Párbeszéd vagy tézisek?
2013. június 18. írta: térfél

Párbeszéd vagy tézisek?

Tézis (állítás, mely bebizonyítandó): előre kigondolt erkölcsi vagy elvi tétel bizonyítása (vagy cáfolása); a tanító, oktató irodalom része, mert a szerző az igazoló történetet keresi a bizonyítandó eszméhez.

Párbeszéd lehetőségének hiányában pedig monológ következik, melyben  én fogom megkeresni az igazoló történeteket a bizonyítandó eszméhez... már amennyire itt bármit is lehet eszmének nevezni. Szerintem nincs benne az az erkölcsi korszakváltás, amit annyira szerettünk volna az Együtt-2014 formációban megtalálni és amire oly erősen szándékoznak hivatkozni. Sokkal inkább maradt itt minden a régiben, épp csak egy új párt szövetségben való összekapaszkodásra futotta - eddig. (az sem sok sikerrel)

1. ...első lépésként a jelenlegi alaptörvény átfogó korrekcióját látjuk szükségesnek...

...garantálni fogjuk az alapvető jogok érvényesülését, alkotmányban fogjuk rögzíteni a visszaható hatályú jogalkotás tilalmát, kiterjesztjük a közvetlen állampolgári beleszólás lehetőségét, a részvételi demokrácia új eszközeit vezetjük be. A túlhajtott központosítást megszüntetve a helyi közösségeknek visszaadjuk az önkormányzás jogát. Helyreállítjuk a társadalmi érdekegyeztetés rendszerét, a civil szférával valódi partneri kapcsolatot alakítunk ki. Átfogó középtávú társadalmi megállapodást fogunk kötni a munkaadók, a munkavállalók és a civil szféra képviselőivel, a hosszú távú tervezhetőség biztosítása érdekében.

- vagyis a jelenlegi alaptörvény jó, csak korrigálni szándékoznák azt? (szerintem kidobandó, hisz állandó alkotmánymódosítással látjuk hova lehet jutni - ez ugye nem korszakváltó ötlet, hanem nagyon is a rezsim szokását fenntartó valami)

- az eus jogrendnek való megfelelést kapjuk ígéretnek, ami egyébként ma is kötelező  - épp csak ki lehet kerülni, mint azt az orbán rezsim bizonyítottan teszi. Állampolgári beleszólást, azaz a részvételi demokráciát nagyon is kívánjuk - épp csak a megvalósíthatóságában kételkedünk, amit jó lenne már eloszlatni valamiféle gyakorlati javaslattal.

- rettegek én a civil szférától, ugyanis 50 emberre jut egy-egy civil szervezet az országban, amelynek léte viszont kizárólagosan attól függ, hogy mennyire képes az alapítvány, egyesület stb.  állami forrásokhoz hozzájutni (pályázatok révén). Ez meg kizárólagosan attól függ, hogy milyen jó kapcsolatokat ápol a kiíró szervezettel, azaz megint csak az állambácsival...

- rettegek én az ún. társadalmi megállapodásoktól is, hiszen sehol egy működő szakszervezet, sehol egy érdek képviseleti szerv, amely ne saját pozíciójának fennmaradásáért tenne meg minden engedményt, megint csak az állambácsi hátsó felénél lihegve és elfordulva az őt megbízók érdekeitől...

Összességében tehát sehol semmi újszerű :(

2. Civil kontrollt vezetünk be minden állami, önkormányzati pályázatnál, egyúttal a pályázati rendszer újragondolásával felszabadítjuk a fideszes gyámság alól a civil szférát. A korrupcióellenes szervezetek ajánlásai alapján új törvényt alkotunk a kampány- és pártfinanszírozásra, mely végre átláthatóvá és számonkérhetővé válik, így tiszta helyzetet teremt.

- szerintem már nem létezik civil szféra, mint azt már említettem az egyes pontnál: annyira összefonódott az önkormányzatisággal, a központi államigazgatással, a gazdasági holdudvarral, hogy  nem lehet kivonni az állami gyámság alól, hiszen minden szervezet az államból él (ritka kivételtől eltekintve) manapság, azaz magát a pályázati rendszert kell teljesen átalakítani, ha tiszta vizet akarnának a poharakba tölteni...

- kampány és pártfinanszírozás kérdésében nem látok semmi újat - ez bizony ismét csak a médiapolitizálás fennmaradását óhajtja, ami viszont összeegyeztethetetlen a részvételi demokrácia fogalmával. Kár is hülyíteni bennünket... amíg pártokra kötelező szavaznunk, addig a pártok és tagjaik használják fel a lóvé nagy részét méghozzá önös céljaik megvalósítására szemben azzal, hogy bennünket - választókat - képviselnének...

3.-7. tézis rizsa

- tessék elolvasni itt!

9. Újraindítjuk a beruházásokat és a hitelezést, megteremtve ezzel a foglalkoztatás valódi bővítésének feltételeit.

- jaj nekem! Ismét a régi nóta... kábé itt ment el a kedvem az egésztől :( .

- Manapság, aki hitelfelvételre alapozva akar beruházási kedvet teremteni és abban reménykedik, hogy majd ez foglalkozás bővülést eredményez - az HÜLYE! 

1. Kinek van manapság beruházáshoz kedve, amikor nincs igény semmire?

2. Kinek van manapság önereje és bizodalma arra, hogy hitelt merészeljen kérni - legyen az a világ legjobb ötlete is akár?

3. Ki az a felvilágosult vállalkozó manapság, aki rendes bért akar fizetni alkalmazottjának annak ellenére is, hogy az állambácsi odatolja neki a közmunka foglalkoztatás lehetőségét?

4. Fából nem lesz vaskarika! - annyit jelent, hogy amíg nem teremtünk fizetőképességet, addig nincs mire beruházást javasolni és hitelfelvételre kényszeríteni bárkit is. Előbb a foglalkoztatás bővítését kell elérni, hogy kitermelhessük a fogyasztani tudót, ami meg majd igényt támasztani tud valami új beruházásra...

10. Megszüntetjük az igazságtalan egykulcsos adót...

Fellépünk az offshore adózás, illetve vállalatcsoporton belüli adóelkerülési lehetőségek ellen, a pénzügyi spekulációt nemzetközi együttműködéssel bevonjuk a közteherviselésbe.

- mélyen egyetértek! Csak én kibővíteném a méltányos profit feletti összeg szarrá adóztatásával, amit viszont helyben tartva és visszaforgatva használnék fel a köz javára; akár oktatás vagy kultúra,  akár egészségügy, akár infrastrukturális fejlesztésekre.

11. Mivel ma Magyarországon minden korábbinál nehezebb munkát találni, az álláskeresési járadék folyósítási idejét legalább a jelenlegi háromszorosára emeljük, amit képzéssel és más, az elhelyezkedést segítő szolgáltatásokkal egészítünk ki. A harminc év alatti fiatalok számára garanciát vállalunk arra, hogy ha tanulmányaik elvégzése után nem tudtak elhelyezkedni, tudásukat kiegészítő, az elhelyezkedés esélyeit növelő további képzésben vehessenek részt. Megszüntetjük a korhatár feletti nyugdíjasoknál a munkavállalás tilalmát. A közösségi közlekedés rendszerét és adózási szabályait úgy alakítjuk át, hogy az a mainál jobban segítse a munkahelyre való eljutást és a légszennyezés csökkentésével élhető környezetet teremtsen. A lakásbérlés szabályozásában és támogatásában az álláskeresők segítésére fektetjük a hangsúlyt.

- Ez a legszarabb pont! Ezt elolvasva kaptam a szívemhez és számhoz, hogy elnyomjam a feltörő káromkodást.

- Hogy lehet ma a politikusi réteg ennyire elrugaszkodva a valóságtól? Hogyan lehetséges az, hogy nem képesek rájönni a válság kiváltó okaira és hogy tudtak ennyire elfordulni az emberi természet és psziché ismeretétől? Ezek nem jártak iskolába? Ezek nem szocializálódtak? Hol élnek ezek?

1. NEM A TUDÁSUNKKAL VAN A BAJ! Ez annyit tesz, hogy hiába is képzünk boldog boldogtalant ÁT... attól még nem jut munkához senki! (munkahely nincs drágáim, és azt az állandóan átképzett sem fog teremteni, de még az esélyeit sem növelte a harmadik tanúsítvány sem!)

2. NEM A NYUGDÍJAS AKAR DOLGOZNI! Ez annyit tesz, hogy az alig rendelkezésre álló munkabért sem annak kell biztosítani, aki túlélte a korhatárt, hanem annak, aki éppenséggel ÉLETBEN AKAR MARADNI fiatalon és aktívan, ereje teljében! Válság idején nyugdíjat és munkabért folyósítani egyszerre? - ez kérem idiotizmus és nem korszakváltó gondolat!!!!!!!!

3. NEM KELL SZABÁLYOZNI ÉS TÁMOGATNI A LAKÁSBÉRLÉST! Ez annyit tesz, hogy bérelhető lakások széles választékát kell kínálni olyan áron, amit képes megfizetni bármelyik magyar állampolgár - még a munkanélkülivé lett is - csak mert a lakhatás IS ALAPVETŐ EMBERI JOG!!!!!!!!

4. a kis kretén gyereket kell eltávolítani a BKK éléről, hogy hozzáértő SZAKEMBEREK  alakítsák megfelelőre a közösségi közlekedést nem csak a fővárosban, de szerte az országban. (beléptető rendszerek helyett pedig a szolgáltatás minőségét kell javítani, és az utazó közönség havi jövedelmét kell emberi szintre emelni)

13.-21. pont ismét csak rizsa

Összességében tehát hatalmas csalódás az E-14 eme elnagyolt és totálisan kampánycélú 21 pontja, amiben nem hogy korszakváltó hozzáállást nem fedeztem fel, de benne van minden olyan hiba, amit 25 éve folyamatosan elkövet a magyar "elit".

Kilátásaim és reményeim ezzel szinte teljesen szertefoszlottak, a politika iránti undorom csak fokozódott, a társadalmi változások lehetőségébe vetett hitem erősen megingott, a hazám lassan végérvényesen megutáltatja magát.

menni.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr175367204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása