Magyarország többet érdemel!
2010. augusztus 27. írta: térfél

Magyarország többet érdemel!

MUNKA - OTTHON -CSALÁD - EGÉSZSÉG - REND

Ezek mind lesznek közös jövőnk pillérei... ahogyan vannak is, meg voltak is. Nézem ezeket a pilléreket, de mind csak ilyenek: rozsdásak, kezeletlenek, gyengék, rohadnak - alig állnak a lábukon, mindjárt összeszakadnak a nagyotmondás terhe alatt.

Várakozni tilos! Nem is érdemes - a választások nem igazi választások, csak tévelygések, ráadásul visszaélésre ad okot mindazoknak, akik a nevünkben járnak el azon az úton, amelyet úgy nevezünk hogy saját érdek érvényesítése felhatalmazás útján.

Ne legyenek illúzióink - nem nekünk akarnak jót vagy jobbat. Kizárólag saját maguknak. Kopogtató cédulám marad - nem találtam olyan jelöltet, akit felhatalmaznék arra, hogy érdekeimet képviselje. Nem! Nincs olyan sajnos. Csak olyan van, aki már halad a saját csapásain és esze ágában nincs a többségnek segíteni abban, hogy nekik is legyenek járható útjai, amelyek a felemelkedéshez vezetnének. Az ígéret kiment a divatból, az azokban való bizalommal húsz éve élnek vissza, miközben a tartópillereket alapjaival együtt kirohasztották kedvesnek nem mondható politikusaink. Ugye nem képzelik, hogy a választók még mindig az ígéreteiknek hisznek - a saját tapasztalataik helyett. (?) Segítek:

MUNKA

Abszolut nincsenek képben együgyű (saját ügyeikkel elfoglalt) politikusaink. A fideszesek különösképp nem tudják, nem is foglalkoznak vele, hogy mindennek az alapja a foglalkoztatás. Abból élünk ugyanis - kizárólag. Ha nincs munkám, nincs bevételem sem. Ha nincs bevételem, képtelen vagyok fenntartani magam: nem adnak ingyen enni, nem tudok hol lakni, és nem tudom kifizetni a rezsit, nem tudok viselkedni és nem tudok szavazni menni. Nem tudom magam  életben tartani. Amíg mindezek hiányoznak addig nem tudok gondoskodni az utódaimról sem, és addig rohadtul nem érdekel a tiszta udvar - rendes ház. Nem más a helyzet akkor sem, ha van munkahelyem, ahol egész nap kizsákmányolnak, de nem fizetik meg a beléfektetett energiámat sem, sem a regenerációs igényeket, sem arra nem elég, hogy alapvető szükségleteimet kielégítsem. Ettől én nem fogok élethosszig tanuló és önképző ember lenni. Pusztán rabszolgának tekinthetem magam, aki arra való, hogy a lépten-nyomon nyakamba sózott adókat termeljem meg ugyanezen politikusoknak, akik négyévente kukkantanak csak személyemre.

OTTHON

Mutatom és mondom. Az előzőből következően tartunk ott, hogy az otthon - a lakhatáshoz való jog úgy elszállt az utóbbi 20 évben, hogy azóta sem látta emberfia a környéken. A dolgozó emberek milliói nem tudtak annyit keresni évtizedek munkájával, hogy ma biztonságos helyen tölthessék el napjaikat. Az ugyanis nem biztonság, hogy számolni kell - egy hónapban mire futja a bére és mire nem? Az is egy képtelenség, hogy a megkeresett bérek egyre nagyobb százalékát csekkre költse a nép, ha már egyszer nem állati viszonyokat ért el fene nagy civilizációnk és mindenki hozzá is szokott a kényelemhez a mögöttünk lévő időszakoknak hála. Igen - a szocialista berendezkedésnek hála: szeretjük, ha van áram a lakásban, imádjuk a fürdőszoba nyújtotta kényelmet, és nem akarunk fagyhalált szenvedni télen a fűtetlen helyiségeinkben. Rohadt mód eltunyultunk, olyan igényeink alakultak ki, amelynek kielégítéséről (fura mód) nem akarunk lemondani azok kedvéért, akiknek ugyanezek az igényeik, csak ők magasabb színvonalon akarják kiélni azokat a mi kárunkon - és beleegyezésünkkel. Nem! Nem egyezünk bele. Nem szép dolog elvenni mások élete munkájának eredményeit, csak mert bízott a jövőben és nem előre takarékoskodott a semmiből, hanem a nagyon is a szájába rágott, és ölébe vitt hitel csapdáját választotta, ha kicsit is jobban akart élni az állatainál. Amit szabad Jupiternek... ugye ugye? A demokráciához ez is hozzátartozik... nemde? De!

CSALÁD

Figyelj ide Orbán Viktor egy picikét!

Családot az tud alapítani, akinek az előző kettő pillére olyan stabilan áll, mint Katiban az a bizonyos gyerek. Elhajthatatlan a munka és az otthon - biztonsága... De  amíg abortusz révén az előző kettőt elveszik a családra vágyótól, addig ne is reméld, hogy pillére lesz annak a tetűvé vált országnak, amelyik inkább óvszereket kínál (szociális hálót, ami tök lyukas), a pornóipart segíti felemelni és terjeszti a szekszuális szabadosságot, illetve szisztematikusan a családalapítási lehetőségek ellen dolgozik. A mai magyar családok teljesen kiszolgáltatottak lettek a mai magyar média rút befolyásolásának - a politikai háborúk áldozatává váltak. A te pilléred széteséséért te vagy a leginkább felelős, mert mindent megtettél annak érdekében, hogy szarrá menjen. Ez is csak úgy működött, mint minden más: te a semmi munkádból - amit követendőnek hirdetsz, jó fizetéseket csaltál el másoktól. A jó kis bevételeid révén bombabiztos bunkert építettél ki magadnak, ahova képes voltál sok gyereket is csinálni, és fenyeget a veszély, hogy áram vagy fedél nélkül találnád magad. Orbán Viktor, én úgy utállak! Ígéreteidnek sosem hittem, de nagyon szeretném, ha saját pilléreid gyengítése által végre engedélyeznéd a nép pilléreinek újbóli létrehozását, tehát: IDE AZ EGYMILLIÓ MUNKAHELYET - A TISZTESSÉGES BÉRT - A CSALÁDALAPÍTÁS LEHETŐSÉGEIT!   MOST!  

EGÉSZSÉG

na? Hol kezdődik az egészség? A családban... az apucinál és az anyucinál, az ő szüleiknél és a jó szokásoknál. Meg az élhető környezetnél, és annak tiszteletben tartásánál.

na? Hol végződik az egészség? A kapitalizmus kezdeténél... a reklám, a média, a multi kínálatánál, a mindenáron vásárlásnál.

Hova tegyem az egészséges életmód kialakításának lehetőségét? Oda ahol kezdődik; a távoli múltba, amikor még állatként két változat volt lehetséges: életképes vagy nem.

Életképes-e az a lény, amelyik nem tudja előállítani, megszerezni, megtermelni magának az élelmét, az ivóvizét nem találja már, és mindenbe beleszarik, ami az útjába kerül? Nem... az ilyen lény a mekibe jár, és a pszichiátrián köt ki. És tele van felesleggel, meg komoly hiányosságokkal - egészségtelen, életképtelen, de mégis habzsol, zabál, őrjöng, lop, csal és hazudik, mint azt a vezéreitől eltanulta, és ahogyan az őt butító médiaszemélyektől (nem véletlen, hogy nem személyiséget írok) elleste...

REND

Ez hangzik tőletek a legnevetségesebbnek... hogy merészel a fidesz ilyen pillért megnevezni, ami a közös jövőnk fenntartására szolgálna... vérlázító a jognak csak említése is az ő szájukból, miközben minden cselekedetük az ellenkezőjét bizonyította a fennállásuk minden pillanatában.

Már maga a fidesz alapító okirat is kirekesztő mindenki másra nézvést. Az igyekezet, amellyel a szocialista értékek lerombolását tűzte ki feladatául ; a nép egészének felemelkedése ellen amit csak tudott elkövetett amcsi és bármi segítséggel; csak nyílt, és tiszta akaratot nem volt képes felmutatni még annak érdekében, hogy bármi rend, vagy rendszer, ami ugye átlátható lehetne felépülhessen.

Kormányozni is csak úgy akar, ahogy ő kigondolta: saját emberek pozícióba helyezésével, az alkotmány és a törvények saját képre formálásával, a jog és a jogrend seggberúgásával.

A kisemberek törvényi hatalommal való eltörlése, szolgasorba juttatása és agymosása - végső soron népirtás ez, amihez a jogosítványt az előre lebutított, manipulált fideszkatonák adtak és azok a szegények, akik értelem híján csak robotként járnak szavazni, hogy kinyírják őket kis idő múlva. A végrehajtó hatalom pedig szolgálja a vezért - köztük sem maradt csak olyan, aki hallgatásával cinkossá lett a rend felszámolásában, míg mások a látszat építésén dolgoznak. Hogy olyan legyen mintha... pedig nem is. Sőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr822251898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása