segítség! - kiáltott fel Eger város szavazópolgára
2012. június 19. írta: térfél

segítség! - kiáltott fel Eger város szavazópolgára

Mindannyian esztergomiak vagyunk... szól manapság a fáma, mert amit Meggyessel az élen a fidesz frakció - az ő vezérének támogatásával - művel, az a kőkemény fidesz diktatúra megvalósulása a csodaszép Esztergomnak városában.

És íme, alig csitult el a balhé - a kirekesztő kulturális bizottság elnökének  "mert most megtehetjük" Oroszné és "közvetlen demokráciát gyakorlok telefonon keresztül " Csákvári Antalnak magyar és saját hangján keresztül, épp Esztergommá átalakulni készül Eger polgármesteri hivatala is.

Mert megteheti...

Már megint ez a megteszem, mert MOST megtehetem MENTALITÁS, azaz gondolkodásmód - egy város közgyűlésén belül. (fujj!)

Miről van szó? Az állampolgár mára megmaradt egyetlen LEHETŐSÉGÉRŐL, hogy némi nemű figyelmet kelthessen az ő ügyeinek intézésében, avagy el nem intézésében, netán kritikai véleményének eljuttatásában az őt dirigáló rendeletekkel szemben, mellett, avagy valamely jogában való sértettségérzetét elmondandó... stb. mint például KÖZÜGYEK!!!

Mindezeket akképpen teheti meg, ha a közgyűlések után felszólalási jegyet kér, és maximum 5 percben és legfeljebb 2 kérdésben... előadhatja baját a (most már egyáltalán nem tisztelhető) közgyűlés utolsó napirendi pontjait követően.

A város jegyzőjét zavarta már ez a lehetőség - az ő városlakója részéről, hiszen ilyenkor - és a rendelet szerint - kutya kötelessége vagy azonnal szóban, vagy 30 napon belül írásban válaszolnia. És bizony voltak, vannak és lesznek is rázós hozzászólások... illetve mostantól... ?! - majd kiderül, hogy miként képviselnek a képviselők és mit, avagy kit, és hogyan élnek a felelősségükkel, ami nem a párté, hanem személy szerint az övék lesz!!!!

mert jött ez a hír:

" A rendelet alkalmazása azonban nem valósította meg az Alapokmányban megfogalmazott célt, amelyre tekintettel indokoltnak tartom ezen rendelkezés hatályon kívül helyezését.”


Ekkor aztán felkiált az egri polgár, és azt üvölti: segítség!

Segítség, mert az nem demokrácia már, ha egy város önkormányzata - egyenesen betiltja az ő egyetlen beleszólási lehetőségét is az őt nagyon is érintő ügyekben.


Mint egy korábbi bejegyzésből is kitűnik, Eger városában senki - de senki, kivéve a gyevi bírót - nem képes nyomon követni az őt érintő kérdéseket, ügyeket - hiszen azt házon belül intézi el a Kovács Luca jegyző, valamint a Habis László polgármester, és hozzá a 18-ból 14 fidesz-jobbik-kdnpés képviselőnek hazudott párttag.

Egyeduralom ez a javából, diktatúra, és kizárólagos önérdek valamint pártérdek érvényesítés, amiből CSAK A POLGÁR marad ki, CSAK A VÁROSLAKÓ NEM SZÓLHAT BELE az őt érintő kérdésekbe. Ezek ugyanis soha nem kerülnek ki a közgyűlés bizottságainak fennhatósága alól. Ha elvétve igen, azt is azok megkérdezésével, akik beosztásuknál fogva érintettek, és a városvezetés alkalmazásában állnak. Mint a legutóbbi balhé során is, az ártatlan mondott le inkább, mint hogy .... ki tudja mire vetemedett volna a közgyüli vele szemben?!

Arról van tehát szó (megint), hogy EGER város lakói hiába is szavaztak be számukra szimpatikusnak tűnő "figurákat" az ügyeik képviseletére Eger város közgyűlésébe, az illetőket sokkal jobban érdekli az ő személyes párttagsági viszonyuk és megítélésük a párt részéről, mint az őket képviseletre elküldő szavazó polgárainak SZAVA, azaz arra is bólinthatnak (nyomhatnak akár 14 igent) , hogy ne is legyen többé lehetősége FELSZÓLALNI... az őt oda beválasztónak - beszélni, elmondani, rákérdezni, kiritizálni... stb.

- többé NE LEGYEN LEHETŐSÉGE. Csak mert... MOST megtehetjük?!

Csak szólok előre, hogy tudják ezen képviselők, hogy bár "habisosan és kovácslucásosan " le lett rendezve a Székhelyi ügy, ám annak "lerendezési" módjával sem értenek egyet a város lakói, de magát a Székhelyi ügy előfordulását is mélységesen elítéli - az ország maga, hogy azon franciákról ne is tegyek most említést, akik pont ez miatt hanyagolták az amúgy is jéghideg és látogató híján üresen tátongó Kepes-Habis féle alapítványi kiállító termeket és pénzkidobó, városrontó "kiállítást". (inkább kirakatpolitikát)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr914598379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása