Közmunkások narancssárga pólóban
2011. augusztus 09. írta: térfél

Közmunkások narancssárga pólóban

"Papp Károly, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára a helyszínen tájékozódott a Gyöngyöspatai Kistérség területén elindult közfoglalkoztatási mintaprogram folyamatosságáról"

Elkezdődött tehát a mintaprogram.

Pintér, Czomba után újabb névvel gyarapodott a munka világába visszavezető vezetői garnitúra - itt van ez a Papp is! De jó nekünk! Olyannyira jó, hogy egy árva találatom nem volt őkelmére a google-n... hacsak nem? ő egyenlő lenne a dandártábornokkal... és DE!

"Pintér Sándor belügyminiszter 2011. július 1-i hatállyal felmentette beosztásából Papp Károly r. vezérőrnagyot az ORFK Rendészeti Főigazgatóság főigazgatóját, és Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte őt a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási helyettes államtitkárának."

"Papp Károly készítette el a 2006 őszi rendőri intézkedések szakszerűtlenségét feltáró jelentést."

Na, ennyit erről a Károlyról. Ami engem sokkal jobban izgat, az bizony a narancssárga póló.

Valamennyi dolgozó 78 ezer forintos bruttó havi bért kap, ami 60600 forint nettó keresetet jelent. A bértömeg a járulékokkal együtt havonta több mint 4 millió forint, illetve 15 millió forint értékben szereztek be szerszámokat - közölte Papp Károly.

De a pólókról nem esett szó... az csak nekem nem fér a fejembe, hogy miért is kap a köz-kényszermunkás... egységesen sárga (narancs) trikót az ő felsőtestére? és juj!- most látom csak, hogy a gatyájuk is egyforma - vadi új! (júúúúj)

"Első lépésként egy, közel 17 hektáros területen erdőtelepítést végeznek 40, napi 8 órás munkaidőben dolgozó közmunkás bevonásával." - 40 munkás! - akiknek havonta több mint 4 milliós bértömeget biztosítanak. Na számoljunk csak! az ugye 100 ezer kemény magyar forint egy embernek havonta... és ki tudja - ha elfogy a csemete fa - hogy hány hónapig tart majd ez a nagyon nagy felbuzdulás ottan? - figyelni fogom! Akár a narancssárga pólót is... hogy miért kellett azt rájuk adni? - nem értem. No de itt van ez a 15 millió forint, ami engem a pólónál is jobban izgat: mert " a kormány várhatóan jövő héten rendeletben rögzíti a közfoglalkoztatási bért, amely nem éri el a minimálbér szintjét, de magasabb a segély összegénél. Ezzel az elhelyezkedést próbálják ösztönözni (próbálják... próbálják ösztönözni ... ezzel próbálják ösztönözni .... az elhelyezkedést? - hát én ezt sem értem! Valaki,... Czomba, vagy Pintér, netán maga a Papp - mondaná már el, hogy őket miként ösztönözné a nem létező munkahelyeken való elhelyezkedésben EZ? - magyarázatot követelek tehát, mert eddig olyat még senki nem adott a kormány részéről) mert „a közmunka nem cél, hanem eszköz” arra, hogy visszavezessék az állástalanokat az elsődleges munkaerőpiacra – jelentette ki Papp Károly.

- jól kijelentette... bravó! Na és hogyan vezeti vissza az "eszköz" az állástalanokat a munkaerőpiacra? He? Hogyan? - tessék nekem erről regélni! Inkább, mint a 15 millióról (ami engem izgat)

- kasza van kb. 4-8 ezerért komplett és általában orosz, vagy szlovén ,de a nyele az magyar fa és ajándék fenőkő is jár hozzá

- ásók, lapátok, kapák - még olcsóbban ... és a webshopban... szóval legyen egy embernek 10 ezerért szerszáma, 40-nek pedig 400 ezerért (+ a narancssárga pólók)... !

NO de! Hol van az a 15 milliótól? - attól a 15 millától, amit itten Eszközre! (a közmunka eszköz arra hogy visszavezessék az állástalanokat az elsődleges munkaerőpiacra) költ a mi nagyon együgyű és hugyagyú kormányunknak az államtitkárhelyettese, meg a belügyminisztere, no és az őket kinevező és a feladatokra kijelölő miniszterelnöke?

És kérem, ha ez már itten a minta munkatábor, amit annyira figyelemmel kísérnek még innen is meg onnan is... akkor mi lesz vajon annak a 7.5 milliárdnak a sorsa, amit meg en bloc a közmunka programra hirdeti a kormány, hogy fordítani fogja... ha-ha-ha- és ha!

MI lesz, ha sem a kasza, sem a kapa, sem az eszköz! - nem lesz képes az állástalant visszavezetni az elsődleges munkapiacra (nem lesz képes márpedig!), de igen nagyon fel fog virágozni az szerszámoknak piaca - persze csak a narancssárga színűeké. (no meg a pólóké)

Mit jelent tehát a KÖZMUNKA PROGRAM a valóságban ? !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr713138217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása