Hanyatláslélektan - együtt 2013?
2013. január 03. írta: térfél

Hanyatláslélektan - együtt 2013?

Sok soványka olvasmány után, a kezeim közé kaparintottam egy vaskos könyvet is FEJLŐDÉSLÉLEKTAN címmel. Sokáig még nem jutottam vele, de a mai nap szörnyűségei után direkt kapóra jött, hogy némileg magyarázattal szolgáljon arra, miként jutottunk el 2013 januárjára ilyen iszonyatos állapotaink közé, mint amiben leledzik kis országunk társadalma?

Két okra tudom visszavezetni: az egyik a fityisz politikája, a másik pedig a fityisz mentalitása.

Az egyiket baromi könnyű megmagyarázni, csak egy idézet kell hozzá és az, hogy megértse a kedves olvasó:

Az Egyesült Államok kormánya több mint 400millió dollárt költ évente arra a 8000 munkaerőre, akiknek az a feladatuk, hogy az ország számára kívánatos KEDVEZŐ propagandát megteremtsék....

...mindez az amerikai szájíz szerinti életideálra és erkölcsi világrendre beszéli rá az emberiséget...

Értjük ugye, hogy mit mentett át a fiatalkori fideszes az amerikai/angliai tanulmányaiból?

- azt csupán, hogy baromi sokat kell költenie a médiára, hogy a számukra kívánatos propagandaszöveget megfelelő gyakorisággal és mennyiségben okádják a "kedves nézőre és hallgatóra", hogy  a FIDESZ szájíz szerinti életideálra és erkölcsi rendre beszélje rá a ZEMBEREKET - kis honunkban.

És most nézzük a fityisz mentalitása előtt, hogy mit kellett volna tudnia minden VÁLASZTÓPOLGÁRNAK ahhoz, hogy véletlenül se szavazzon ezekre a kreténekre?!

  • - tudnia kellett volna, hogy létezik egy bizonyos  ETIKAI ELV, mely szerint "ha egy eljárás kárt okozhat bárkiben, akkor azt NEM SZABAD elvégezni!" (bár ez a kísérletekre vonatkozik eredendően, de hát mi sem vagyunk többek lelketlen kormányunk szemében, mint hallgatag és akár halálra is ítélhető kísérleti nyulak) - tehát eleve nem lett volna szabad ezeket hatalomra engedni!
  • - tudnia kellett volna ,hogy ezek állatok... és nem emberek, akiknek a fejlődését pedig már igen sok tudomány képes leírni: " a pszichológia az EGYÉNRE összpontosít, a SZOCIOLÓGIÁT ÉS AZ ANTROPOLÓGIÁT az emberCSOPORTOK érdeklik, a BIOLÓGIAI TUDOMÁNYOK pedig FAJUNKAT a maga egészében, az élet más formáihoz viszonyítva veszik szemügyre " - nos, ezeket mind figyelmen kívül hagyták  azok, akik bedőltek a FIDESZ ígéreteinek és talán még ma is hajlanak az ő propagandáira.
  • - illett volna előre látni, hogy egy Orbán szerű képződmény nem lehet más felnőtté, mint amilyennek "kifejlődni" engedte őt - az ő mikro- és makrokörnyezete. Mivel mindezekről maga Orbán és bandája tagjai közül sem igen tud senki, ezért most bemásolom a tutit: " A gyermek fejlődésének mikrokörnyezete 3 szempontból is elemezendő: 1. Milyen a gyermek fizikai és társadalmi környezete? 2. Melyek a társadalom kulturálisan meghatározott nevelési és oktatási szokásai? 3. Mik a gyermek szüleinek pszichológiai jellemzői?" -ezekből érthetjük meg, milyen nehézségekkel ill. lehetőségekkel van megverve, avagy megáldva egy gyermek élete folyamán, és hogy milyen körülmények lettek/lehettek volna/lennének ideálisak számára? Ilyen kis mikrotér az otthon, az iskola, a lakókörnyezet, netán a zegyház és a kortárscsoportok, ahol naponta megfordul az gyermekillető.... Van az után a hely, ahol a felnőttek döntenek róla (az ő előrehaladási lehetőségeiről), mint egy-egy iskola, a szülők munkahelye (ha nincs, akkor meg az dönti el a további sorsát), az önkormányzat és a helyi ipar mibenléte - végül, de nem utolsó sorban, sőt talán manapság a leghatékonyabban már a TÖMEGKOMMUNIKÁCIÓ! - hát ezért kellett mellesleg is legelébb a médiát megszereznie Orbánnak és bűntársainak....
  • - tudni kellett volna, hogy a fentiek összessége - maga a társadalom állapota az voksolás idején - milyen vala, hogy mik voltak a 2010-re lesatnyult KULTÚRA DOMINÁNS NÉZETEI ÉS HIEDELMEI?
  • Tudni kellett volna, hogy  - már akkor is - hazudnak, mint a vízfolyás, és hogy egyetlen igaz szavuk, egyetlen hiteles lélegzetvételük nincs! Csupán a rombolás és bosszúállás szándéka vezérli őket, hogy azt (2/3) hatalmukkal visszaélve kiteljesíthessék kormányzásuk folyományaként, és mind ama tudással visszaéljenek, amit ők maguknak volt lehetőségük megszerezni, de már nehézzé kívánják tenni a jelenlegi nemzedékek számára. Mindezt a fenti ETIKAI ELV ellenére végzik el/be mindazon rétegeken, akikhez eddig valamilyen törvényi üzenetet intéztek.

hanyatlás kora.jpg

Külön mocskos dolog, hogy azokkal a rétegekkel kívánnak elbánni, akiknek szavuk sem lehet, mert eleve igen rossz körülmények között kénytelenek élni (rokkantak, segélyezettek, munkanélküliek, jövedelem nélküli hallgatók és roma családok) - semmi esélyük nincs arra, hogy A KORMÁNYT SZEMBESÍTSÉK az igazságtalan és értelem nélküli ETIKÁTLAN ELJÁRÁSÁVAL...

Ez annyira durva, hogy épeszű, és ép lelkületű ember nem hagyhatja annyiban! - ezért fontos a vastag könyvből még egy idézet, amit használnunk kellene végre, hogy ártó kormányunknak megálljt parancsoljunk!

"AZ EMBEREK VISELKEDÉSE MEGVÁLTOZIK......., amikor TUDJÁK, hogy figyelik őket."

Szerintem, tudassuk az Orbán -kormánnyal és talpnyalóival/kiszolgálóival, hogy ÉBREN VAGYUNK és látjuk, tudjuk mit művelnek!

Azaz:  FIGYELÜNK fidesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr334996612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása