Pofa be!
2011. szeptember 12. írta: térfél

Pofa be!

Sokan ezt kuss-ra egyszerűsítik, de én azt nem szeretem, mert a kutyámnak sem mondtam soha... nem hogy valamelyik fajtársamnak ugatnék egy ilyet... Csúnya volna.

Ám kormányzati szinten kiérteni eme szólamot!? - az már valami felháborító!

Márpedig körülbelül itt tart az Orbánkormány; önmagát különálló fajnak képzeli és elkülönül az országlakók populációjától. (Az élővilág egyed feletti szerveződésének szerkezeti és működési alapegysége, egy fajon belül azon egyedek összessége, amelyek egy jól lehatárolható területen fordulnak elő és egymással szaporodási közösséget alkotnak.) A populáció azaz a lakosság jól lehatárolt területe a HÉTKÖZNAPI LÉTE. Valójában itt történik meg - napi szinten - az egyed feletti szerveződés..., szerkezetét és működését azonban többé már nem MI irányítjuk, hanem a magát valami felsőbbrendűnek képzelő kormány, annak is fideszfrakciója, és persze fenntartója - egyben az ország miniszterelnöke. Azaz egyeduralkodó - egyetlen egyed, amely kiszállt a populáció területéről, felszállt a mennyekbe... és onnan gondolja, hogy megszervezi minden más egyed életét.

Hát, ez az, ami nem fog neki sikerülni, mert ez a dolog - az ő agyában - teljesen ellentmond minden természeti és biológiai törvénynek, hogy a társadalmi összefüggéseket ne is említsem! Ez az egyed - önmaga törvénytelen, szelektálásra vár...

Több mint 200 milliárd forint áll a jövő évi költségvetésben rendelkezésre a Start-programra, melynek keretében mintegy 300 ezer embert vezetünk vissza a szociális segélyezés területéről a munka világába - jelentette be Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára egy hét végi rendezvényen. Hozzátette: a program jelentős szelete a mezőgazdasághoz kapcsolódik, s leginkább a szociális földprogramhoz hasonlítható.

Ezzel már megint el is hangzott a Magyarország területén élő populáció számára küldött üzenet: KUSS LEGYEN!  - csak le kell fordítanunk a hétköznapi létben való megjelenésére:

Programot a kutyámnak csinálok, méghozzá olyat, ami faja kritériumainak megfelel - nem viszem például színházi előadásra, mert nem létfeltétele! Viszont készítek neki kutyaólat, hogy télen ne fagyjon meg. Azután... ha játszadozni támad kedve a kezemben lévő fűrésszel - elkergetem onnan és azt mondom neki: - mész innen!

A START PROGRAM viszont embertársnak készül, épp csak nem veszi figyelembe (már megint!) a faj jellemző kritériumait sem! Hát akkor vajon mit vesz figyelembe?

Csak a példa kedvéért: a büdzséjével játszik (már megint!) a kormány. Azt játssza, amihez neki kedve van; eltakarítani készül az útjából újabb fajtársakat, ki akarja őket szorítani a létezésük területéről, és át akarja őket szállítani valami működésre képtelen álomvilágba... fingja nincs, hogy miért? gőze sem lehet hogy miként? - csak megnyom egy újabb "program" gombot és már ugat is a semmibe... az elindított vagy éppen megrekesztett folyamatot pedig nem képes kontrollálni, hiszen elképzelése nincs annak menetéről.

A kormány ül a parlamentben, és ugat... másfél éve!

Erre viszont egyetlen válasz lehetséges a populáció részéről - amelyet leginkább kutyaként, csak akkor tűr meg maga mellett, ha hűséges és szófogadó ebként gazdájának kényére és kedvére tesz, akár cirkuszi mutatványokra is kész, melyeket büntetéstől való félelmében csinál csak meg - , ha azt mondja: pofa be! elég volt belőletek!

És ma végre a populáció kinyitja a száját és elkezd beszélni - mert nem kutya, hanem EMBER -, és fajának kritériuma szerint értelmes lény is, amely végre felfogta, hogy őt az Orbánkormány kutyába se veszi... most éppen élőlánccal veszi körbe az OrbánFideszegypárti-kormány országgyűlését... a disznóóllá alakított Parlamentünket.

Küzdelem a demokráciáért, szociális biztonságért,

emberi és munkavállalói jogok megőrzéséért

az Akcióegység meghirdeti a D-Day-t !

A szakszervezetek, civil-és társadalmi szervezetek a munkavállalói jogok és a demokrácia védelmében ,,partra szállnak”.

 

2011.szeptember 29.

,,A” Helyszín

Budapest, Széchenyi tér (volt Roosevelt tér)- Lánchíd- Clark Ádám tér

15.00- Határozatlan idejű ülősztrájk kezdete

(felelős szervező: Árok Kornél HTFSZ, Kónya Péter FRDÉSZ)

 

2011.szeptember 30.

,,B” Helyszín

Budapest, Nagy Imre szobor

16.00-órától Társadalmi Kerekasztal

(Felelős szervező: Székely Sándor Egymillióan a Demokráciáért Egyesület)

 

2011.október 1.

,,C” Helyszín

Budapest, Parlament előtti tér, Alkotmány utca

 

13.00-14.00 Gyülekező a Nagygyűlés helyszínén

14.00-16.00 Tiltakozó Nagygyűlés

16.15 Az ülősztrájkhoz csatlakozók átvonulása az ,,A” helyszínre.

(Felelős szervező: Árok Kornél HTFSZ, Kónya Péter FRDÉSZ, Székely Tamás VDSZ)

2011. október 3-tól folyamatos

08.00- Forgalomlassító félpályás útlezárások az ország különböző területein (külön terv alapján)

(Felelős szervező: Székely Tamás VDSZ)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr253220497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása