Lehet-e a deviancia kormányzó?
2011. február 07. írta: térfél

Lehet-e a deviancia kormányzó?

Mit tetszenek erről gondolni?

(kis inverz technika - nagyon jó, mert engedi a saját gondolatot, a témára való koncentrációt, a meglévő ismeretek előhívását és ezek segítségével képessé válunk az együtt gondolkodásra is - remélem)

Wiki szerint: A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat. Fogalma meglehetősen tág.

- szerintem tehát: nem képes a deviancia a kormányzásra! Nem képes, mert épp azoknak cselekszik ellene, akiket irányítani szándékozna - ha már egyszer a kezébe kaparintotta a kormány kerekét. Nem képes azért sem, mert nem fogadja el a többség számára természetes módon kialakult normákat, abból éppenséggel kihúzza magát - többnyire azért, mert nem érzi jól magát a bőrében, és ezt akarja a nem normális magatartásával viselkedésével is jól láthatóan kifejezni. Mindenki találkozhatott már ilyen arrogáns alakokkal, gyerekkel is felnőttel is, akik megkeserítik a többség közösségi létformáit - utcán tiltott helyen parkolóra gondolok, moziba későn és hangosan érkezőre, asztalnál csámcsogóra, tanórán rohangálóra és hangoskodóra, adót nem fizetőre, lopásra, rablásra... és így tovább.

A deviancia kifejezés a „deviatio” (latin: de=-ról/-ről, via,-ae (f)=út; "az útról való letérés") szóból származik.

- igen, pontosan erről beszélek! Amikor a járható útról, a kipróbáltról, a tudjuk hova vezető útról lelépő akarja maga mögött vezetni azokat, akiknek a kitaposott és jól járható útját - ő maga szándékosan semmibe veszi. Ez a vezető - hisz deviáns - csakis ártalmas lehet a közössége számára. Nyilván szarik is a közösségére, hiszen valami defektje adódott eleve, ha már egyszer külön utakat enged meg magának. Ugye Orbán Viktor? Ugye fidesz? Ugye miniszterelnök és ugye, hogy jól beszélek kormány?

Minden eddigi lépésetek ezt bizonyította, hogy deviáns módon rángatjátok az ország szekerét - épp csak nem a normális irányba fordítva azt.

Maradva a wikinél... sorra veszem azon kilengéseket, amelyeket mai társadalmunk (és kormányunk) kissé átértelmezve használ önnön céljai eléréséhez. Megjegyzem - ezek a célok - továbbra is devianciának számítanak nálam, a közösségi normákkal szemben, azaz a többség által elfogadottnak tekinthetővel ellentétesek.

Az európai társadalomban, a viktoriánus korban feltételezték, hogy a „normális” nők nem igazán élvezik a szexet és nem elégülnek ki. Akik pedig mégis élvezik és ragaszkodnak a kielégüléshez, azokat romlottnak, erkölcstelennek és betegnek bélyegezték. Ma már éppen az orgazmusra képtelen (vagy arra nem törekvő) nő számít „abnormálisnak”, (frigidnek) kezelésre szorulónak.

Na, mindjárt itt vagyok én - mint kielégülésre vágyó nő és állampolgár! Tekintsünk el a szex kizárólagosságától és nézzük azt, hogy mennyire vagyunk kielégítve életvitelünk által? Többségi szinten semennyire - munka nélkül, család és jövő tervezhetősége nélkül, a biztonság nélkül, a létbizonytalanság kellős közepén... kérem! Kezelésre szorulunk - a kormány intézkedései által, mert eddigi törvényei csak rontották a kielégülésre való törekvéseinket. (kivéve a gyevi bírókét)

A középkorban, amikor az egyház és vallás volt a domináns szociális tényező, a problémát elsősorban valláserkölcsi kérdésekben határozták meg. Így a szexuális konformitás és deviancia közötti különbséget a jámborság és a bűnösség közti különbséggel határozták meg. A szexuális deviánsokat az ördög, vagy egy gonosz szellem szállta meg. „Normális” emberekké csakis az imádságok és bűnbánat követésével válhattak.

A szociális tényező! A középkorban! - akkor volt a domináns szociális tényező... és akkor talán be is töltötte ezt a szerepét. De ma! Ma? Kedves kormányzó... enyhén szólva is undorító, hogy az egyházzal csak annyiban tetszik jóban lenni, amennyiben magukat normálisnak tekintve - az imádság és bűnbánat feloldozójaként fordulnak minden egyes szándékos bűnelkövetés, és erkölcstelenség után a kádéenpés gyevi bírósághoz. Előbb a tett - utána meg feloldozás? Hagyjuk már! Isten még semmi jó ötletet nem adott előre... utólag meg tisztára mossa a vétkezőket... nevetségesen társadalomellenes és közösségromboló. De legfőképpen hazug!

Az újkor beköszöntével az egyház fokozatosan átengedte hatalmát a világi, polgári hatóságoknak, s így a deviancia kérdését egyre inkább jogi fogalmakkal határozták meg. A szexuális konformitás és deviancia különbségét most már a törvénytisztelet és a bűncselekmény különbségével jelezték. A szexuális deviánsok „bűnözőkké” váltak. „Normális” emberekké csakis börtönbüntetések és jóvátételek révén válhattak.

Az újkor beköszöntével, de nem az 1/3 kétharmados felhatalmazásával, ugye!? A kormány és Orbán devianciáját jogi eszközökkel elfogadtatni - NEM LEHET! Kár is tovább próbálkozni vele, mert ... már így is sok  a bűnözés a jog asztala körül. Az idióta törvénykezési gyakorlat pedig egyenesen autokráciát épít ki szegény kis országunk számára - Orbán kedvére, és mindenki más ellehetetlenítésére. Ugye, hogy utáljuk már? Én nagyon! Miként is volna elképzelhető a deviancia törvénykezése... ha nem úgy, hogy mindenki másnak rossz legyen... A többség számára legyen elfogadhatatlan? Így van? Így!

A 19. és 20. században a tudomány tekintélyének növekedése figyelhető meg. Ennek folytán a problémát főleg orvosi fogalmakkal kezdik meghatározni. A szexuális konformitás és deviancia különbségét így a mentális egészség és betegség különbségével azonosítják. A szexuális deviánsok: „pszichopaták”, akik csakis pszichiátriai kezelések segítségével válhatnak „normális” emberekké.

Leszakadhatnánk már a szexualitásról... a szerző :).... no de a lényeg azért itt is megvan:A mentális egészségre gondolok - ami nincs meg Magyarországon. Hogy is lehetne, amikor a devianciát tekintik (kormány szinten) normálisnak - ezt hirdeti a tudomány, és közben takargat minden felfedezést, ami a többségi egészséghez nyújthatna segítséget. Nem, nem segít a tudomány. Régóta a hatalom szekerébe kapaszkodva húzatja magát, és szarik a szaporodó betegek nyavalyáira. Sőt! Azt terjeszti, hogy az őrültet a zsenitől egy hajszál választja el. Ez a tudomány? Ez semmire nem jó megint - csakis hátráltatja a normálisat. Lehet-e a deviancia elfogadható? Nem lehet.

Mivel ez a kormány (pártjával és annak vezérével együtt) deviáns - el sem fogadható! Mondjon le! de mivel magától nem akar - mondassuk le! Szerintem.

Itt van ez a jó kis cikk. Dugig aktualitással, ami bizonyítja a kormány hülyeségeit... meddig várunk még?

De talán még ennél is jobban aggaszthatja a kormányt, hogy az IMF – mint afféle lelkiismeretes tanító néni – néhány mondatban le is diktálta a ceruzáját rágcsáló, haladni nem képes kisdiáknak, hogy miféle strukturális reformokkal lehetne 4 százalékponttal, elfogadható szintre csökkenteni a magyar államháztartás normálisan számolt (az elkonfiskálni remélt nyugdíjpénzeket figyelembe nem vevő) 5,1 százalékos hiányát:
még inkább rászorultsági alapra kell helyezni a szociális támogatásokat,
csökkenteni kell a közszféra létszámát,
racionalizálni kell a köztulajdonban álló közlekedési vállalatokat (MÁV, BKV, Malév),
ésszerűbben kell megszervezni a munkaerőpiaci segélyprogramokat.

1. szociális támogatást - rászorultsági alapon

- mit is jelent ez a nem deviánsaknak? Például azt, hogy nem rokkant ember - nem kap rokkantsági nyugdíjat (ezt eddig hangoztatja is a deviáns kormánykommunikáció). De azt is jelenti, a nem deviánsoknak - hogy a rászorulót viszont érdemben kell támogatni (például a munkanélkülit, a hajléktalant, a vakot, a bénát, az öreget és a beteget).

2. közszféra létszámának csökkentése

- méghozzá feladata mértékében... a nem hülye felméri, hogy milyen feladathoz milyen létszámú és szakképzettségű ember szükségeltetik. És ahhoz mérten csökkenti, de csak azt a létszámot, ahol bőség van. Ámde, ahol meg szűkség... oda meg tesz még alkalmazottat, és csak annyi időben dolgoztat, amennyiben értelmes munkát lehet végezni. Tehát maximum 8 órát.

3. MáV, BKV, MALÉV

- no kérem! Ide szokott elmenni az adófizetők pénze - nem a segélyekre! Ide... ahol úgy zsebelik be a főnökök (akiből túl sok van) a fizut, mint ha feneketlen zsebük volna. Ide, ahol képtelenek a jegyárat a szolgáltatásra fordítani, és ahol a bevételtől teljesen függetlenítik a kiadásaikat... majd azt az állam mindig kipótolja. De azért magán kézbe is adogatja, csak előbb feltölti a mindig kiürülő kasszát. (és ez a hülye kormány nem átallott egy ilyen komplikált feladatra egy 25 éves "szakembert" ültetni.

Miniszter elnök úr! Az én kérdésem az volna (mivel nem faszbukolok), hogy hány milliót tetszettek már visszaszedni a lebuktatott rongyemberektől? Tudja?! A Hagyótól, a Szalainétól, meg a többi zsugástól, a malévosoktól, a mávosoktól, attól a milliókat havonta elnyelő szakszervezetis vezetőktől? Számszerűleg... mennyit kotort vissza a deviáns kormány a gazemberektől, azoktól - akik az államot, az adófizetők pénzéből meg szokták károsítani? Mennyit a postabanktól, mennyit a baumagtól... és mennyit a gyevi bírótól, no meg meggyes tamástól, és azoktól a 4-8éve is fideszes önkormányzatoktól, amelyeknek fideszes vezetői milliárdos hiánnyal kezdtek a 2011. évnek? Hol van a pénzünk? - hova tünik el mindig a befizetésünk? (mert jutni nem jut már semmire)

4. munkarőpiaci segélyprogram

No, bizony ám! Ez az IMF mégsem olyan hülye, ha még a pályázati kiírásainkba is belelát... illetve annak pénzáramoltató szerepében lát kivetni valót. Én is! Elmondtam már, de még fogom is, hogy egy fia munkahely nem képződött még a kihajigált ezermilliárdok okán, amit a "munkahelyteremtés" címszó alatt megint csak ellopni tetszenek. Ugyanoda... mindig ugyanahhoz a réteghez kerül, amelyik már így is kicsattan a fizetéstől és jóléttől, a mindenféle támogatástól, és kedvezménytől, az adócsökkentéstől - míg az ország nem deviáns fele büntethető...és megszorítható - kétharmada? háromnegyede? - éhen döglik, megbolondul, elmenekül az országból, vagy itt rohad meg - A DEVIÁNS KORMÁNYA MIATT.

 Hopp! Egy kis utólagos bejegyzés (csak mert most találtam rá), hogy némi bizonyítékát adja önnön devianciájára az kormányzó személy.

Kell ez nekünk? pont egy ilyen? pont most?:

– Eleve dafke-gyereknek született, vagy csak időközben vált azzá?

– Borzalmasan rossz gyerek voltam, ha erre gondol. Pontosabban, a kötelmeket egyáltalán nem tűrő gyerek voltam, aki egyszerűen képtelen elfogadni, hogy van néhány dolog a világon, amit nem tehet meg. Ez minden körülmények között kínos, de egy tradicionális kis faluban egyenesen katasztrófa, ha egy kölyök kilóg a sorból. Kaptam is érte eleget, eltángáltak néhányszor rendesen. Más kérdés, hogy nemigen használt. Mert tudtam én pontosan, hogy megint hülyeséget csinálok, azt is tudtam, hogy megint botrány lesz belőle, nem kellene – de mégis. Mégis, mindezek tudatában roppant határozottan tovább csináltam a hülyeséget. Való igaz, nem is lehetett velem mást csinálni, mint időnként elverni…

Akkor tehát van hozzá recept! Hurrá! (mivel közben nagy fiú lett - elverni nem igen lehet, de kiverni...?)

Hajrá Magyarország! Lépjünk a gyógyulás útjára - kezeljük (ki) a kormányzót!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr432644407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása