Pénzt nem adunk a rászorulóknak
2012. március 01. írta: térfél

Pénzt nem adunk a rászorulóknak

Mondja ezt a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, a Balogh - tudjuk milyen ez a faszi, hihetünk neki. Ha ő azt nyilatkozza teli pofával, hogy pénzt ugyan nem kap a rászoruló..., akkor az úgy is lesz: nyugodtan meg is dögölhet minden rászoruló miatta és tőle és felőle.

Csakhogy! mindeközben röpködnek a milliárdok a Nemzeti társadalmi felzárkóztatási stratégia KAMUnikációja során. Amint  a sajtó tudatni méltóztatik bennünket (pórnépet)

A kormány tíz évre szóló Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégiával - amiből a következő három évre 200 milliárd forintos büdzsével gazdálkodhat - szeretne ezen változtatni (mármint a mérhetetlen szegénységen). Az aktivizálásra, teljesítményelvűségre, koordinációra, komplexitásra és ellenőrzésre építő program a szegénység elleni általános küzdelmet a romák felzárkóztatását megcélzó politikával köti össze.

Szóval, a sajtó löki a 3évre beígért lóvét és a nagy szavakat... nekem meg rögtön eszembe jutnak a jobbikék, akik szintén teli pofával (mint a Balogh is) harsogják azt, hogy azért tart ilyen szinten a gazdaság, mert hát a cigányságot, meg a rászorultakat ők tartják el minimum 20 éve, ha nem az idők kezdete óta... oszt' kiderül, hogy

  1.  Baloghnak esze ágában sincs a rászorultaknak pénzt adni (és ezt látják már azok is, akik még csak most csöppentek a fidesz rablógazdálkodásának hálójába és járnak kurva rosszul a Matolcsyi féle egyetlen kulcs miatt, azaz gyarapítani fogják azoknak a létszámát, akik máris 3 milliónyian vannak, azaz szegényekké lettek és lesznek egyre többen, ezáltal pedig rászorulókká válnak).
  2. A rászorulókkal való foglalkozás  helyett még mindig CSAK a cigányönkorikkal kötnek megállapodást kormányzati szinten, de ezt már nem CÖK-nek, hanem ORÖ-nek nevezik (jaja, megint az átnevezésben merült ki minden képessége a fityisznek), és baromi nívósra sikerült a semmi megfogalmazása. (aki bírja, tekintse meg a rizsa legújabb, igen kifinomult darabját... itt. ) - ebből ugyanis kiderül, hogy megint csak nem történik más, mint ami eddig is: néhányan rendelkezni fognak az állami és uniós milliárdok felett...
  3. Nem is az adóelkerülők pénze, de még csak nem is az adózók pénze az, ami elosztásra kerül.... ki tudja miként? - azt csak a pályázatokhoz hozzáférkőzők ismerik, meg a rédei polgármester ("akinek én adok, annak megy a forrás, ..." vagy valami hasonló gusztustalanság hagyta el ugyebár a száját, ország-világ füle hallatára, de persze következmények nélkül - Magyarisztán abszurditását  bizonyítva!)
  4. Például ilyesmiképpen meghatározva a stratégiai célokat:             "Folytatni és lehetőség szerint az oktatás minden szintjén erősíteni kell a hátrányos helyzetű, köztük roma fiatalok iskolai sikerességét előmozdító programokat, ösztöndíj-programokat, azok működtetését. A programok hatékonyságát folyamatosan nyomon kell követni.
    Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter
    nemzeti erőforrás miniszter
    nemzetgazdasági miniszter
    Határidő: folyamatos
    Forrás: költségvetési törvények (2012. évi tervezetben: KIM fejezet X/20/9/7 Roma ösztöndíjprogramok Útravaló ösztöndíj program: 2 023,1 millió Ft
    KIM fejezet, X.20.9. Társadalmi felzárkózást segítő programok 900 millió Ft
    Arany János Programok támogatására: 2 700 millió forint/év 5. sz. melléklet 11./c. A további években, fenntartható módon, a költségvetési lehetőségek függvényében.)

- és itt megint, nem állom meg szó nélkül, csak hogy mások is tudjanak róla, ebben az Arany János programban, egy osztályban... jó, ha van 1-2 roma származású gyerek, ellenben én pontosan tudok olyan osztályról, ahova nem rászoruló gyerek került be, hanem egy dúsgazdag vállalkozó (energiaiatal gyártó és autóversenyt szponzorálni képes) család gyermeke! És hogy miért baj ez? (azon kívül, hogy iszonyatos korrupció) - hát csak azért, mert egyrészt a valóban rászorulótól veszi el a helyet a bunkó tahó tapló gusztustalan fityiszes, másrészt pedig ugyanezen támogatásból a fél Európát ugyan bejárják a kölkök, de hogy felvételizni ma már nem tudnak az egyetemekre, mert képtelenek a tandíjat fizetni.... az is biztos! Meg azt is jelenti a történet, hogy iszonyat terhet ró azért a rászoruló családra, ha csak a zsebpénzek előteremtésére gondolok az évi három-négy országjárás alkalmával.

Szart sem ér ez a kormány! HAZUDIK, LOP, CSAL AZ EGÉSZ BAGÁZS! És ezt teszi ez a "felzárkóztatási stratégia is".

A halmozottan hátrányos helyzetű, köztük roma tanulók tanulmányi sikerességének támogatása, továbbá a lemorzsolódás csökkentése vagy az oktatási rendszerből idő előtt kimaradt fiatalok iskolarendszerű képzésbe való visszavezetése érdekében folytatni kell a tanoda és „második esély” típusú programokat.
Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter
nemzeti erőforrás miniszter
vidékfejlesztési miniszter
nemzeti fejlesztési miniszter
Határidő: folyamatos
Forrás: TÁMOP 3.3.9. (7 590 millió Ft)

Vagyis, egyrészről lecsökkenti a tankötelezettség korhatárát 16 évre (a fityisz, másrészt pedig iszonyatos pénzeken lehetőséget ad néhány bennfentesnek az alapítványi tanodák működtetésére... de! Ettől még egyetlen hátrányos helyzetűnek nem javított az állapotán, vagy éppen a jövőjén, a kilátásain, netán lehetőségein, sőt! - látjátok már jobbikék, hogy hova is költik a pénzt, amiről ti azt hiszitek, hogy a cigányokra, vagy a segélyekre mennek el?! Nektek adja oda a Balogh, meg a fajtátoknak, ahogy azt a Morvai szokta mondani...

Támogatni kell az óvodai fejlesztő program szerinti foglalkozásban, illetve az alap- és középfokú oktatásban az integrációs és a képesség-kibontakoztató felkészítés megszervezését. Biztosítani kell a rendszerben részt vevő intézményekben dolgozó pedagógusok kiegészítő illetményének biztosítását.
Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter
nemzeti fejlesztési miniszter
nemzeti erőforrás miniszter
Határidő: folyamatos
Forrás: költségvetési törvények (2012. évi tervezetben: 5. melléklet 11/a és b. IPR 6 837 millió Ft. A további években, fenntartható módon, a költségvetési lehetőségek függvényében.)

Ezt is lefordítom, hogy a stratégiából mi lesz a valóságban? 6,8 milliárd pénzt - nem keveset tehát a "felkészítés megszervezésére"!!!!! illetve "pedagógusok kiegészítő illetményére" ad a Balogh ... melynek következtében egy fillér támogatás nem jut el senki RÁSZORULÓ emberfiához, de senkit ki nem húz általa, abból a mérhetetlen nagy szarból, amibe éppen belelöki a kormány a fél országot.

Na, így tessenek nézni és főleg érteni, azt a hatalmas ármányt, amire épül ez szépnevű: Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia.

Természetesen a fityisz nyelvéről ha lefordítjuk, akkor röviden arról van benne szó, hogy miként herdálja el a büdzsé nem kevés pénzösszegét a KIM, az ő számára kedves seggnyalói részére: legyenek azok tanodák, roma vezetők, kormányhivatalnokok,  állásban semmit tevő pedagógusok, másodállásban tanulmányokat firkáló doktorok, vallási bizbaszok, vagy sima tanácsadók, netán civil szervezetek, akik az állami korrupcióból élnek - fényűzően, illetve politikus csemeték gyakornoki állásban, jól nyaló kurvák és pojácák,  és így tovább... amint azt tapasztalni tetszenek amúgy saját köreikben, ha... ha szét mernek nézni ilyen mélységben is.

 

A látszat ugyanis - fityiszéknél - mindig csal. Baloghnál, a KIM-nél, és az NFÜ-nél különösen nagy értékben elkövetve... és súlyos károkat okozva az egész országra nézvést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr344278565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása