Heti szerencse
2012. június 09. írta: térfél

Heti szerencse

Azt mondja a rádió, hogy mostanában 6 milliónyi kitöltött játékszelvény érkezik be, azaz 6x225xmilliónyi forintot adnak össze állampolgárék = mindösszesen 1,35milliárdot! és hetente!

Ha jól számolok, az havi 5,4 milliárd money... de évek óta nem vitte el senki a jelenlegi nyereményt, ami azt sem tudom mennyi milliárdban? - felfoghatatlan! Éves szinten 64,8 milliárdot dobnak össze azok, akik ettől (a nyereménytől) várják, hogy felvirágozzon a sorsuk...

Aztán hallom azt is a rádióból, hogy valahol Békésben a reakciós nyanya árverést rendez az ő családi porcelánjaiból, kristályaiból, hogy összejöjjön valami szülőágyra való a kórháznak, mintegy félmilla értékben. És hozzá oly nemesnek és tisztalelkűnek hiszi magát, majd kicsöppen az önelégültségtől, a fensőbb rendűség érzetétől, és az ő kritikán felüli életszemléletétől, amelyben az "adakozás"... hát az kérem, szinte kötelesség... ilyen családoknál...

Mi pedig gyűjteni készülünk a kormány inzultációs íveit, ha már volt olyan szíves és totál hülyének nézi az állampolgárait (azokat is, akik nem adnak pénzt a szerencsejáték rt-nek), hogy  a szemétre való és közerkölcsbe ütköző papírosait kipostázza 8 millió felnőtt és nem agyalágyult embernek... Szóval hulladékgyűjtésünk célja kettős: egyrészt a levélszemetet visszaforgatandó - újrafelhasználhatóvá válik a nyomdafestéket sem tűrő kérdéssor, amelynek értelme nulla! Másrészt, országunk éhező gyerekei közül, talán sikerül néhánynak némi tízórait juttatni  az oviban legalább...

A hét legnagyobb szerencséje; Schmidt Mária terrorasszony beszólása, aki volt szíves egyenesen kimondani - bele a szemünkbe -, hogy miként is vélekedik a magyar polgártársakról?

Hozzá képest kismiska a békési hölgy, aki csak "adakozni akar", a szerencsejáték zrt, amely csak "mérhetetlen gazdagságra tesz szert" a szerencsevadászok butasága árán. De a kormány  beéri őnagyságát; elveikben és hozzáállásukban, a mérhetetlen bunkóságban teljesen egyformák ők... mondhatnám terrormaris és a fidesz-kdnp-jobbik egy és ugyanaz, csak más-más köntösben.

Ez a reakciós boszorka, volt kedves olyan alja szintet megcsillantani, ami testvérkéit is kellő képen alázza, degradálja - a legutolsó dzsentrik mentális állapotába, és persze fényévnyi távolságra löki őket a XXI. századi értelemtől.

Valóban szerencsés  esetben; az erénnyel rokon hajlam mellé, a mértékletes és állhatatos életre való nevelést kap az ember, és olyan társadalmi viszonyok közé kerül, ahol a szokások (a törvények) az értelmes tevékenységet végzőket jutalmazzák és ésszerű feladatokat várnak el tagjaiktól, amelyben a cselekvők örömüket lelik és megelégedésben van részük.

Erről sajnos (valóban szerencsés esetről) nem számolhatok be.

  • Ma olyan kormány hoz törvényt, amely az értelmes tevékenységet hírből sem ismeri.
  • Olyan vezetők uralják intézményeinket, akik ésszerűségről soha nem is hallottak még.
  • Polgártársaim fiatalabbik fele még örömöt nem talált saját cselekvéseiben, idősebbjeink java része pedig egyenesen elégedetlen!

"Mert minden kérdésben csakis a tapasztalattal rendelkező ember tudja helyesen megítélni a tényeket, s csak ő tudja, hogy mi által, s hogyan jut el az ember a befejezéshez, s hogy mi mivel van összhangban."

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr954575224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása