Csak ne Orbán akarja megoldani a problémákat!
2011. augusztus 03. írta: térfél

Csak ne Orbán akarja megoldani a problémákat!

Az engem érintőket legalábbis NE! - méghozzá azért ne, mert nem is ismeri. Orbán mondjuk ... egy személyben, nagyon kevés ismerettel rendelkezik szegény. Borzasztóan szűk az a terület, ahonnan információkat képes fogadni, és borzasztóan szűk az agykapacitása is ahhoz, hogy e szerteágazó, és sok-sok összefüggéssel teli világot értelmezni tudja - megfelelőképpen.

Sokkal jobban bíznék - a problémák kezelésekor - egy olyan valakiben, aki előbb megvizsgálná helyzetemet. S mint a betegségek kiváltó okainál - azt kutatná, vannak-e hiányaim, avagy feleslegeim? - s látná azokat!

Orbán jutott eszembe - hál'istennek napok óta nem hallottam, nem láttam - amikor ma, fűnyírás után nem oldalra billentettem a gépet, hanem feje tetejére állítottam, és sokkal könnyebben hozzáfértem a tisztítandókhoz... hehe! hogy eddig miért kínlódtam a jobbra-balra billegetéssel?

Szóval, Orbán beszéde jutott eszembe, amikor azt lihegte, hogy "az országot a feje tetejére fogom állítani" - de miért is nem tette meg? Mert ha megtette volna, akkor már rég kihullott volna belőle minden, ami nem odavaló... , és baromi könnyedén meg is tisztíthatta volna a szennytől - ahogyan azt anno ígérte. Hogy még sem lett belőle semmi, annak pontosan abban látom az okát, hogy eszébe sem jutott ez ..., hogy amit hangoztat, abból tett is legyen, mert tökéletesen elég neki a billentés... vagyis az, hogy az egész országot a saját oldala felé billentette... csakafidesz! jelszava szerint.

... és minden más csak szófosás...

 

És ekkor jött a képbe az MSZP! No nem ezzel a képpel, mert ez most... csak kapóra jött nekem, de az ő frissen kitalált jelszavával, amit a facebook oldalukon látok mostanában:

EGYSÉG AZ ORSZÁGÉRT!

Soha nem fordult még elő velem, hogy valami politikai szlogennek bedőltem volna, vagy minimálisan is adott volna számomra valami üzenet félét, netán felfedeztem volna benne némi TARTALMAT....

Most azonban ERRE ráharaptam. Mert mi is a mi nagyon nagy bajunk eredete? Hát, a HIÁNY! Annak a hiánya, hogy az ország egészéért való tenni akarásban (gyógyításban) egységesek lennénk... ez eddig nem volt!

Mi megy 2 évtizede? - az egymástól való elfordulás, és a másikok (mert sok a másik) fikázása, méghozzá nagyüzemben... és minden szinten!

Mi megy az emberek agyára 2 évtizede? - az egymástól való elfordulás, és a másikok legyőzésére fordított iszonyatos erőszak kiizzadása, miközben az országért való tevésre... tenni akarásra sem energia, sem idő nem marad. Hogy a háborúhoz szükséges dolgokról ne is beszéljek: a pénzről, a pénzről, és a pénzről.

Az orbáni viszketegség legfőbb kiváltója az állandó harca, háborúja minden és mindenki ellen, miközben csak az orvoslás alapvetésével nem bír foglalkozni, hogy megnézné: hol van hiány és hol van bőség, azaz felesleg.

Ha ez a nagyon hülye, felfogná ezt, és arra törekedne, hogy oda tegyen, ahol hiány van és onnan vegyen el, ahol felesleg? - akkor nem tartanánk ott, hogy minden szem az MSZP-t lesi, vajon képes lesz-e beváltani a megújulását, és valóban bizonyítani tudja, hogy ez a szlogen - ami nagyon jó! - nem csak duma, hanem tényleges elhatározás arra, hogy az országért, annak gyógyításáért cselekedjen, és létrehozzon egy egységet: Magyarországért, a magyar emberekért - a gyógyulásért...

(és nem csupán maga felé billenteni szándékozik a választási bohózatokból kiábrándult, meggyötört és védtelen emberek millióit) - ugye?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr183123025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása