P.U.F. nekünk!
2011. február 13. írta: térfél

P.U.F. nekünk!

Avagy... én mit tennék március 15.-én?

Mennék szépen felvonulni, és te is jönnél velem, meg te is, és TI mindannyian, akiknek tele lett a tökünk, mert bealkonyult nekünk. Nehéz idők-ben...

Mondanánk, hogy JÓ reggelt!

1. A reggel igazi magyar reggel,
A munka vár, én nem maradhatok.
Csodálatos a rendszer,
Ez a rendezettség, a legnagyobb fokon.
A villamosok is arra mennek,
Amerre nekem menni kell.
De mondd, mi történne,
Ha egyszer, csak egyszer,
Egyszer az életben nem szállnék fel?

Ébresztőt fújna a Pál Utcai Fiúk: csak mert másként nem hallanám a zenéjüket, ami pedig... oly édes, oly igaz, és oly kellemes szívnek és fülnek, hogy azt csak Koltay nem képes megérteni, hogy kell nekünk ez a szám (is)...

A közszolgálat rádió M2-ről elnevezett (leánykori nevén Petőfi) csatornájának intendánsa, Koltay Gergely nemrégiben nem engedte adásba a Pál Utcai Fiúk Balatonszepezd című dalát. Nem a településsel volt baja a nemzeti érzelmű Gój Motoros Egyesület alapító tagjának: az a sor nem tetszett neki, miszerint „Felhők jönnek Magyarországra”.- írja blogjában F.S.P. - akit én nagyon nagyon... mióta megírta cikkét a Metropolban, hogy azt mondja: Kis sértett járja be Európát.

A kis sértett pedig volt ugyan Egyiptomban is Mubaraknál... de nem értett belőle semmit. Szóval az én március 15.-ém... az olyan buli lenne, ami nem a demonstrációról szólna valaki (bocsánat) valami ellen, hanem ellenkezőleg - valamiért zúdulnánk utcára.

Olyan valamikért, amik miatt borús lett a kedvünk: Ez az értelmetlenség-érzés! Plusz a tömegneurózis, amely megtámadott bennünket, mióta csak a fidesz felmászott a magas égbe és szórja ránk villámait - de esernyőt nem köpött hozzá.

Szóval - védelemből mennénk és vinnénk magunkkal ilyen - olyan táblákat, amire szépen és helyesen felvésnénk azt, ami kell nekünk, hogy JÓL LEGYÜNK:

  1. MUNKÁT, KENYERET - ÉRTELMES ÉLETET!
  2. IGAZSÁGOS KÖZTEHERVISELÉST! LE AZ EGYKULCSOS SZJA-VAL!
  3. EGYENLŐ MUNKÁÉRT - EGYENLŐ BÉRT! ESÉLYEGYENLŐSÉGET MINDENKINEK!
  4. BÉRPLAFONT! - A MINIMÁLBÉR 10-SZERESÉBEN MAXIMÁLVA!
  5. VAGY NYUGDÍJ, VAGY MUNKABÉR! - CSAK AZ EGYIK!
  6. VISSZA AZ AB JOGOSÍTVÁNYAIT!
  7. EGY EMBERNEK - EGY ÁLLÁST! LE AZ ÁLLÁSBITORLÓ SEMMITTEVŐKKEL!
  8. CSALÁDI PÓTLÉKOT - RÁSZORULTSÁGI ALAPON!
  9. MULTIK HELYETT - SZOCIÁLIS SZÖVETKEZETEKET!
  10. SEGÉLY HELYETT - MUNKAHELYEKET!
  11. KORRUPTSÁGÉRT - BÖRTÖNÉVEKET!
  12. SZERETEM AZ ALKOTMÁNYT - A MIÉNK! NE VEGYE EL A FIDESZ!
  13. ÚJ PARLAMENTET! - ÚJ PARLAMENTI FORMÁT! - ÚJ VÁLASZTÁSOKAT!
  14. VISSZAHÍVHATÓ KÉPVISELETET! - LE A TÉVHITEKKEL ÉS HITEGETÉSEKKEL!

... és ebben már a holnapi napra való tábla is benne van. (Bálint napra szeretettel)

Tehát van még időnk készülni az igazi forradalmi gyülekezésre, ami nem a fülkéből vezet a csöbörből a vödörbe. Tessék velem tartani, és idebiggyeszteni egy-két táblára való elégedetlenséget, ami okot ad arra, hogy sötéten lássunk... aminek következtében befelhősödött kis hazánk!

Addig pedig - megfontolásra ajánlom - Konrád Lorenz szavait:

" ... minden ember számára csak az tűnik valóságosnak, amivel naponta foglalkozik, amire hat és ami visszahat rá. De ez, a világ felelős hatalmasságai számára, amelyeket ma divatos szóhasználattal < lobbiknak > nevezhetünk, kizárólag a pénz. Ezzel ráadásul gyönyörű matematikai műveleteket lehet végezni.

   A pénzemberek paradox módon realistáknak tartják magukat és nem akarják megérteni, hogy a gazdaság exponenciális növekedése a mi bolygónk véges terében szükségszerűen katasztrófához vezet. Hogy csak az ehető, amit a fotoszintézis a zöld növényekben állít elő, nem értik és Midász király mondája éppoly kevéssé hat rájuk, mint a bécsi közmondás tanulsága: az arany gombócot nem lehet megenni.

   Amit az emberiség jelen pillanatban tenni szándékozik, olyan szörnyű, hogy az embert a régi latin közmondásra emlékezteti:

Quem deus perdere vult, dementat prius

(akit az isten el akar veszíteni, annak előbb az eszét veszi el.)

   Az a tény, hogy eddig minden kultúra a magas kultúra stádiumában indult hanyatlásnak, a természettudós számára nem lehet alap  arra, hogy higgyen az ilyen történések megfordíthatatlanságában. sokkal inkább hiszi, hogy a kultúrák halálát betegségek okozzák és a kezdeti körülmények okainak felismerése szolgálja gyógyulásukat. Azok az okok, amelyek a mai emberiséget pusztulással fenyegetik, nyilvánvalóan a tömegőrület, a neurózis jellegzetességeit viselik magukon.

  És ez olyan mértékben világosabb a napnál is, hogy sokan éppen közismertsége és banalitása miatt nem képesek felismerni, de a biológus látja ezt, és az orvos is biológus.

- apropó! Van a humánerőforrás minisztériumában humán-biológus?

Az orvosok között pedig a pszichiáter az illetékes a sokféle elmebajtól fenyegetett kultúránk megmentésében. Ha olyan megállapítást tesz, hogy: " A világ nem egészséges, de gyógyítható", akkor ezzel arra hívja fel az egész tudományos világ, de különösen az ifjúság figyelmét, hogy vegyék észre a romlás okait és a katasztrófát, s az utolsó órában hárítsák el azt. (március 15-én talán?)

  Némely neurózis azáltal gyógyítható, hogy a pácienssel annak okait tudatosítjuk. Talán az emberiség tömegneurózisa is ilyen eset."

- de hogy a miénk ilyen eset - abban biztos vagyok! Térj észre Magyarország népe!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr422658035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása