Út a jövőtlenségbe
2011. február 11. írta: térfél

Út a jövőtlenségbe

Mit is mondott ez a ti miniszterelnökötök? Tudjátok, abban az izé beszédében, amiből nem lehetett kihámozni semmi érdemlegeset... megyünk a jövőbe? - valami ilyesmi... (láttam a közvetítést, csak nem emlékszem semmire sem abból a szófüzérből, amivel kitölteni vélte azt a majd 3/4 órát (az ő felhatalmazásával és zászlócsokrával a háta mögött - és a két középső zászlórúd az istennek nem passzol össze, nem baba - akárhogy is nézem, ahogyan Lázár önkormányzati válasza sem baba, akárhányszor is hallgatom meg).

Most meg itt van ez az "új" Széchenyi Terv... az úúúúúúúj OFA pályázattal egyetemben - ami persze megint csak nem baba, mert ha az volna, akkor nem születne meg ez a poszt sem.

Az ofa az az országos foglalkoztatási "köz"alapítvány volna, amely kiírta ezt a csodálatra nem méltó pályázati lehetőséget - de kinek?

Az
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA)
nyilvános pályázatot hirdet

 közfoglalkoztatás-szervezők foglalkoztatásának támogatására

Ugyan-ugyan! Kinek másnak, mint annak, aki majd jól meg fogja szervezni adös, mocskos, lusta és ingyenélő embereknek a munkába ájulását. Lassan is elolvasva... és felfogva a téma lényegét: k ö z f o g l a l k o z t a t á s - szervezők (mert nem bírom a pötyögést) foglalkoztatása! Nem keverendő össze magával a bü-mo-lu-in emberekkel...

Miért? Hát ezért:Megszűnik a közmunkaprogram, a közcélú munka, valamint a közhasznú munkavégzés, és helyükbe az egységes közfoglalkoztatás lép.

A rendelkezésre állási támogatást az ún. bérpótló juttatás váltja fel, amely már csak annak a személynek lesz folyósítható, aki évente legalább 30 nap munkaviszonyt tud igazolni, például úgy, hogy közfoglalkoztatásban vesz részt, illetve lakókörnyezetét rendben tartja.

Az önkormányzat és a közfeladatokat ellátó szervezetek a bérpótló juttatásban részesülő személyeknek, valamint a munkanélkülieknek közfoglalkoztatást szervez, amelyben érdemi, a közösség érdekében, az önkormányzati közfeladatok ellátására, illetve a helyi közösség önfenntartóvá tétele érdekében értelmes, hasznos munkavégzésre kerül sor.

Tehát nem arról van szó, hogy szakmájának, tapasztalatának, képességeinek, igényeinek megfelelő munkahelyet teremteni szándékozna az kormányzat... Nem! Arról szó nem esik... ezért is adtam a címet: Út a jövőtlenségbe!

 

2. A PROGRAM CÉLJA

Az új közfoglalkoztatási rendszer keretében legalább középfokú végzettségű álláskeresők közfoglalkoztatás-szervező munkakörben történő foglalkoztatása.

Harmadszor is hangsúlyozom, nem munka ez, csak közfoglalkoztatás-szervezés!

 

3. A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ FORRÁS

A program támogatására összesen 565.404 ezer Ft keretösszeg áll rendelkezésre, mely az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány 2010. évi árfolyamnyereségéből származik.

Ó be szép, ó be jó! 565 milli-óóóó! ... számoljunk csak gyorsan! Egy évre a minimálbérre egy millával... az 565 emberi lény - nagyon alacsony, de mégiscsak munkabérére vón' elég!? De mindjárt  látjuk, hogy nem ez a fontos... de nem ám!

Pályázatot nyújthat be

  • települési önkormányzat,
  • önkormányzati társulás,
  • az első két pontban leírtak által közfoglalkoztatási feladatok ellátásával megbízott szervezet.

azaz... olyan pályázhat, aki már eleve ezzel a feladattal vagyon megbízva... vagyis a polgimesteri hivatal maga, az ő már meglévő és ugyanezen feladatokkal birkózó személyzete mellé - gondolom, most jól felvesz valakiket... de kiket?


 

5.1 A program célcsoportja

A pályázónál közfoglalkoztatás szervezői munkakörben dolgozó munkavállaló és/vagy a munkakör betöltésére alkalmas olyan személy,

  • aki az OFA által támogatott KSZM/10221-2010 programban közfoglalkoztatás szervezőként már alkalmazásra került, illetve
  • akit a pályázó a megyei (fővárosi) kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szervének kirendeltsége által kiközvetített álláskereső  listájáról választott ki.

Ugye, mondtam! Már megint az a gyanúm, hogy az előbbi eset lesz az, ami bejön majd... és szépen felveszik érte a csodálatosan elnyert páááááályázati péééééénzeket.... amit viszont majd úgy fognak előadni a médiá-iá-iá-ban, mintha.... munkahelyet teremtettek volna... és sokat... és majd jönnek erre a trollok mondani, hogy azok a bümoluin emberek segíjekí állanak csak sorozatban a nagytekintélyű polgimesti hivatalok szoc.osztályán sorba...

egy ima: Add uram nekik, hogy minél előbb, a mi sorsunkra jussanak a naridroidok!

 

5.2 A program leírása

 

A rendszeres szociális segélyben/bérpótló juttatásban vagy álláskeresési járadékban/segélyben részesülő álláskereső személyek többsége halmozottan hátrányos helyzetéből adódóan tartósan munka nélkül marad, foglalkoztatásuk a másodlagos munkaerő-piacon többféle támogatott foglalkoztatási formában valósul meg, azonban ezen munkahelyek száma jóval kevesebb, mint a nevezett  támogatottak  köre. Ezért is indokolt és a szakpolitika kiemelt célja, hogy a munkára képes személyek fokozott mértékben vegyenek részt olyan közfoglalkoztatási formákban, ahol közelebb kerülhetnek a munka világához és nő az esélye az elsődleges munkaerő-piacon való  munkába állásuknak.

Kiemelném - lassú olvasásra - hugyagyúak is megértsék: a munkahelyek száma jóval kevesebb, mint a munkát keresők száma! - még ebben az átkozott másodlagos munkaerő-piacon is! ami pedig már nem nevezhető sem alkotmányban rögzítetten jogosnak, sem pedig az emberi méltósággal összeegyeztethető - kimondom - kényszermunkának.

A közfoglalkoztatás megszervezése és megvalósítása a települési önkormányzatok (társulások) feladata is lesz az új közfoglalkoztatás rendszerben, és e feladataik ellátása során az álláskeresők részére  az eddigieknél nagyobb létszámú résztvevőnek szerveznek közfoglalkoztatást. A közfoglalkoztatás szervezésével kapcsolatos feladatok ellátása az önkormányzatok, illetve az általuk a közfoglalkoztatás szervezésével megbízott szerv létszámának megőrzését, bővítését teszi szükségessé.

Én ezzel erősen vitatkozom, ugyanis az önkormányzatoknál  eddig sem foglalkoztak szervezéssel avagy munkahelyteremtéssel, azt kérte maga a foglalkoztató - a dolgozni akaró viszont rohangált idióta papírokkal a munkaügyi központ-polg.m.hiv.-munkahely között... tehát semmit nem tett azon túl, ami egyébként máris a feladata, és igen szép összeget vesznek fel érte az irodában bennünket ugráltató közhivatalnokok (tisztelet annak a néhánynak, aki képes emberi hangot megütni velünk). Ez a program tehát eleve egy nagy hazugság!

A programba bevontak feladata az álláskeresők részére a közfoglalkoztatás szervezése, a közfoglalkoztatás felügyelete, a közfoglalkoztatottakkal való kapcsolattartás, a közfoglalkoztatottak foglalkoztatásával kapcsolatos koordinációs feladatok ellátása, illetve egyéb a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó munkafeladat elvégzése az önkormányzat (önkormányzati társulás) illetve a közfoglalkoztatást ténylegesen biztosító szervezet iránymutatásai alapján.

 

5.3 A támogatható tevékenységek

 

 

A program keretében támogatás vehető igénybe

  • közfoglalkoztatás szervezői munkakörben dolgozók foglalkoztatásához abban az esetben, ha a közfoglalkoztatást szervező szervezetnél ez a munkakör a pályázat megjelenését megelőzően betöltésre került;
  • új közfoglalkoztatás szervezői munkahely létrehozására, � kellően  alátámasztva -, amennyiben új munkaszervező alkalmazása indokolt.

ugye hogy!? - ez mind létező munkavégzésre vonatkozik... semmi új nincs benne, csak több? - több lesz rá a pénze valakinek? - juj, de bizalmatlan vagyok (vajon miért?) vagy csak hülyének néznek az ofánál IS?

5.4 Elszámolható költségek:

Közfoglalkoztatás-szervezők foglalkoztatásának bér és járulék költsége legfeljebb 6 hónapon keresztül.

 

 


5.5 A támogatás mértéke

 

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető a foglalkoztatott személy munkabéréhez és az azt terhelő, ténylegesen kifizetendő járulékokhoz legfeljebb 6 hónap időtartamra. Az 1 főre számított  havi támogatás mértéke nem haladhatja meg az alábbi mértéket:

  • Középfokú végzettségű munkavállaló esetében legfeljebb 6 órára 86.500 Ft bér + járulék*,
  • Felsőfokú végzettségű munkavállaló esetében legfeljebb 6 órára 111.500 Ft bér + járulék*.

Na csókolom!

 - ez itten - megint - gazemberség! Azért az, mert - esetemben is - már 2010. nov. 4.-től az a parancs volt érvényben, hogy a felső fok = közép fokkal, és a napi 8 órás foglalkoztatásom (közcélú) fejében ezt a nyolcvanvalahányezret vághatták csak "törvényesen" hozzám. Úgy is volt - kemény 64 ezer pénzt hozott a posta, pedig még az alkotmányban foglalt (egyenlő munkáért - egyenlő bér) elvek sem érvényesültek. (ezért is írtam a TASZ-nak - de még azóta is szarnak rám ők is)

Szóval akkor? Hogyan van ez Orbán Viktor? Mit kommunikál a kormány? És mi történik a valóságban? Egymásnak meg nem felelő dolgokat... kéne itten szétcsapni annak a szétcsapásért fizetett (busásnál is busásabban) embernek, annak a hogyishívjáknak már? Budai?

És itt meg is állnék. A lényegi részeit kiveséztem ennek az ordenáré ügynek, most kicsit magam felé hajolnék.

Szeretném szíves tudomására hozni Eger MJV. polgármesterének Habis Lászlónak, és a Munkaügyi Központ igazgatójának, Fenyves Péter őfőméltóságának, hogy van ez a pályázat... és ha már vagyon, akkor én nagyon szívesen ellátnám akár csak 6 hónapig is ezt a látszatmunkát - ennyi pénzért!!!!!!

Annál is inkább javaslom magamat, mert hogy ha venné a Peti a fáradságot magának, és néhány beosztottjától kikérné az adataimat, hogy ki az aki perfekt lehet e témában? Bizonyára kiadna engemet a gép, hogy né má! Van itten egy leányzó, aki 2005. óta foglalkoztatásra vár ... a szerencsétlen bü-dös, mo-cskos, lu-sta, in-gyenélője, oszt majd megszakad egy kis melóért... (mi meg nem is tudunk róla semmit? - gondolná magában a Peti, pedig hogy megígérte vagy 4évvel ezelőtt...)

Na szóval hát! Sokkal inkább elvállalnám ezt, mint azt... amit amúgy Czomba Sándor és bandája kifőzni gondolt a számomra: havi 32ezerért - akármit,és akárhol - napi 4 órában - 3-6 hónap időtartamban -munkahelyteremtés címén, avagy amiről Orbán zengedezett :út a jövő - de kinek a jövője? felé...

Amúgy - ezt a pirosat - ajánlom figyelmébe minden trollkodó naridroidnak is - csináljátok ti!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr1002654297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása