Magyarország agonizál
2010. szeptember 24. írta: térfél

Magyarország agonizál

Magyarul: haláltusáját vívja az egész társadalom.

Autoimmun betegség ez a javából, vagyis a szervezeten belül felborult egyensúlyt képtelen helyreállítani. Sajnos egy egész országot nem lehet elcibálni az orvoshoz - mondaná meg mi is a baja voltaképp?

Annyit tudunk, hogy a szervezeti egységek (szervrendszerek - szervek - szövetek és sejtek) egymást támadják - TÁMOGATÁS és EGYÜTTMŰKÖDÉS HELYETT! Rendszer harcol rendszer ellen - ugyanazon szervezeten belül. (nincs még egy ekkora marha nép!)

MEG FOGUNK DÖGLENI...

Nem azonnal, mert most még vnnak tartalékaink..., de a KONTÁR KORMÁNY épp azon ténykedik, hogy a maradék humán erőforrást is elamortizálja.

Most ébredünk rá - már érezzük annak a hatását, amit a rendszerváltás okozott a homeosztázisban. Szó nincs összehangolt működésről - a kormányzati szerv önállósította magát: katasztrófahelyzetet teremtve a túlsúlyával.

A társadalom (mint dinamikusan működő egységes egész) a szervezet alapegységét az EGYÉNT  állítja saját, kizárólagos szolgálatába - elterelve egyéb közelezettségei elől. E közben felemészti az egyén MŰKÖDÉSÉHEZ  szükséges tápanyagokat előle - végső soron - a KÖLCSÖNÖS tápanyag és energiaáramlást akasztja meg.

Ha az egyetlen lehetséges ORVOS képes volna észrevenni az egyénben - a SZEMÉLYISÉGBEN BEKÖVETKEZETT RENYHE MŰKÖDÉST, akkor... ez a doki - Dr. Réthelyi József - meggyógyíthatná az egész (szervezetet) magyar társadalmat. Adhatna esélyt az életben maradásra. Az ORSZÁG SORSA tehát az HUMÁN ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM kezében van!

"

A legnagyobb kihívás előtt  az egészségügyet, az oktatást, a kultúra és a szociális területeket összefogó humántárca vezetője áll.

A pécsi orvosi egyetemen végzett, 71 esztendős Réthelyi József professzor neve ismerősen cseng a tudományos életben: volt már a SOTE rektora, vezette a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központját, de 1994 és 2004 között a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének igazgatója is volt. Német

felmenői jelentős vagyonnal bírtak (övék volt a Hungária, a Király és a Rómaifürdő is), amit azonban az államosításkor elvettek tőlük. A ma már a Magyar Tudományos Akadémia doktori címével is rendelkező kutatót a gerincvelő szerkezetének kutatásáért számos kitüntetéssel jutalmazták. Tagja a Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságának és a Professzorok Batthyány Körének is.

Réthelyi 2000 óta a Semmelweis Egyetem, Szentágothai János Idegtudományok Doktori Iskoláját vezeti, de közben dolgozott és tanított már Ukrajnában, Párizsban és az Egyesült Államokban is. Vezetési ismeretei is vannak, hiszen 1990-ben a népjóléti tárca főosztályvezetője, míg 1998 és 1999 között az Oktatási Minisztérium Tudományos Ügyek Főosztályának vezetője volt.

Réthelyi Miklós korábban az esti imádság tanúságtevője volt a jezsuitáknál, olvasható az atv.hu-n, s 1999-ben az ő vezetésével vetették röntgen- és endoszkópos vizsgálat alá a Szent Jobbot. A vizsgálat után ugyanis jegyzőkönyvbe vették, hogy „e minden bizonnyal érdekes eredményekkel járó vizsgálatnak csak akkor van értelme, ha mind az egyház, mind a tudomány részéről kikristályosodnak azok a kérdések, amelyekre szent királyunk testi valójával kapcsolatban egyedül ezektől a genetikai vizsgálatoktól várható felelet".

A professzor szerint tárcájának dolga a széles értelemben vett kultúra fejlesztése lesz - ebben segíthetik majd államtitkárai, Hoffmann Rózsa és Soltész Miklós KDNP-s képviselők az oktatási és a szociális államtitkári poszton, Szócska Miklós egészségügyi szakállamtitkárként, kultúrfronton pedig Halász János, az első Orbán kabinet kulturális államtitkára és Szőcs Géza erdélyi költő."

Hopp! Én akkor nem reménykedem a gyógyulásban...

Sajnos... az ORBÁN-KONTÁR-KORMÁNY által "katasztrófa elhárításra" irányuló törekvései HÁTTÉRBE SZORÍTJÁK A VALÓDI VESZÉLYT HORDOZÓ TÁRSADALMI VÁLTOZÁSOK MONITOROZÁSÁT. Eltereli a figyelmet az igazi okokról. A "védekezésben" résztvevők életét nagy mértékben és kizárólagosan könnyíti meg - míg a többség értelmét a TÖMEGKOMMUNIKÁCIÓ arra kondicionálja, hogy a különérdek szerinti cselekvéseket támogassa - és a társadalom egészének problémáit észre se vegye. Rosszabb esetben: ledegradálja azokat, illetve a legrosszabb választásként: büntetni igyekszik a másként vélekedőket. (konzultációról tehát nem beszélhetünk - épp ellenkezőleg)

Az INFOTECHNOLÓGIA terrorisztikus terjesztése adott lehetőséget az EGYÉN FÖLÖTTI TÁRSADALMI URALOM kialakulására (kialakítására? - lsd. Fellegi Tamás), melyben a személyes érdek azonosulni látszik a politika által meghirdetettel , és akként változik, ahogyan azt az uralomra törő párt diktálja. Így fordulhatott elő, hogy a valaha változatlannak tekintett ALAPÉRTÉKEK bizonyos korosztálytól számítva (degeneráció, de lehet média és netgenerációnak is hívni, vagy rendszerváltóknak) teljesen másként értelmeződnek, attól függően, hogy a hatalmat megkaparintani szándékozó, vagy épp azt gyakorló "elit" miként éri el könnyedebben KÜLÖNÉRDEKEINEK megvalósítását. (parazitaként természetesen - dolog végzés nélkül - politikai számításból)

A társadalom többsége passzívan (öntudatlanul), de részt vesz önmaga kiszipolyoztatásában, hisz képtelenné tették saját erőforrásainak mozgósítására. Mára már nem is tud róla, hogy léteznek ilyenek, nem hogy működésre bírná azokat...

Kritikai és elemző gondolkodását teljesen alárendeli a mainstream diktálta - épp aktuális - és sűrűn változó trendeknek. És jól elveszett bennük - töketlen kutyaként szaladgál... és agonizál.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr372320207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.26. 16:36:59

@3.szolo: örülök, ha tetszik :) - hát, most értem csak ide... vagyok én elég régóta :)
süti beállítások módosítása