Évértékelés elé...
2012. február 03. írta: térfél

Évértékelés elé...

A fideszt megérteni nem könnyű, de határozottan nő azok száma, akik képessé válnak erre a nehéz feladatra. Akik még vacilálnak a fidesz megítélésével kapcsolatosan - pozítivak vagy negatívak legyenek-e inkább - azoknak álljon itt két segítség: az első egy kimondottan ezzel foglalkozó iromány, a másik pedig egy könyv néhány fontos megállapítása, amit leszek szíves olvasóimmal megosztani. Csak mert nálam világot gyújtott :), és mint tudjuk, egyáltalán nem vagyok irigy.

1. a fidesz túllövése (túllőni annyit jelent, mint túl messzire menni...)

A jövő már nem az, ... ami lehetett volna, ha az emberek használták volna a józan eszüket, és lehetőségeiket is jobban kihasználták volna. De a jövő még mindig azzá válhat, amit akarunk, ha a realitásokon és az ésszerűségen belül maradunk.

2. a fidesz két éve (elvileg kormány, de tudjuk, hogy csakafidesz...)

Az emberi tudatlanság sokkal mélyebb, mint azt hajlandók lennénk beismerni.

Az individualizmus és a rövidlátás a jelenlegi társadalmi rendszer legnagyobb problémája, és a fenntarthatóság HIÁNYÁNAK legmélyebb oka.

 

Olyan társadalomban, mely szisztematikusan erősíti az individualizmust, a versenyszellemet és a rövid távú szemléletet, a pesszimisták vannak döntő többségben.

3. a fidesz valódi arca (csak azt nézzük, amit tett)

Ha többet kapnak a gazdagok, az a szegényeknek segít?

Minél több tévhitet oszlatnak el, annál kezelhetőbb lesz a társadalom.

 

A gazdagok fösvénysége és közömbössége az, ami a szegényeket szegénysorban tartja. A szegényeknek arra volna szükségük, hogy a gazdagok hozzáállása változzék meg; akkor lesz majd olyan növekedés, mely kifejezetten arra irányul, hogy az ő szükségleteik kielégítését is szolgálja.

4. a fidesz lebukása (az igazmondás hiánya)

A hazugságok, féligazságok célja, hogy manipulálni lehessen velük, elaltatni az emberek figyelmét vagy valami felé csábítani őket, halogatni egy lépést, indokot találni egy ÖNÖS cselekedetre, megszerezni vagy megtartani a hatalmat, vagy a valóságot nem létezőnek tekinteni, ha az kellemetlenül érint.

5. a fidesz bukása (az egész rendszerüké)

A rendszerelmélet legfontosabb tétele... , hogy nem szabad információt torzítani, késleltetni, illetve kivonni a rendszerből.

Bukta - bukta - bukta - bukta - bukta - bukta - bukta - bukta - és még egyszer: BUKTA!

Szegény, buta fityiszesek! Nem olvasnak eleget, pedig a tudás nagyobb hatalom, mint az ő erőszakosságuk. Ráadásul európaibb is..., ezért aztán a fityiszen kívül mindenki odafigyelt már arra, amire érdemes:

Donella H. Meadows, Dennis L. Meadow, Jorgen Randers és William W. Behrens a legfontosabbat tudták, amit tudományos kutatók tudhatnak: egyszerű, a lényeget megragadó kérdéseket feltenni. Adataikat az általuk alkotott World 3 számítógépes programba táplálják, és 1972-ben közzéteszik eredményeiket.

A növekedés határai című könyvük megrázza a világot.

Dennis Meadows és társai harminc évvel később újra elvégezték ezeket az elemzéseket, ennek eredménye a jelen kötet.

A címe pedig: A növekedés határai 30év múltán - magyarul is olvasható a Kossuth Kiadó (2005) jóvoltából.

Innen vannak hát az idézetek, amiket szíves figyelmébe ajánlottam az eddig eljutóknak. De nem fejezem be a fidesz buktával, mert A JÖVŐ csak a fidesz után kezdődhet, és van azért még mindig reményünk, ha képesek leszünk változtatni MAGUNKON - mármint TI, fideszből  kiábrándulók!

- én eddig is vallottam az alábbiakat: Aurelio Peccei szerint, a világ problémáinak megoldása az "új humanizmussal" kezdődik, ami....

... helyreállítja bennünk... a szeretet, a barátság érzését, a megértést, a szolidaritást, az áldozatkészséget, a vidámságot; és megérteti velünk, hogy annál többet kapunk, minél szorosabb szálakkal kötnek össze minket ezek a kvalitások...

Az összeomlás nem kerülhető el, ha az emberek nem tanulnak meg úgy tekinteni magukra és másokra, mint egy integrált globális társadalom alkotóira.

Mindenkinek szüksége van együttérzésre, nem csak az itt és a most világában, hanem, a távoli jövőben is.

Az emberiségnek meg kell szeretnie azt a gondolatot, hogy élő bolygót hagyjon a következő generációk számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr324059497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása