Kommunikálni az Új Széchenyi Tervet - avagy keresd a 60milliárdot!
2012. július 23. írta: térfél

Kommunikálni az Új Széchenyi Tervet - avagy keresd a 60milliárdot!

Azt írja a HVG, hogy  pályázatot írnak ki 2 és fél milliárdra - arra, hogy kommunikálja már valaki az ÚSzT...

"Az elvégzendő feladat négy részből áll. Ezek a következők: grafikai tervezés (342 millió forint), rendezvényszervezés (1,1 milliárd), médiavásárlás (1 milliárd), és végül közvélemény-kutatás (100 millió forint)."

Én most gyorsan megteszem egy részét ingyen - nagyon szívesen megspórolom nekik a közvélemény-kutatást, mert a közvéleménynek eleve halovány lila gőze nem szokott lenni a pályázati rendszerről, hát még az új Széchenyi terv disznóságairól - szóval elmondom gyorsan.

1,1 milliárd helyett szerveznék én nekik olyan rendezvényt 1 millióból, amin két óra alatt kiderülne, hogy lopják el az EU-s pénzeket.

Végül, grafikai tervezés gyanánt javasolnám, hogy bízzák azt a meglévő logójukra - nem kell új! Addigra megbuknak eleve...

Nos, ennyi volt mára, ami miatt keresni indultam kicsit a netre... és itt spóroltam meg nekik a médiavásárlás 1 milliárdját is - tehát maradjon csak az a 2 és fél milliárd talonban! Ne nyúljanak már hozzá!

Mivel engem eleve a foglalkoztathatóság érdekel, hát erre kaptam is azonnal az ÚSZT mellé ezt az oldalt:

Mindenkivel előfordulhat, hogy segítségre szorul. Különösen akkor, ha munkahelye elvesztése miatt veszélybe kerül boldogulása, biztonsága, családja. A hátrányos helyzetű munkanélkülieknek korlátozottak a lehetőségeik, hogy fordítsanak sorsukon, ezért kiemelkedően fontos, hogy minél több javaslat szülessen a foglalkoztathatóságuk fejlesztését, javítását, a munkaerőpiacra való belépésük ösztönzését szolgáló projektekre.
A pályázat célja segíteni a hátrányos helyzetű munkanélküliek belépését és tartós beilleszkedését
a nyílt munkaerőpiacra."

Abból pedig ezt választottam, mert olyan szééééééééépen mondja: "kiemelkedően fontos, hogy minél több javaslat szülessen" - ettől dobtam a hátast! Gondoltam meglesem ezt az ő sajátságos felfogásukat, mert hogy ténylegesen is "korlátozottak a lehetőségeik, hogy fordítsanak sorsukon" (a hátrányos helyzetű munkanélküliek)...

"A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ”foglalkoztathatóság fejlesztése a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása” elnevezésű célkitűzése kapcsán nyújthatóak be projektötletek, amelyek közül a nyertes ötlet kiemelt, pályázaton kívüli eljárás keretében valósul meg."

Tehát "projektötlet"-nél járunk csak - holott maga a foglalkoztatás (1millió új munkahely) kiemelt programja vagy mi fenéje volt az orbáni KAMUnikációnak.

"Kik pályázhatnak?

A projekt gazdája kizárólag költségvetési szerv, 100%-os állami tulajdonban lévő szervezet, a kormány által alapított közalapítvány, önkormányzat, önkormányzati társulás vagy önkormányzati intézmény, illetve egyház lehet.Az előzetes projektötletek benyújtásának feltétele a felelős miniszter, vagy az érintett regionális fejlesztési tanács támogató levele.

A pályázatról bővebben ide kattintva olvashat!"

Mielőtt oda kattintanánk, álljunk meg egy kis időre! A narancsszínből látszik jól, hogy kinek lehetnek ötletei csupán? - más, mintha nem is létezne ebben az országban, mint CSAKAFIDESZ, ugye?!

És azt is nézzük meg, ami vastagon van szedve! Mert mi a feltétel?- hogy a felelős miniszter vagy a fejlesztési bizbasz adja a támogatását, azaz látja, tudja máris , hogy mi az ötlet? (eddig kész őrület! - pedig azt mondta a miniszterelnök, hogy ez itt inkább disznóól... már mint, ami az NFÜ-nél van... volt... lett)

Na, most már érdemes ODA kattintani (ide)... és szabad ájuldozni... mert kérem, ez egy fideszes pályázati kiírás!

"Rendelkezése álló keretösszeg: 60 milliárd Ft"

Hivatkozás:

Tetszenek látni, hogyan és miként lehet 60 milliárd forintnyi összeget - ki tudja hova eltenni? (mert ember nem adott még erről a 60milliárdot érő projektötletről számot, pedig 2011. április már odébb van...)

Továbbá, tetszenek látni, mennyire fontos hely volt a Fellegié, amit azóta a Simicskáék izéje vezet, és hogy mennyire nem javul a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatósága?

Szóval nem a KAMUnikációs bérdíj 2,5 milliárdja itt a lényeg, hanem a projektötletelésre kihajított (kitudjahovacsúsztatott?) 60 milliárd forint sorsa volna izgató számomra... mert abból teljes évig lehetett volna foglalkoztatni 60ezer EMBERT (évi egy milla/ fő) - így meg? Ki tudja hova ment el?

Aki tudja - kérem, adja tovább, hadd lássunk tisztán!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr534673509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása