Madarat tolláról - Orbánt a trollkodásról
2010. október 05. írta: térfél

Madarat tolláról - Orbánt a trollkodásról

 

(embert barátjáról) lehet megismerni...

Orbánt pedig kiismerni volt nagy szerencsétlenségünk, ezért nem okozott meglepetést - bár a bicska minden egyes mondatára kinyílik a zsebben - amikor ma reggel a bundáskenyér mellé belenéztem a metropolba:

" Ez a választás korszakhatárt is jelent, hiszen lezárult egy évek óta tartó kampányidőszak, ami lehetőséget ad az építkezésre." - nem trollul ez azt jelenti , hogy a nyolc éve tartó kampányát a fidesz be tudja most már fejezni. (dicséretes tett lenne) Nagyon okosan mondja a trollok királya: hogy az eddigi bomlasztó, rothasztó, destruktív magatartásukat illik most már abbahagyni - a kérdés az, hogy tudják-e? Életükben nem gyakorolták ugyanis az építő munkát...

" Minden akadály elhárult a Fidesz elől, hogy végre kormányozzon - tette hozzá." - nem trollnak mondja?! - Soha nem volt akadály a fidesz előtt semmi... soha nem zavarta őket, hogy ki van hatalmon, mindegy volt nekik ki a rend őre és mire esküdött fel, leszarták a törvényeket is - csak egy dolgon nem tudtak felül emelkedni: azon hogy nem szavaztak rájuk, mert nem bíztak bennük, mert emlékeztek a regnálásukra, hogy az nem volt jó! Ennek ellenére semmit nem csináltak a kampányoláson kívül és most van pofája azt mondani, hogy elhárultak az akadályok a kormányzás elől... Lehet hogy most jöttek rá, hogy tulajdonképpen ők saját maguk állnak a kormányzás útjában? 

A ki-kinyíló bicskám akkor szúrt szíven, amikor a kiemelt mondatához érkeztem:

" Aki elment szavazni, felhatalmazást adott nekünk, aki otthon maradt az pedig engedélyt adott munkánk folytatására az eddigi irányban."

Ez aztán a nem semmi gondolkodás! A sajtot holló szájából kiéneklő róka meséje kutyafasza ehhez képest: magyarul - már megint fordítani kell, hogy is nem jött még rá ez az ember, hogy félrebeszél? - munkája eddigi iránya ugyanis jól láthatóan a mindennek való ellenállás volt, azaz egy nagy büdös helyben totyogás. Másodszor: aki elment szavazni, az a kevesebb része volt a választóknak és azok sem mind nekik adta a felhatalmazást, hanem éppen ellenük voksolt, mint Szeged, Esztergom, Battonya és amikről nem tudok. Ezek egyike sem adot trollkodásra felhatalmazást! Harmadszor: aki otthon maradt az éppen nem azt mondta, hogy engedélyezi, hanem csak belátta azt, amit egy troll sem képes: hogy tudni'llik nem csináltok ti semmit - csak a pofátok jár!

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg sokan voltak a nem szavazók között azok, akik már a N.E.M. tagjai. A NEMzeti Ellenállási Mozgalom (NEM) furcsa valami, mert senki nem tudja, hogy hol és mikor alakulhatott meg. Valószínűleg régóta és folyamatosan szerveződő csapat ez, akik egymást baráti alapon, a másikat nagyon is jól ismerve szervezik be, és csak most kezdik aktivizálni magukat a trollkodás és a trollok ellenében.

Ők azok, akiknek elege lett a hazugságból, a hitegetésből, a manipulációból, és mindenből, ami egyrészt politika és egyben sorsrontó törekvéseket takaró kampány - kormányzás helyett vagy annak ellenében.

Ők azok, akik meg vannak győződve arról, hogy az önös érdekek nem előzhetik meg a köz érdekét, hiszen társadalmi létét kockáztatja az az embercsoport, amelyiknek egyes tagjai a többség kárára szereznek kiváltságokat.

Ők azok, akik tudják, hogy szócsatákban győztes vezér még soha nem lakatta jól a népét, mert akkor bizonyára ellene támadna saját "serege" és elég erős lenne ahhoz, hogy összefogva egymással - elkergesse a hivatalokon pózoló és csak nagyokat mondó hatalmaskodót.

Ellenállási mozgalom ez, mert ellent kell mondania minden egyes ámításra, minden ígéretre, amely azt akarja elhitetni vele, hogy a tisztességtelen út az egyedül üdvözítő megoldás ahhoz, hogy jól élje az életét.

Ellent kell tudni mondania azoknak, akik a kapcsolatok kiépítésében látják a sikerhez vezető utat és nem a szakmai hozzáértést helyezik előtérbe.

Ellent kell állniuk a mézesmadzag nyalogatásának és bizony meg kell jüzdeniük minden egyes valós ismeretért.

Szembe kell nézniük önmagukkal és saját képességeikkel, no és hitet kell tenniük a helyes önértékelés mellett - szemben a hatalom által kívánatosnak mondott személyiségjegyekkel.

Tudniuk kell NEM-et mondani mindarra, ami a környezetet rombolja, ami az emberi méltóságot sérti, és ami nem biztosít egyenlő esélyeket a közösség tagjai számára.

Nemzetinek azért nemzeti, mert mindezen elterjedt rossz szokások, az ország egészét teszik élhetetlen hellyé, ami egyben a szülőföldünk, az életterünk és a hazánk.

Szó sincs tehát arról, hogy az otthonmaradók egyike is hozzájárult volna Orbán Viktor trollkodásaihoz!

Szó sincs felhatalmazásról!

Szó nincs egyetértésről!

És szó sem lehet együttműködésről!

Amiről szó van otthon az az, hogy ellent kell állni minden olyan társadalmi jelenségnek, ami az országot ebbe a lehetetlen helyzetbe sodorta.

Mivel a hatalom gyakorlói képtelenek saját köreikben az elvárások helyes értelmezésére, és pusztán trollok, mintsem tollnokok vagy közszolgák lennének, ezért javaslom hogy a magyar emberek vegyék kezükbe sorsuk irányítását, és lépjenek be a papagájkommandó helyett a NEM tagjainak sorába. Légy szíves! Ha magyarul tetszik érteni és magyarul tetszik beszélni (nem trollul), akkor semmi nem tarthat vissza attól a meggyőződéstől, amely azokat vezérelte, akik otthon maradtak - inkább, mintsem felhatalmazást adjanak arra, ami tönkre teszi az országot. (Ami ugye sosem magától megy tönkre - önként és dalolva. Inkább csak hagyni szokták... )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr992346074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.05. 20:52:11

Ahogy Te is IDE'zted:
- " aki elment felhatalmazást adott, aki otthon maradt engedélyt adott" a munka folytatására.
+még:
Ez a választás "... legalább akkora siker, mint az áprilisi győzelem volt." (- 0.Viktor )

Nos, eltekintve attól a lényegtelen apróságtól, hogy 64% HELYETT itt alapból csupán csak 46,6% szavazó vett részt, ezzel a fineszes számítással elérték, hogy ennek ellenére 5%-kal még nagyobb is lehetett a FMPSZ+KDNP támogatottsága...
Nos, ha az "otthonról elmentek" ugye a "FÜLKE-forradalmárok", akkor az otthon maradók nyilván a FOTEL-forradalmárok - hiszen ők nem emelték fel onnan a se..jhajukat, és nem ballagtak el a fülkékig a felhatalmazás megadására;)

Míg áprilisban tehát 34% (fülke-) +36% (fotel-) = 70% "forradalmár" volt, ugyanez októberre: 21,6% + 53,4% = 75% - zengjen hát a győzelmi ének!

(-de lehet, hogy hamarosan a torkukra forr a dal már...;)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.05. 21:10:52

@1.szolo - 2014;): és egy kis retró 2008-ból:

"Orbán szerint, aki nem megy el szavazni az inkább a „nemek” oldalán áll. Hozzátette: nincs olyan ember, aki független. Mindenki tartozik valahova, még ha szégyelli is, hogy másképp gondolkozik."

Akár a klasszikus "aki nincs velünk, az ellenünk van" (Rákosi), vagy "aki nincs ellenünk, az velünk van" (Kádár).
No de így EGY SZÁJBÓL, hol ezt, hol azt
- nos, erre nem mindenki képes!

((-ha érdekel, hogy még ki mondta mindkettőt, katt IDE:
edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/107652.page ))
süti beállítások módosítása