frusztrált társadalom
2012. március 16. írta: térfél

frusztrált társadalom

2012. március 15.

Voltam tegnap "ünnepelni". És voltak sokan mások is... vagy 15 helyszín csak a fővárosban! Juj, de baba! Mindenki külön-külön... mondta a magáét.

Csak a dátum volt közös, hogy munkaszüneti nap volt... meg a FRUSZTRÁLT TÖMEG! - ez elől manapság elbújni nem tudunk. Adott a társadalmunk, melynek lényege a " csalódás - hiedelemben, várakozásban s több effélébe, úgy,hogy valaki hasztalan tett valamit, ...hitegetés, ...biztatás, ...bolondítás s több efféle"... jeee!

- ezek vagyunk mind!

  • Hasztalanná tett előéletek - munkában, tanulásban, tervezésben és jövő építésében elfáradt idősek ... a semmi ágán.
  • Hitegetésben felőrlődött érzelmi lények, az öntudat teljes hiányához érve.
  • Biztatásban reménykedők utolsó útja a remény felé - hogy majd mindjárt lesz itt megoldás, és kilátás az alagút végén.
  • Bolondok és bolondítók - a kormánynak nevében... (s több efféle politikus fajzatok)

Szándékosan nem a Kossuth térre mentem, de róluk szólok most bővebben, hogy miért is taszít annyira az orbáni had? Nálamnál okosabbak megfogalmazásában:

"...a pszichéjük ama részében, ahol a kifejlõdött humanizáló funkcióknak kellene lenniük - azaz empátia, lelkiismeret, emberség - csak egy sötét üres lyuk van, amit SOHA TÖBBÉ nem lehet megtölteni humanizáló funkciókkal. Õk NEM elnyomják az emberségüket, bennük NINCS emberség. Csak a körülményektõl és a pszichopata kollégád vérszomjától függ, hogy ha hatalomra jut mennyi embert fog meggyilkoltatni, hány emberéletet fog megnyomorítani és mennyi embernek fog kárt okozni. A pszichopata a normalitás álarcát viseli, egy álarcot, ami csupán utánzata a mi arcunknak, érzéseinknek, értékeinknek, szokásainknak."

- röviden ennyi, ki nem állhatom a környezetemben azokat, akik ember létükre - képtelenek "humanizáló funkciókra"... és mondanom sem kell, hogy ezek már mind ilyenek!

Máshonnan lopva a tutit, de simán ráismertünk mi, szabadsajtóútjásokésszolidaritásosmunkátkenyerettisztességesbéreketkövetelők, hogy immáron veszélyben az egész haza, amennyiben pszichopaták törik alattunk az aszfaltot - így:

  • szociopátia, (angolul: Antisocial personality disorder) a nemzetközi betegség-osztályozási rendszereknek megfelelően a társadalomba való beilleszkedés súlyos zavara.
  •  A frusztráció toleranciája alacsony, az agresszió nagyon könnyen megnyilvánul, így az erőszak is.
  • Mások hibáztatásának a tendenciája észlelhető, vagy hihető racionalizációi annak a viselkedésnek, ami miatt konfliktusba kerültek a közösséggel (társadalommal).
  • A szociopata antiszociális, kórosan torzult személyiségű ember
  •  A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulálni és kihasználni kell, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ.
  •  A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát mások iránt (bár megjátszhatja), és nem érez szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.
  •  A szociopaták legnagyobb problémája, hogy nem tudják magukat különféle szerepekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek ellenére általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják.
  •  Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Ám hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra.
  • Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket, impulzívak és felelőtlenek. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni.
  • a szociopaták érzelmektől függetlenül mindig ugyanazon a teljesítőképességi szinten vannak, miközben a normális embereknél érzelmi terhelés esetén csökken a teljesítmény.
  • "A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel. A veszélyt az is növeli, hogy a pszichopátiás ember nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti."
  •  A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi.

A pszichopata tökéletesen szalonképes, pontosan tudja, mennyi szenvedést tud cselekedeteivel okozni környezetének, csak éppen nem törődik vele.

Ez jellemzi tehát röviden - és dr. Olló disszertációírás szokása szerint plagizálva innen - az magyar fideszkormány tagjait, és egyéb kiszolgálásukra teremtődött lényeket... és így fordulhatott az elő, hogy a kormány ellen lázadó társadalomról tudomást sem véve, Orbán és bandája még mindig "ünnepeltetni tudja magát" seggnyaló szociopatatársaival.

Mi meg csak frusztrálunk tovább...

kitörés.jpg

De meddig?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr14320491

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diszlájkoltam Orbán Viktort 2012.03.17. 12:01:07

Két nagy tömeg uralta március 15-ét? A fenét kettő, hanem három, és a legnagyobb azoké, akik egyik oldalból sem kérnek. Ők a távolmaradásukkal demonstráltak.2011 februárjában még megpróbáltam párbeszédet kiépíteni a két oldal között, de mára már tele a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása