A kormány üldözi a szakmai szervezeteket... vagy?
2011. április 09. írta: térfél

A kormány üldözi a szakmai szervezeteket... vagy?

Vagyis elszólás csak... mert ami miatt a billentyűhöz menekülök, az így szól:

A kormány üdvözli a szakszervezetek kiállását a megszorítások ellen

 

 

... hát erről jutott eszembe, hogy vajon miért is üldözi olyan vehemenciával az Orbánfideszegypárti kormány a szakmai szervezeteket?

Talán csak nem azért, mert mások értenek valamihez, átlátni képesek komoly összefüggéseket, netán van tudás a fejükben és jó akarat a szívükben, ami viszont hiányzik az Orbánfideszpártszervezetből en bloc...? Hát de, azért! azért volt a sok kádercsere minden szinten, hogy se tapasztalat, se összehasonlítási képesség, sem távlatokban gondolkodni képes ember ne maradjon azon az útvonalon (véletlenül sem), amelyen az orbánfideszegypártialkotmányozó kormány halad... önnön célja felé - mindannyiunk ellenében.

Nem jó az a fidesznek, ha vannak kritikus - gondolkodásra képes, józan ésszel bíró emberek - az országban. Abban az országban, amelynek lakosságát mindenképpen tönkre tenni készül.

És hogy honnan lehet ezt tudni?

Hát az orbánfideszegypártialkotmányozómindenekellenharcbanálló kormány szóvivőjétől, aki rendre elbeszéli nekünk az ő különálló és mindentől függetlenül létezőnek hitt agymenéseit:

" A Szijjártó Péter által jegyzett közlemény szerint a magyar emberek nyolc éven keresztül saját bőrükön tapasztalták, hogy a megszorítások politikája nemcsak hogy megoldani nem képes a gazdasági és társadalmi problémákat, hanem maga idézi elő azokat."

- itt ugye semmi szakmai dologról még szó nincsen... Petike csak jelzi, hogy mi (magyar emberek) miket tapasztalunk - vagyis inkább megmondja nekünk (helyettünk)...

- azon jár az eszem, hogy vajon ki lehet az a "megszorítások", akinek ez a politikája nem képes megoldani a gazd.-i társ.-i problémákat... Problámákat, amit maga A MEGSZORÍTÁSOK nevű valami idéz elő... mint például?

Mi az a megszorítás? - például az én gatyamadzagom, amit ha nem húzok meg immáron 22. éve, akkor régen leesett volna a nadrágom sovánka testemről?

Kinek van még - rajtam kívül - ilyen, Megszorítás nevű ismerőse, aki miatt leesik a gatyánk, akármilyen kicsire is kötjük rajta a madzagunkat?  Per pill. az én ilyen ismerősömet fideszorbánkormánynak hívják, és egyenest a madzagot húzta ki a gatyámból!

" A közlemény úgy fogalmaz: Magyarország polgárai az akkor még ellenzékben lévő Fidesz támogatásával nyolc éven át küzdöttek a szocialista kormányok sorozatos, brutális megszorításai ellen, míg 2010-ben sikerült végre széleskörű összefogással leváltanunk ezt a politikát. "Együtt az emberekkel már a nyolc év során is értünk el sikereket — többek között a 2004-es Nemzeti Petíció és a 2008-as Szociális Népszavazás révén" - tartalmazza a közlemény. "

- ki is ez a közlemény, aki itten fogalmazgat?

- csak mert megint - az összes polgár nevében beszél... de persze egy közleményhez illően az ég adta világon nem mond semmit.

- vagy igen? Szóljon hozzám valaki és magyarázza el nekem, hogy mit mond (ha mond?) ez a közlemény? és főként azt magyarázza majd el, hogy kihez szól egyáltalán ez a közlemény, és milyen megfontolásból szólal meg?

" Szijjártó Péter közölte azt is, hogy az elmúlt tíz hónapban az új politika jegyében még jelentősebb lépéseket tettek a nemzeti együttműködés erejével. Véget vetettek a megszorítások politikájának, helyette megfelezték a politikusok számát, csökkentették a bürokráciát, az adókat, felszámolták a korábbi állami pazarlást, a bankadó és a válságadó kivetésével pedig azokat vonták be a közterhek viselésébe, akik eddig kiváltságos módon ez alól mentesültek.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy az elmúlt tíz hónapban az új politika jegyében még jelentősebb lépéseket tettek a nemzeti együttműködés erejével. Véget vetettek a megszorítások politikájának, helyette megfelezték a politikusok számát, csökkentették a bürokráciát, az adókat, felszámolták a korábbi állami pazarlást, a bankadó és a válságadó kivetésével pedig azokat vonták be a közterhek viselésébe, akik eddig kiváltságos módon ez alól mentesültek. "

- igen, kétszer is elolvasandó, hogy mit nem merészel közölni... ez a Peti!? Közli pölö azt, hogy új a politika, amivel jegyben járnak ők..., meg azt is, hogy nagyon jelentősek az ő lépéseik..., és még azt is közli, hogy a nemzeti együttműködésnek van ereje... és azzal lépték ezt a baromi jelentőset! - de vajon mi lehet ez a jelentős, amivel ők jegyben is járnak?

- megint kérem szépen, hogy aki ezt tudja, az árulja már el nekem is, mert a Peti ezeket mind-mind titkolja előlem... én meg sík hülyén fogok belepusztulni a ... nem is tudom mibe, hiszen: minden nagyon szép, minden nagyon oké most már, mindennel megvagyunk itten elégedve, minden olyan új és persze annyira, de annyira jelentős is, hogy csak na! - állítja közleményében a Peti, aki szokta vinni a kormány szavát... (száll egy pofon a szélben... jut eszembe egy dal)

- összegezve pedig azt mondja (hát mert beszélni könnyű ám!), hogy

  1. véget vetettek a megszorítás nevű izének... (tudom már! a gatyamadzagot hívja így, amit kiszedtek az utolsó magyar polgár gatyájából is, hogy ne legyen olyan! - ugye? milyen tanulékony vagyok?!)
  2. megfelezték a politikusok számát... (csak még nem látjuk a jó eredményt, mert valahogy több lett (a politikusok száma), mint volt... de azt majd egy másik közleményben korrigálni fogják bizonyára, hogy mi is jól lássunk... hiszen nem a saját szemünknek kell hinnünk innentől, hanem elég a közleményt olvasni - és kész! Ez az új politika! Az eredmények pedig úgy fognak alakulni, ahogyan azt a Peti szájából halljuk mindig...
  3. csökkentették a bürokráciát... (ez viszont egy beugratós, játékos kis elszólás - hogy figyel-e eléggé a hallgatóság?... mert igazából arra gondolt a Peti, hogy az 1 főre jutó bürokráciát csökkentette az orbánfideszlázárszemembenegysenkiakinemtudlopnicsalnihazudnikormány - amit úgy sikerült nobeldíjatérdemlően elérniük, hogy megemelték a politikailagfidesznekelkötelezett bürokretének számát - soha nem látott mértéken is felül... így a bürokrácia egy főre jutó átlaga annyira le tudott csökkenni, hogy nagyon! - ahogyan azt a Peti a közleménybe be is tette nagyon szerényen - pontosan annyira csökkent le a rohadt büroKRÁCIA - szinte már nincs is, ezért azt kénytelenek egyre inkább helyettesíteni az AUTOkráciával, hogy valamilyen krácia azért maradjon, hiszen ez az új izének a legfontosabb alkatrésze...
  4. csökkentették az adókat... (hát ez igaz! - sokkal kevesebb lett az állami büdzsébe bármit is odaADÓ ember.
  5. felszámolták a korábbi állami pazarlást... (ez is igaz! - minden korábbi pazarlóval leszámoltak, vagy még fognak..., és közben erősen pazarol az állam - a jelenlegi!, mert ők ebben sokkalta sokkal jobbak, mint voltak a korábbiak - ez az új, és jelentősen jelenlegi kormány - meg nem szorítaná magát egy cseppet sem! Sőt! Olyan mértékű pazarlást képes felmutatni a rövidke 10 hónapja alatt is, amit nem volt képes a korábbi szoclibsi kormány kerek 8 év alatt sem - azok csak szorítani bírtak...
  6. bevonták a kiváltságosokat... (de be ám! Úgy bevonta ez a kersztény(?)demokratikus(?)fideszfundamentumokszerint önzőző kormány a kiváltságos rétegeket maguk közé, hogy ennél nagyobb szerelemről-egyetértésről-közösköltséget másokra hárító-igenszoros-kapcsolati hálóban örömünnepet ülő bagázsról nem hallott még a világ, és nem látott soha ilyet ez az ország!

Végül... ezt is bírja mondani a Peti:

" A közlemény szerint az eladósodás és megszorítások politikája mindenütt megbukott, újra és újra visszatérő válságokhoz vezetett az egész világon. A magyar kormány leszámolt ezzel a politikával, és támogat minden olyan törekvést, amely kiáll a válságért felelős, de a felelősséget az emberekre hárító politikusokkal és pénzügyi érdekkörökkel szemben. A magyar kormány sok sikert kíván az európai szakszervezeteknek a megszorítások politikájával szembeni bátor kiállásukhoz - áll a közleményben."

- így állunk hát - áll a közleményben, ahol is kiáll  kormányunk ... valami mellett, vagy valamivel szemben.

de! áll...

(be nem áll a szája szjjÁrtónak, csak beszél hülyeségeket... és mondja, mondja...

- ott áll tehát a kormányunk...

- csak áll és áll... szemben önmagával! De nem lát semmi kivetnivalót magában...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr942812160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása