Kortárs tendenciák - pusztába kiáltott (újságba írt) szavak
2010. augusztus 03. írta: térfél

Kortárs tendenciák - pusztába kiáltott (újságba írt) szavak

" Charlie az ismétlődő jelenségekre, körülményekre figyel, ezek matematikai elemzése alapján próbál elméletet felállítani."

Napi híreket állítok egymással párhuzamba - ma kivételesen újságot olvastam. Csúnyán kiragadott idézetek - egymással összefüggő helyzetben. Hiszen erről szól az életünk: egyszerre élünk... más és más létsíkokon ugyan... ámde nagyon is összefüggésben egymással.

1/a.

" A legnagyobb ötvenből mindössze 19 cég tudott növekedni, 31 a megelőző évinél kisebb árbevétellel kényszerült beérnil A nyertes most a gyógyszeripar volt: az ágazat mindegyik vállalata növekedni tudott."

1/b.

" A gyógyszertárak jelenleg 10 naponként számíthatnak az OEP -nek beküldött vények után járó tébé-támogatásra. Az online elszámolással viszont több nappal korábban számlájukon lehet a pénz - mondta Hankó Zoltán. A gyógyszerész kamara alelnöke szerint az újfajta elszámolás javíthatja a patikák fizetőképességét, erre az "árrésszűke" világban nagy szükségük van."

?

2/a.

VESZI A LAPOT?

" Két értékes műsora van a Magyar Televíziónak: a kulturális személyiségeket bemutató Záróra és a Kultúrház, utóbbi az egyetlen élő, kultúrával foglalkozó produkció. Ez utóbbi a hírek szerint megszűnik, amit összefüggésbe hoztak azzal, hogy az MTV alkalmazkodik az új elváráshoz, s igyekszik "kitalálni", milyen műsorokat lát szívesen a kormány."

2/b.

" Megadják a módját: zenés, táncos ünnepséggel iktatják be hivatalába pénteken Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnököt. Az új államfő körülbelül 10 perces beszédet is mond az alkalomból. Az egy órásra tervezett ceremóniát a Sándor-palota melletti Szent György téren tartják, melyre 200 főt hívtak meg, de teljesen nyilvános lesz, és a köztévé is élőben közvetíti. "

" A KORMÁNY TESZI A DOLGÁT (?) KOMMUNIKÁCIÓS KAMPÁNY HELYETT "

/Nagy Anna szóvivő/

3/a.

" ... a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 17.650.000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrást nyertek oktatási informatikai infrastruktúra fejlesztésre. A beruházás keretében 6 iskolai tanteremben 130 tanulói laptop, 6 db tanári laptop, valamint a hozzájuk kapcsolódó szoftverek, internetcsatlakozáshoz szükséges berendezések kerültek beszerzésre."

3/b.

" Megérkezett Alsózsolcára a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbik, a Magyarok Szövetsége, a Hun Fokos Szövetség és a Magyar Nemzeti Gárda megyei szervezeteinek adománya. Közel 100ezer Ft. értékben juttattak el többek között tartós élelmiszert az árvíz sújtotta borsodi településekre. "

SZÁMOK A KRIMISOROZAT ÉS AZ ÉLETÜNK KÖZÉPPONTJÁBAN

4/a.

" Életünket meghatározzák a számok. Végigkísérik az iskolában, a közértben, otthon és a hivatalokban, a közlekedésben, a lottózóban. A matematika segítségével bűnügyeket elemeznek, mintákat készítenek és megpróbálják kiszámítani egyesek viselkedését. A számok segítenek megoldani a legnagyobb rejtélyeket a Gyilkos számok című sorozatban.

4/b.

" ... június végén megközelítőleg 1800 vállalkozás tartozott legalább 100 millió forinttal az államnak, több mint fél éve. Mindössze 238 még működő céget találni a fölsorolásban. ... Az APEH oldaláról letölthető dokumentum nem jelzi, hogy az egyes társaságok mekkora összeggel tartoznak, de a korábbi hasonló összeállításokból kideríthető, hogy nem ritkák a folyamatosan kamatozó többmilliárdos behajthatatlan adósságok sem. "

" Charlie az ismétlődő jelenségekre, körülményekre figyel, ezek matematikai elemzése alapján próbál elméletet felállítani." - én meg ... csak olvasom a híreket, és próbálom megérteni a lehetséges összefüggéseket, mert vannak! Vannak tendenciák, amik károsak ámde ragaszkodóak... Kár!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr772195798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása