Troll-etető
2010. december 17. írta: térfél

Troll-etető

Trollocskáim!


pi-pi-pí! - gyertek ide!

Hoztam nektek finomat, változatosat, frisset, édeset... két helyről is. Sőt, háromról!

1. Eredendően ezt ajánlom figyelmetekbe, kóstolgatásra: (Czomba Sanyika főzte ki)

"Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2010. december 31-én megszűnik a 270 ezer embert érintő eddigi program, és 2011 januárjától új közfoglalkoztatási rendszer lép helyébe.

Czomba Sándor elmondta: megszűnik a rendelkezésre állási támogatás (RÁT), és helyette bérpótló juttatás (BPJ) lesz. Ennek mértéke megegyezik a jelenlegi RÁT összegével, azaz a mindenkori öregségi nyugdíj minimuma, 28.500 forint.

A lényeges változások közül az államtitkár kiemelte, hogy 2011-ben legalább 30 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie annak, aki a rákövetkező évben, 2012-ben bármilyen ellátásban szeretne részesülni. Ha valakinek nincs meg a 30 nap munkaviszonya, ezt a feltételt úgy is lehet teljesíteni, hogy hat hónapig munkaerő-piaci képzésben, programban vesz részt.

Czomba Sándor szólt arról, hogy az önkormányzatoknak lehetőséget adnak arra, rendeletben szabályozzák a saját lakókörnyezet rendben tartási kötelezettségét, és aki a lakókörnyezetét nem tartja rendben, az nem lesz jogosult ellátásra.

További lényeges változás, hogy a jelenlegi szabályozás szerint csak a végzettségének megfelelő vagy annál eggyel alacsonyabb szintű munkát köteles elvállalni a munkanélküli. Ez jövőre megváltozik, és köteles elfogadni a munkaügyi szervezet által felajánlottat is - hangsúlyozta az államtitkár."

- ugye milyen finom ez? Olyan nemzeti együttműködősre sikerült... érzitek ugye? Benne van a négy pillér, benne a gazdaság fellendítése (csak úgy repülünk máris!), és a fő-fő fő: a foglalkoztatás bővítése... Imádni való egyszerűen! Micsoda találmány! - nem rát, hanem bpj = bér pótló juttatás... igen, kicsikét levegősnek tűnik, de nem az... dehogyis! Bér a munka után jár(na), ha van munkád... de neked nincs rátoskám be-be! Neked csak juttatásod lesz, az pótolja a béred (no jó, annyira nem pótolja, mintha lenne - de neked nem is jár... be-be be.

- Mindenkori öregségi nyugdíj minimuma... csip-csip csip! ugye milyen tápláló... 28.500 pénz egy egész hónapra... jujuj de nagyszerűek vagyunk! Csillog már a szemetek? Tündi-bündi fülkeforradalmárkái apucinak... na ki szereti orbán bácsit? ttü-tü-tütü tü tü tü...

- Na és ki szereti sanyi bácsit? ... hozott nektek fínomságot... de csak ha jók lesztek, akkor adja oda, tenni kell ám érte mostantól - nincs itt ingyenélősködés! Meg kell ám érte dolgoznotok (hogy-hogy nem tudtok?  há' van itt munka dögivel, csak az nem talál, aki nem is akar - csúnya ellenzékiek és palánkon átvertek, dá-dá lesz!)

- De ha mégsem... na jó, lássátok kivel hozott össze a balszerencse (vagyis jobb..., vagy izé ...), ha tanultok valami semmire sem jót, akkor ... majd meglátom, mit tehetek értetek.

- Csak aztán rend legyen a portátokon! Nem ám másra várunk, hogy kisöpörjön... meg felmosson, meg elmosogasson! Minimálisan is egy bejárónőt fogadjatok aztán a bébiszittyó mellé! ez itt má' a harmadik évezred, oszt azé van a két kezed és a korgó gyomrod is, hogy sertepertéljé itt előttem, nekem, helyettem, miattam és különben is imádkozni szoktál-e? Féled-e az urat, ki itt áll előtted egész nagy terjedelmében és mellszélességgel melletted, hogy felsegítsen tégedet az nagy porból-piszokból, ahonnan te vétettél, te- te gyalázatos te! (Czomba Sándor szólt...)

- Hajoljá' meg előttem, te senkiházi kutyafattya! Mit képzeltél te? -  diplomákkal a mancsodban... ? Azt hiszed tán, hogy válogathatsz itt a képzettségeiddel? Hunyászkodjá' csak megfele, ha azt mondom... ki az úr a háznál, a kutya úristenit annak a Semjén Zsótnak is, hogy idegesíteni mersz engem?! Engem, a te jótevődet... azt a hálátlan fajtádat teneked! Majd még itten válogatná' mi?  Hogy csókolná inkább kezet... csúszná' inkább előttem hason... te,te! utolsó te! Te szégyentelen - még nyugdíjas akarná' lenni? Örüljé' hogy eltakarítottam a múltadat! Te hálátlan , te szar, te!

2. Ha még nem sikerült volna kielégülnie a kedves trolloknak, akkor ráadásként tartogatom eme valódi gyöngyszemet, amit meg egyenesen Esztergomból varázsolok elibétek:

"Miközben a 25 milliárdot verdesi az adósság, a 9+1 fideszes fiú legnagyobb gondja az, hogy kapjanak szaros 6.000 forintot havonta internetezgetésre és 20.000-et arra, hogy telefonálgassanak.

Igazán önzetlen és felelős gondolkodás. Évente összesen ez csak a 10 fideszes fiú számára 3,12 millió forintot jelentene.

Rászorulnak? Már az internet használat és a telefon sem fér bele abba a városért való tenni akarásba, amit folyamatosan hangoztatnak? 

Meggyes Tamás parlamenti képviselőként 2010. novemberében a Parlament.hu adatai alapján 394 ezer forint tiszteletdíjat, 442 ezer forint választókerületi pótlékot és 115 ezer forint lakhatási támogatást kapott. Számára mekkora kielégülést nyújt az eladósodott város havi 26.000 forintja? 

De megemlíthetnénk Zoltai Dánielt, aki a városi utazási iroda vezetője. Itt a közérdekűen nyilvános adatok szerint havi 350 ezer forintos fizetésén felül 18 ezer forint étkezési jegy, 60 ezer forintig gépjármű használat és 30 ezer forint telefonköltség illeti meg. Milyen mértékben szorul rá a város havi 26.000 forintjára? 

Pál György sem lehet kivétel. Hiszen Szlovákiában bejegyzett cége végezte az úszómesteri tennivalókat a város erősen veszteséges élményfürdőjében tizenegynéhány millióért. E mellett még a városi sportcsarnokot is igazgatja. Segít rajta a város havi 26.000 forintja? 

Pócsföldi József hidegkonyha vállalkozást üzemeltet. Ennyire szarul megy a francia saláta jegyzése a tőzsdén, hogy kuncsorogni kényszerülne havi 26.000 forintért? 

És sorolhatnánk így szépen a városért élő és majd éhenhaló képviselőt..."

No ugyi, milyen kis helyesek ezek a párhuzamos étkezések! Csak tessék, csak tessék! Jöjjenek - egyenek és vegyenek! Szemezgessenek bátran - hasonlítgassák csak össze a szezont a fazonnal, és csicseregjenek... ha van hozzá pofájuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr192522928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása