A Magyar Szolidaritási Mozgalomról
2011. november 13. írta: térfél

A Magyar Szolidaritási Mozgalomról

Hanyan hallottak vajon róla? Ki, mit tud a mozgalomról? - ismerősen hangzik?

Visszamegyünk a múltba, egészen 1980-ba, amikor is szeptember 17-én Gdanskban, a LECH WALESA nevű villanyszerelőnek elege lett mindenből... és vezetésével hivatalosan is megalakult a Szolidaritás Független Önigazgató Szakszervezet LENGYELORSZÁGBAN.

S mivel lengyel magyar két jó barát..... együtt isszák egymás borát.... nyilván, eszébe juthatott a két másik jó barátnak (Árok Kornél,Kónya Péter), vagy valaki másnak is - nem tudom - , hogy mivel Magyarországon, 2011-re ismét tele lett a töke a jónépnek...  "fogjunk össze " alapon október elsején kihirdették a Magyar Szolidaritási Mozgalmat. A szakszervezetek nagy meglepetésére - teszem hozzá.

Mindenki tudja, hogy a 2010-es választáson hatalomra törekedett Orbán-kormány - egy év alatt - kiverte az ország szinte minden lakójánál a biztosítékot. Hosszú lenne elismételni a sorozatos és villámgyors törvénykezési ámokfutás történetét, elég ide az, hogy hatásait a magyar állampolgárok 90%-a szívja... szívta mellre és pénztárcára..., valamint jövőképe került az utolsó embernek is a kukába.

Akkora mértékű jogbizonytalanságot hozott nekünk Orbán és bandája, amit elviselni már nem lehet, ennek a huszonéve kiszipolyozott népnek...

A két szakszervezetis fiú pucájában volt csak vér, fejében pedig annyi ész, hogy ezt meglássa, és azt merje mondani, hogy elég!

Szívüket dícséri a kisemmizendőkkel való együttérzés képessége, eszüket pedig az, hogy rájöttek: szétszórtan semmit nem tehetünk.

Valószínűleg tanultak, de legalábbis hallottak a társadalom lélektan tudományáról, amit bizony a politikusok elmulasztottak... Nézzük hát, mit is kellett felismerniük a Magyar Szolidaritási Mozgalom szervezőinek és mit kellene a hozzá csatlakozó egyéneknek is felfogniuk?

Egyoldalúan senki nem képes sikeres együttműködést kiváltani!

Az, csak a KÖLCSÖNÖS igyekezet eredményeként valósulhat meg. Ennek alapja viszont: a BIZALOM. Bizalom a másik fél szaktudásában és jóindulatában, a KÖZÖS CÉL MEGVALÓSÍTÁSÁÉRT VALÓ TENNI AKARÁSÁBAN, és a meglévő különbségek feloldhatóságában. Szóval és tettel: a szolidaritás csak akkor lehet sikeres, ha fentiek együttesen jelen vannak a mozgalomban.

Nincs könnyű dolgunk!

Jelenleg:

  • bizalmatlanság van - állandó gyanakvás és félelem
  • hiányzik a szakértelem - sem tapasztalat, sem felelősségvállalási képesség, csak a frusztráció a munkahelyeken
  • rosszindulat a köbön - irigység, mások hibáztatása, állandó rossz közérzet
  • önös érdek - egyéni célok, nemtelen versengés, korrupció és állandósult - lebukástól való - rettegés
  • elidegenedés - eldologiasodás, lélektelenség, aránytalanságok és egyensúlytalanság mindenben, egészségtelen természeti, társadalmi környezet, testi-lelki-szellemi környezetszennyezés folyik - a valódi élet terepe áttevődött a virtualitásba ->
  • kapcsolatnélküliség - egyéni világképekbe való bezárkózás (egocentrikus világlátás), visszacsatolás nincs, együttműködésre való képtelenség jellemzi a magyar társadalom résztvevőit.

Innen kell eljutnunk ahhoz, hogy félelem helyett ->

motiválttá váljon a társadalom (elnyomott) nagyobbik része. Akarjon e nagy többség hasznos tudáshoz jutni (tanulni)! Érezze meg, hogy csakis értelmes cselekvések során lehet eredményes életet élni (munka és hozzáértés)! Tapasztalja meg (újra), hogy a JÓL MŰKÖDŐ társadalomban (ez nem az!) a közösség hasznos tagjaként egyéni céljait is teljesítheti! - ezt jelenti a SIKERES EGYÜTTMŰKÖDÉS.

Számomra azt jelenti a szolidaritási mozgalomban való részvétel, hogy tisztelettel viseltetünk embertársaink jogos igényei iránt, hogy nem akadályokat kínálunk egymásnak, hanem felajánljuk segítségünket az arra rászorulónak, hogy saját tudásunkat megosztjuk a problémák megoldása érdekében, hogy őszintén nézünk szembe a valósággal, és teszünk is annak érdekében, hogy a kívánt változásokat elindítsuk: MI ... az ország azon része, akiknek elegük volt az orbáni hazugságokból, a manipulációból, és az áldozat szerepéből.

Mi, akik ki merjük mondani, hogy ez a rendszer nem tetszik, ez a törvénykezési gyakorlat csak a megsemmisítésünket szolgálja és nem a népet, hogy az orbáni önkény helyett a józan ész pártján állunk, és a haladásén. De nem a diktatúra felé való haladást pártoljuk, hanem ellenkezőleg: a Magyar Köztársaság megmaradásáért demonstrálunk és valódi demokráciát akarunk.

Olyan országot akarunk, ahol az emberi méltóság sérthetetlen, ahol az ember és élete a legnagyobb érték, és ahol szívesen töltjük mindennapjainkat, mert megbecsült tagjai vagyunk a társadalmunknak.

Mivel az Orbán-kormány nem ezt ígérte,

- de nem is elégíti ki az ország lakosságának (90%) igényeit

- viszont a legsötétebb jövőt kínálja nekünk:

ezért MENNIE KELL!

-mert képtelen az együttműködésre.

Orbán Viktor!

A példaképed már lemondott... kövesd a példáját MOST!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr53374242

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 11:04:19

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gubinyigabor 2011.11.14. 20:37:26

izé...
ezzel vitatkoznék:
"A két szakszervezetis fiú pucájában volt csak vér, fejében pedig annyi ész, hogy ezt meglássa, és azt merje mondani, hogy elég!"

"2011. október 4.-én hivatalosan is megalakult a Szolidaritás (Magyar Szolidaritás Mozgalom)....A 10 alapító tag közül négyen (Árok Kornél, Kónya Péter, Székely Sándor, Székely Tamás) egyfajta társelnöki pozíciót látnak el."
forrás:www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom?sk=info

A Civil Kontroll - EMD Egyesületnek is van szerepe és munkája abban, hogy "rájöttek: szétszórtan semmit nem tehetünk."

www.facebook.com/demokraciaert

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.11.18. 18:25:01

@gubinyigabor: Gábor, természetesen mások is rájöttek már, hogy egyedül nem megy... legalább 5 millióan biztos :) - de tenni!? Tenni csak ez a két ipse kezdett el... majd hogyne! Bizony csatlakozott a nevükhöz és érdemeikhez a szakszervezetek is :) - Én meghagyom nekik a saját magam elismerését, hogy kettejüket tartom ebben a munkában a legtöbbre, mert ők voltak azok, akik megmozgatni képesek voltak ezt a begyepesedett agyú és megmozdulni ritka lusta magyar társadalmat. Azt a társadalmat... amit ugye ez általam igen szidott egyes emberek alkotják. Mert öntudatos emberek kellenek az ügy mögé, akik ha kell szétfagynak az utakon, ha kell leveleket fogalmaznak, ha kell feljelentést tesznek, ha kell rajzolnak és szavalnak... és utaznak... stb. Cselekvő és nem szájaló, meg valami mellé besorolni tudó emberek és szervezetek, mozgalmak kellenek. És hidd el, naaagyon örülök, ha sokan lesznek a "két fiúból", akiknek van vér a pucájában! :) - látom én , hogy hanyan ígérgetnek csak, hanyan csapódnak, és hanyan akarnak farvzzen evezni... csupán... Csakhogy itt úszni kell! Méghozzá árral szemben! :) - és egyre többen képesek erre...
süti beállítások módosítása