méltatlanság és bizalomvesztés címen
2011. május 25. írta: térfél

méltatlanság és bizalomvesztés címen

"Ez idő szerint az emberiség kilátásai a jövőre nézvést rendkívül borúsak.... lassú halál fenyegeti, mert megmérgezi, mellesleg pedig megsemmisíti a környezetet, amelyben és amelyből él. Még ha idejekorán megálljt parancsolna is vak és hihetetlenül ostoba ténykedésének, ki van téve annak a veszélynek, hogy fokozatosan elsorvadnak mindazon tulajdonságai, amelyek emberi voltát alkotják."

Fentiek állnak az emberiségre, de kis hazánk mai állapotára éppúgy illenek, mint magára a kormányra, illetve annak tevékenységére...

E szerint; kilátásaink a jövőre nézvést igen borúsra kerekedtek - nem hogy haladnánk valami felé, de egyenesen hátrálunk - az eddig elértekhez képest csupa csupa visszalépés történik, hála a magasságosnak (is)! Lassú halál fenyeget bennünket - nyugdíj nélkül, takarékoskodás nélkül, bérek nélkül és munka nélkül! Az állam, háztartását úgy vezeti, hogy bevételeit folyamatosan meglopni hagyja - sőt! önmaga mond le azokról:

  • nem adóztatja azt, akinek volna mit,
  • ... nem követeli azt, ami jogosan illetné,
  • ... nem gondozza azt, ami az övé,
  • ... nem kéri meg az árát annak, amit elad,
  • ... nem védelmezi a munkáskezeket, amely egyedül - termelne is valamit,
  • ... nem törődik az egészségünkkel, sőt! Mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb elpusztuljunk.

A kormány, az állam - káros a nép egészségére!

Vak és hihetetlenül ostoba ténykedésének következményeként, elsorvad - ezen országban - minden emberi tulajdonság...

"Az emberi leépülést azonban csak kevesen tekintették betegségnek, csak kevesen kerestek kórokokat, s próbáltak ellenlépéseket tenni, miképpen Aldous Huxley."

Jaja! Se nem szép, se nem annyira új világunkban, ma reggel miniszterelnökünk még mindig harcban van... ő folyamatosan harcol népe ellen. Navracsics bátyó pedig löki az "új" közigazgatást, ami még mindig nem jelent mást, mint közizgatást: - KAMUnikációja szerint, aranyos kormányunk, aranyos törvényeiből kiesik néhány ordító környezetromboló javaslat, miszerint nem is lehet indoklás nélkül elbocsájtani a közszférából embereket... csak hivatkozással: méltatlanságra és bizalomvesztésre...

No! Akkor jelzem, hogy kormányunk elvesztette máris (alig több, mint 12 hónap alatt) a rájuk szavazók nagy többségének bizalmát IS!, mert a miénket soha nem is voltak képesek kivívni...

Kettő: a méltatlanság címét viszont minden pillanatban megszerezték - tevékenységük és embereik révén - gratulálnék, ha mind e kettő, nem azt jelentené egyben, hogy olyan valakik kormányozzák szegény kis országunkat, akik teljességgel megérettek arra, hogy felmondást kapjanak a kezükbe. Méltatlanság és bizalomvesztés címén - jó erősen meg is indokolva azokat.

  1. méltatlan a kettős beszéd: befelé egy nyelv = kamunikáció, kifelé egy másik - ez már helyből hazugság!
  2. méltatlan a hamis ígérgetés: szavazatvarázsló kampányszlogenek - szemben az összes tervvel, amelyet most készülnek végre is hajtani! Ez kérem, becsapás... az ország vezetői csapják be  a vétlen polgárokat!
  3. méltatlan egy szorongatott ország vezetésétől, a baráti "segítség" azoknak, akik nincsenek is bajban (soha nem is voltak), és pláne méltatlan azokon elverni a port, akik amúgy is lehetetlen helyzetből (hendikep) várták a felemelkedést, ami helyett kapták a sárba tiprásokat... és még kapják is ...
  4. méltatlan az a vezetés, amely szakértők helyett, seggnyalókkal veszi magát körbe - így biztosítva azt, hogy vezető maradhasson...

" Mivel az ember mindenfajta erkölcsi felelőssége értékfelfogásaiból táplálkozik, szembe kell szegülnünk azzal a járványszerű téveszmével, hogy csak a megszámolható és megmérhető dolgok számítanak a valósághoz. Meggyőzően ki kell mutatnunk, hogy szubjektív tapasztalási folyamataink a valóságosságnak ugyanazzal a fokával bírnak, mint minden, ami az egzakt természettudomány terminológiájával kifejezhető. "

Szubjektív tapasztalataink szerint viszont - oly szánalmas életet szán nekünk kormányunk (az ő értékfelfogásából fakadóan), amelyet elviselni nemcsak, hogy nem lehet, de nem is érdemes!

Nem érdemes a méltatlanná vált kormányzók egyetlen szavára sem figyelnünk, hiszen - eleve más értékfelfogással - mindenfajta erkölcsi felelősségvállalást visszautasítanak! Már pedig, aki nem hajlandó tetteiért felelősséget vállalni, azokban bízni sem lehet...

Az ilyen embereknek pedig, haladéktalanul felmondani vagyunk kötelesek, bárhol is akaródzik nekik - a köz érdekeivel ellentétesen - cselekedni... hiszen méltatlanok a munkára, és senki nem képes bízni bennük. Pont!

(kamunikáció: 1. sajnos "csak" találtam egy hozzászólásban, és nem én találtam fel! :) 2. jelentése:  kormányzati beszéd, amely soha nem a valóságot közli, hanem a lenézett nép félretájékoztatására szolgál, leplezendő a kormány köz ellenében elkövetett, vagy elkövetésre váró tetteit... 3. új keletű szó (esélyes 2011. szava győzelmére), a fidesz párt legaktívabb fegyvereként szokás emlegetni Magyarországon - sokak szerint ez a legerősebb és mások szerint pedig, az egyetlen fegyvere az Orbánegypártifideszkormányzásnak, 4. nemzeti konzultációk sorozata alapján, sokan állítják, hogy minden fideszes  génkészletében benne van a kamunikációs mémképzésre való hajlandóság - és ennek kizárólagos működtetése során - valószínűsíthetően: meg fognak bukni, de nagyon!)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr732931855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása