélhetés e bolygón.

Wake up! (ébresztő) - A kapitalizmus nem dolgozik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr452665065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása