Reformjaink
2011. június 18. írta: térfél

Reformjaink

Nektek nincs még tele a tökötök (agyatok helye) a napi szinten ránk ordított, és évek óta tartó "reform"-okkal? Okkal teszem-e fel a kérdést, hogy mit is értsek a "reform" szó alatt?

"Az előtag, vagyis a re/red jelentése: 'vissza', 'újra'. Pl. re-formáció 'visszaalakítás', re-nasci 'újra születni', ebből származik az olasz rinascimento, ebből pedig a francia renaissance."

- éreztem! Sejtettem én, hogy hétköznapi értelmében - valaminek az átalakítására tett hugyagyú kísérletnek számít - a szó valódi értelmétől elszakajtva, csupán csak használja a politika... de nem tesz semmit. Mert itt van mindjárt az egészségügy reformja, meg a közigazgatásé, vagy az oktatásé, no meg a nyugdíjé... Jé! Mennyi reform! Változás (javulás pláne!) meg semmi!

- sokkal inkább hanyatlást hoz a politikai reformálás: Korábbi posztjaimban utaltam is rá, hogy egyre erősebb a gyanúm, hogy a fideszegypártiorbánkormány egészen visszament az időben; hol ezer évvel korábbanra, hol csak a múlt századnak elejére, de hogy előbbre nem képes haladni a saját orránál - az tuti. Legkésőbb Szálasinál és a nyilas éránál ragadtak le - de nagyon! Mintha egész pontosan azt a rendszert szeretnék visszaállítani - de legyen akkor visszaalakítás... bánja a fene, nem oszt nem szoroz a szó annyira, főleg mióta Szijjártó Petike viszi... (bau!) Csakhogy velük soha nem jutunk el az újjászületésig!

Olyannyira nem, hogy amíg képtelenek az EMBER szó fogalmának tisztázására (magukban és magukkal), addig arra sem fognak rájönni, hogy miként is kéne irányítani egy egész országnyi embernek a hétköznapjait.

Hogy törvényekkel nem fog menni, az egyszer biztos. Főleg, ahogyan a zsebdiktátordoki gondolja.... (pfujj!)

Találtam egy hejde kis blogot, abban pedig egy tündibündi írást:

"Oktatásüggyel kapcsolatos reformok Eötvös József báró a XIX. századvégi erőlködésével kezdődtek. Volt is neki foganatja, mert a XX. század első felében a magyar tudósok nemzetközi sikereket értek el. Magam az 1939-es zsinórírás áldozata vagyok, ami szintén egy reform volt." - hehe! Tibi bá' baromi élvezetesen ír... de most inkább az áldozatot szeretném kiemelni. Mert mai napig is áldozatok vagyunk mindannyian - az állandó megreformálásunk áldozatai. Olyan jól működtek pedig a dolgok...

"Érdekes módon minden diktatúra felé hajló politikai formáció első dolga saját embereinek a pozícióba ültetése. Nem számít ha nem, vagy nem nagyon ért hozzá, fontos a politikai hűség. Rákosi is így működött." - Rákosira én nem emlékezhetem... de az öregek szavaira mindig is figyeltem, mert hát ők megélték... ők voltak ott... és benne a múltban, sőt! a nekem történelemben... Sokkal inkább hallgatom őket, mint nézném a fidesz által írt és átírt! történetet - benne a tévében. Ez például egy remek visszaalakítás lenne, ha legalább hétfőnként kussolna minden adó!

" Napi 8 tanítási óra, délután 15-16 óráig. Ezt követve labormunka néha estig, és a nyaranta 6 hét üzemi gyakorlat. Végig csináltuk, igaz nem egyszer éjfélkor lettem kész a géprajzzal vagy az ábrázoló geometriával. Összesen 18 tantárgyunk volt (nem sorolom fel). Ezek után nem csoda, ha gúnyosan röhögök, amikor a gyerekek „leterheléséről” értekeznek. Egy gyereket nem lehet szellemileg túlterhelni, mert kikapcsol az agy, nem figyel, elkezd játszani." - és akkor az oktatási "reform".... ő is arról beszél. Ma pedig mindenki Magyarországon. Mert mindenki tudja, hogy szarrá lettünk... és a felemelkedés kizárólag az oktatással indítható meg... csak azt nem tudja a kormány, hogy elvonással, bezárással, hülyék intézmények élére állításával, korrupcióval és prémiumok osztogatásával - egyidejűleg kifosztásra ítélt önkormányzatokkal és pedagógusokkal... hát nem ideális gondolat a fellendítés megindítására. - Vagy tévedek noesztke? - te mint írástudókat reklamáló - bizonyára pontosan tisztában vagy ezekkel a dolgokkal is :)

"Prémium (<—   praemium) szavunk jelentése szótáraink szerint ’különleges teljesítményért kapott jutalom’. Ha e latin szó alakját megvizsgáljuk, két tagból álló összetételre bukkanunk. Az első elem a prae- elöljárószó, mely összetételekben 'előtt, előbb' jelentésű, melyet olykor már pre- alakban írunk. (l. preludium 'előjáték'). Szavunk második eleme az emere 'venni, kiválasztani' jelentésű igéből származik. E két szó eredeti jelentéséhez akkor jutunk, ha ismerjük azt a római katonai szokást, mely szerint nyertes csaták után a zsákmányt egy halomba hordták. Ebből elsőként azok választhattak maguknak, akik vitézségükkel ezt kiérdemelték. Tehát a prémium 'előbb választás'-t jelent!" - ez nem Tibi bá'-tól van... de remekül megvilágosítja magyar viszonyainkat/fideszkormány - hiszen jó előre leakasztottak (mint győztes harcosok) maguknak mindent ebben a kis országban, amire nagyon nagy szükségünk lenne manapság is, jövőre is... meg  eddig kellett volna nekünk az a sok-sok minden, amit elhappolnak előlünk - vesztesek elől az ő nagy szabadságharcukban, amelyben nekünk pusztán a rabigát akasztanák a nyakunkba... (pfejj!)

- előbb választás mi? Hát tényleg: előbb a fülkeforradalom - utóbb meg a bohóc... és még mindig egy tapodtat nem jutottunk előbbre, de vissza annál inkább!

"az aktív tudás nem helyettesíthető semmivel. Ugyanis a Wikiben nem nézhető meg az, amit nem tudok. Ahhoz,hogy valamit kikeressek, előbb tudnom kell, hogy mit akarok kikeresni. Hadd világosítsak rá egy példával. Két Amerikába szakadt honfitársunk a napokban megpróbált minket rádumálni, hogy milyen kurva jó, és a társadalom részére milyen hasznos a szabadpiac. Én ellenálltam és jeleztem, hogy a szabadpiac káoszt és összeomlást eredményez, mert nem igaz, hogy a piac - ha békén hagyják - önszabályozó. Természetesen kellett hozni valami ütős bizonyítékot. Kérdem én, beírhatom a Wikipédiába, hogy „ütős érv a szabadpiac mindenhatósága ellen”? Beírhatom, de szart se kapok. Viszont ha a fejemben van, hogy Alen Greenspan (a FED volt elnöke) egy kongresszusi meghallgatáson pont ezt mondta, akkor nyert ügyem van, csak pontosítani kell. Ekkor már van értelme a Wikipédiának, mert van mit beírni és megtudom, hogy „during a congressional hearing on October 23, 2008 Greenspan admitted that his free-market ideology shunning certain regulations was flawed” Most már csak le kell fordítani: 2008. Október 23-án megtartott kongresszusi meghallgatáson Greenspan bevallotta, hogy a szabadpiaci ideológiája, vagyis a bizonyos szabályozások alól való kibújás hibás volt." - ez már megint a jó öreg :)... és bizonyára ez a Greenspan sem arra a szabályozásra gondolt, amit ez a hülye orbánkormány ámokfutás szerűen űz - a törvénykezési ármánykodásaival! S ha már a gazdaságnál vagyunk, meg a kizsákmányoló kapitalista formánál, akkor azért megkérdezem, hogy a "reform" során miért nem jut eszébe senkinek néhány tök egyszerű gondolat:

  1. muszáj a költségvetésnek eltartania az összes oligarchánkat és magántőkésünket?
  2. muszáj a költségvetésnek támogatnia a külföldi befektetőket? ha?! - ezt mennyire nem fogom fel!?
  3. muszáj a költségvetésnek hozzájuttatni a  buggyant és totál sikertelen politikusainkat havi több milliós bevételhez? - csak mert siralmas béreiből nem él meg az ország nagyobbik része? !
  4. muszáj a költségvetési kiadások azon részét csökkenteni, amelyet amúgy szociális ellátásra fordít... és nem pedig JÓLÉTI kiadásokra?
  5. muszáj ezt a kormányt a költségvetés közelében tartani?

- na kérem! Én máris spóroltam (reformáltam) ennek az országnak ezermilliárdokat, mert mind az 5 kérdésre az a válasz, hogy NEM - nem muszáj. Akkor tehát... meg van oldva a felemelkedés, meg az elrugaszkodás is.... amelynek ez az öt a legkézenfekvőbb akadálya. ha-ha-ha!

"Való igaz, a gyorsan változó világunkban az iskolapadból kikerülő új nemzedékeknek a hasznos ismeretanyaga is változik, amivel a közoktatás nem tart lépést. Erre legjobb példa a CHF-ben felvett jelzáloghitelek hatalmas mennyisége. Egy ilyen elkötelezettség ésszerűsége csak nagyon ritka esetben mutatható ki. Más szavakkal százezrek mentek fejjel neki a falnak, mert az iskolai tananyagból a családi gazdálkodáshoz szükséges ismeretek hiányoznak." - mindig elcsodálkozom azon, hogy síkhülye politikusainkra ugyan mi a fészkes fenének van szükségünk? Minden SZAKMA kitermeli magának a legjobbjait, a leghasznosabbjait, még a legjobb "politikai" érzékkel megáldott emberét is - csak ne engednénk őket PÁRTBA tömörülni! Nem kéne egyáltalán (és akkor megint spóroltam egy hatalmas összeget) pártokra és azok valóságtól, hétköznaptól elszakadt beteg elméire bízni magunkat!  - nem jutna eszükbe állandóan székeket foglalni, meg törvényeket gyártva rombolni a meglévő tudást, hasznot, akaratot, szeretetet, kedvet és lelkesedést... mindent, amit éppenséggel megtermelt magának már ezerszer ez az ország... elég volna a család intézményét visszaformálni azzá, aminek lennie kell! Olyan hellyé, ahol a gyermek biztonságban, bőségben, szellemi és lelki gyarapodásban nőhet fel - válhat EMBERRÉ. - és nem holmi önmenedzselésre felszólítható szörnyszülötté....

- Ha ez a rosszindulattól bűzlő orbánfideszegypártidiktatórikus kormány valamelyik korábban épelméjű tagja elmesélné nekik, hogy a mikroszempontból családi kötelékű HÁZTARTÁSOK életminősége jelenti a makroszempontú FOGYASZTÓT ... is! Tehát, ha szétveri a családok háztartását, akkor pontosan a fogyasztóját veri szét ennek az istenverte kapitalista gazdaságnak!

És én bizony visszaformálnám azt a fajta létbiztonságot adó és hozzá mindenkinek saját feladatokat biztosító rendszert, amelytől ez a korcs - retardált banda annyira retteg, hogy még a csak nevében "szocialista", amúgy színtiszta kapitalista pártot is előbb fogja kivégezni, mint hogy az országot felszálló ágra juttatni képes volna - gazdaságilag is akár... mert hogy emberileg csak taszítani tudja a legmélyebb pokloknak feléje - az tuti! (undorító kormányunk van)

- arról nem is beszélve, hogy kívánsága szerint a "reform" - a tudatlanság terjesztésére irányul pusztán, a sötétségbe taszítva még azokat is, akik hisznek neki... (hogy a vallás miért jut eszembe? - épp a sötétségre asszociálva?) és őket csak igazán, mert mi szavát nem hisszük! :) - hehehe!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr292995616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása