Hány senki ér egy Lázárt?
2011. március 20. írta: térfél

Hány senki ér egy Lázárt?

Hány senkinek kell jelen lennie a Fidesz székház előtt?

Több Facebook-oldalon is követelik Lázár János távozását a közéletből a tegnap nyilvánosságra került, a szegényekről tett kijelentései miatt. A Kettős Mérce nevű blog vasárnap este hat órára tüntetést szervez a Fidesz székházához - adta hírül a Független Hírügynökség.

 

Lázár János a Fidesz foga fehérje... ugyan próbálja már a száját mosni (a megélhetési politikusokra gondoltam - mondta 2008-ban állítólag), de a fogkrém illata nem képes eltüntetni a rohadó szájak orrfacsaró bűzét. Lázár János az ami. Lázár JÁnos megélhetési politikus, és azt valóban kiválóan teszi: politikusként él a nép nyakán - rohadt jól! Mint frakcióvezető egy egész pártot képvisel, azaz ő a fidesz első számú arca, még akkor is, ha többnyire a vezér seggében tartja a pofáját, amit viszont képtelen másként használni, ha szabadul onnan, mint úgy, ahogyan azt szíve diktálja neki. Vagyis... természetesnek veszi, hogy az, amit eleddig művelt - az kiváló munka is egyben.

Nézzük hát mi a munka?

Általánosságban minden olyan tevékenység munkának számít, amely végzése során eredményt hozunk létre, valamilyen változás történik aktív közreműködésünkkel, mint munkavégzők. Ellentételezéseként munkabérre vagyunk jogosultak. Mi, a senkik!

Lázár János azonban nem ilyen munkáról beszélt. Ő politikai tevékenysége okán érzi magát soknak, nagynak, szépnek, és férfinak (már amikor drága autó közelében van) valamint apának, aki ügyesen kapar és kockáról kockára építkezik. Ha véletlenül megnézné mennyi kockát kapnak a senkik munkabérük fejében? - valószínűleg nem lenne magára annyira büszke, hiszen mint politikus, ráadásul kormánypárti frakcióvezér... azt kellene látnia, hogy az általuk vezérelt rendszer képtelen biztosítani azt a gazdasági formációt, amely lehetővé tenné a senkik számára ugyanazokat a juttatásokat, amelyek Lázár János valamijét (amit ő csinál munkavégzés helyett) díjazzák.

Lázár JÁnos még nem hallott arról, hogy vannak pékek, kalauzok, tanárok, eladók, mérnökök, raktárosok, segéd-, és betanított munkások, portások, festők és tetőfedők, adminisztrátorok, színészek és sportolók, akik mind- mind létrehoznak valamit és annak ellenértékéül nem havi milliókat visznek haza, hanem vagy a semmit (mert nem fizetik ki nekik a bérüket) vagy 60-80- 100 ezer forintokat / hó.

Lázár János el sem tudja képzelni, hogy amit a jóisten az ő segge alá rakott, azt nem tette oda másik 9millió magyar ember segge alá.

Lázár Jánosnak gőze nincs arról, hogy miként gondoskodnak magukról az emberek, ha nem megélhetési politikus a szakmájuk, és nem mások fizetik ki a  lakhatás, az utazás és talán még az étkezési számláikat is, hogy ruhapénzről és benzinköltségről ne is beszéljek.

Lázár János egy olyan párt frakcióvezére, amely ugyan kormányozni szeret, de nem hajlandó és nem is képes felmérni a terepet, ahol van. Nem lát a mellényétől Lázár János, a fidesz és a kormány sem. Oly nagyra vannak magukkal, hogy észre sem képesek venni hány millió kisemberen taposva jutottak oly magasra, ahonnan már nem lehet látni a talpuk alatt sínylődőket.

Ezért kérdezem, hány senkinek kell a székház elé összegyűlnie, hogy felfedezzék a népet, hogy láthatóvá váljon például 670 ezer munkanélküli, 3 millió szegény, és további 3 millió leszakadó reménytelen? Hány senkinek kellene megtagadnia hétfőn a munka felvételét ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon a munkát végzők tömege...

A Szentkirályi utcán elférnének? - aligha! a töredéke sem... de aki pesti, az menjen oda és mutassa meg magát, hogy létezik! Csak mert Lázár Jani nem hiszi el...

"aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér" - mondja Jani és erre hajaz a fidesz, de még a szimpatizánsok is, akik mindent megtesznek azért, hogy bizonyítható legyen a fidesz vélekedése az emberekről. Itt van mindjárt egy fideszt és Janit helyeslő vélemény, akiknek szintén "munkája" lehet a kaparás... jelen esetben a kishitűség elhintése a leendő tiltakozók körében:

helybéli | 2011. március 20. | 11:45:35

Minden bizonnyal értékes társaság fog összegyűlni.

Magnak ott lesz a szép jövőről álmodozó állami ingyendiplomáért izzadó diák, egy pár virulens nyugdíjas, néhány munkanélküli, jó pár puhakezű liberális bölcsész értelmiségi.

Egy dinamikus, sikeres társadalom reprezentánsai.

Gondolom munkaidőben lesz szervezve a tüntetés, legalább megláthatjuk mennyi eltartott ér rá gyülekezni, amíg mások dolgoznak adót és jarulékokat termelnek a társadalomnak.

Ilyen tehát a fidesz mentalitásának megerősítése: Nem egy (L.J.) szerencsétlen tahó viselkedése ellen kell csupánfellépnünk, hanem a fidesz-szemléletmód ellen kell immáron harcolnunk, mert különben megbélyegeznek bennünket (akik nem vitték az életben semmire - mert nem lettünk fideszesek... ezek szerint az a valami? fideszesnek lenni már valami?)

... fú! Nem is tudom folytatni ennek a hozzászólónak a szavait... képtelen vagyok elemezni már. Tegnap úgyis leírtam, hogy mitől lett értelmetlen a társadalmunk. Csak akkor még nem tudtam, hogy a narancsosok ezt mára még inkább be is bizonyítják. Szóval, kettős mérce... egy a megélhetési politikusoknak - egy meg az általuk lenézetteknek.

Kettős Mérce 

El kell menni, ott kell lenni - megmutatni, hogy nem lehet porig alázni a tisztességet, vagy igen?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr962755566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.03.22. 17:43:43

Tisztelt Posztoló!

Elnézést kérek, de hosszan idézlek:"Lázár JÁnos még nem hallott arról, hogy vannak pékek, kalauzok, tanárok, eladók, mérnökök, raktárosok, segéd-, és betanított munkások, portások, festők és tetőfedők, adminisztrátorok, színészek és sportolók, akik mind- mind létrehoznak valamit és annak ellenértékéül nem havi milliókat visznek haza, hanem vagy a semmit (mert nem fizetik ki nekik a bérüket) vagy 60-80- 100 ezer forintokat / hó."
Természetes, hogy felsorolásod nem kehet teljes.
Én azért ide tartozónak és feltétlenül megemlítendőnek tartom, hogy a 98%-os, visszamenőleges hatályú törvényt is ő terjesztette be.
Nem is egyszer.
" Lázár János az alkotmánybíróság keddi döntése után változatlan formában újra benyújtotta a javaslatot"
www.168ora.hu/itthon/lazar-janos-ujra-sokkol-nincs-mas-lehetoseg-63942.html
Csak azért, hogy árnyaltabb legyen a kép.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: közalkalmazottak, pedagógusok, bányászok, stb. érintettsége okán.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.23. 11:12:50

@anonymand: a linked utolsó mondata pedig: "Az Alkotmánybíróság kedden alkotmányellenesnek nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője ezután bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Ab hatásköréből."
... sajnos nem értek a jog csűrcsavar nyelvén, és a kiskapuit is utálom, de azt tudom, hogy végzetes idők előtt állunk. A kormány, a parlamenti képviselet és az önkormányzat emberei - jogalkalmazás helyett és szakmai hozzáértés nélkül "kormányozgatnak" kizárólag saját érdekeik szerint. Amibe viszont a lakosság fog kimúlni.
Sajnos, a valóságos helyzettel esze ágában nincs (esze nincs hozzá nemhogy szíve lenne) törődni ennek a kormánynak. Pótcselekszik - mióta Orbán a fejébe vette, hogy munkavégzés helyett, országunkkal akar végezni... mert hogy ezt teszi: lassú kínzásnak veti alá az ország nagyobbik hányadát... míg magukat fényességes színben holmi nemzetmentő kiváltságosságnak tüntetik fel
(ha hinnék a név és gondolkodásmód bármiféle kapcsolatában :) - ahogy azt Progresszívnél írtam - de nem hiszek, sokkal inkább a beteges gondolkodásmód zagyvaságaira fogom az egész fideszártalmat. No és, ennek ad hangot leplezetlenül immáron mindegyik pártfunkci, a frakcivezér meg különösmód önhitten. Pedig nem ott van az igazság, és főleg nem a megoldás lehetséges kulcsait nem birtokolja fidesz (nemhogy lázár!- fujj, csak megvetésre méltóak)

anonymand 2011.03.23. 14:29:36

@térfél:

Tisztelt térfél!

Nagyjából egyformán ítéljük meg a helyzetet.
Reményünk arra, hogy normális lesz a pártkoalíció, csak a 29 pontos törvénycsomag benyújtásáig lehetett.
Szabad országban élhetünk azóta: szabad pálinkát főzni és bármiben egyet érteni a 2/3-al, vagy Orbán Viktorral.
Igen eléggé végzetesnek tűnő időknek nézünk elébe.
Mert dőlni fog Matolcsyné férjének légvára, mert előbb, vagy utóbb elfogy a magánnyugdíj-pénztáraktól lenyúlt dohány, mert a gazdaság nem kezd el pörögni, hiába rúgnak bele, stb.
Bonsai Duce, (nagyon)alias Orbán Viktor körkörös harcával nem csak saját imázsát rongálja, de az országét és ennek gazdasági hatásai felmérhetetlenek.
Messze kanyarodtam Lázártól, de sebaj.

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása