Bombahír - keltető (hírkezdemények)
2011. február 17. írta: térfél

Bombahír - keltető (hírkezdemények)

Röviden: megjelent két hír - egymás mellett, ezek a kezdemények :) - a kedvezményezettjeim.

Azt írja az első, hogy "5milliárd forintos keretösszeggel munkahelyteremtő pályázatot írt ki a kormány (a drága - és tényleg nagyon drága). A támogatásra mikro-, kis- és közepes vállalkozások pályázhatnak 2011. március 31-ig. A várakozások szerint a most kiírt pályázattal 2700-3000 új munkahely jöHET létre, ezenkívül további 5000-6000 munkahely megőrzése válik lehetővé."

- számolok peppet, mert ez eddig csak hír, de nem mond semmit! Viszont az ötezer milliót elosztva 3000 új munkahellyel: azt kapom, hogy a pályázatnak hála 1,66666666666666666millió jutHAT egy darab munkahelyre. Így már nagyon fajin, mert mire is írt ki pályázatot az kormány? - Hát... 3ezer ember egy éves foglalkoztatási költségére. Ennyire elég ugyanis az 5milliárd forint. Hogy merre és mitől meddig férne bele további 5-6ezer munkahely megőrzése...? - azt nem tudom. Talán úgy, ha az egy éves foglalkoztatási költséget 1 millára redukálom, a maradék végtelen sok 0,6666666 - ot oda nem teszem, hogy maradhassanak állásban azok, akiket épp kifelé szándékoznak rugdosni a szegény kis vállalkozók.

A valódi kezdemény ugyanis még csak most jön (apropó szegény kis vállalkozók). Azt mondja a másik hír, hogy "Egy év alatt 18 százalékkal nőtt az adóhatóságnak százmilliókkal tartozók száma, 2010 negyedik negyedévének végén összesen 1999 cég neve került be ebbe a körbe."

- nosza, számtanra fel! Mennyi is az annyi? Ha csak egyetlen cégecske lenne = 100 millió hiány az ADÓBÓL (az államháztartás költségvetésében hiányzik ez, ha valaki nem figyelné elég jól a hírt)... ha kettő? = 200 milla hiány. Ha 20 = 2000 millió, ami ugyebár 2egész milliárd Ft hiány az államkasszából. Ha 200 = 20 milliárd... csakhogy van itten egy híján 2000 ilyen szegény kis vállalkozás (cégecske, kákávécska, akármi), tehát miattuk keletkezett 200 milliárd adóhiánya az állam bácsinknak - merthogy ő mindannyiunké! (nem csak a segélyezetteké, de az adóbefizetést mellőző vállalkozóké is, akiknek mostan olyan nagy segítséget adott éppen a 16% egykulcsos adócskával ez a bácsi.

befejezem a második hírt: "Az adósok 81 százaléka felszámolás alatt áll, tartozásuk behajtása tehát igencsak kétséges - olvasható a feketelista.hu hírportál elemzésében."

- Én pedig HANGOSAN gondolkodom és azt kérdezem meg minden olvasómtól, hogy normális ez?

Adva van egy kormány, amelyik a 3 milliárdot (és a többit) sem szégyelli munkahelyteremtés címén megpályáztatni, és elnyeretni a vállalkozásokkal (3ezer főre - egy évnyi bérre), miközben... eltekint 200 milliárdnyi összegtől (forintban mindkettő 3:200) - azaz: nem kell állambácsinak befizetni 200 milliárdot, de még ad is 3 milliárdot ajándékba (persze az adókulcs miatti többleten bőven felül)...

Normális-e?

Ez kérem, együtt megy így... évek óta, mióta pályáztatási rendszerben nyomja az állam a pénz(ünke)t a vállalkozóknak, csak hogy foglalkoztassanak már embert, hogy ne legyen annyi "ingyenélőnk"... mint amennyi van. Azután meg kiderül, hogy jóval nagyobb összegeket szarik ám az államnak befizetni az édi kis vállalkozó népség... valahogy .... ? De hogy? ...és akkor még ők ugatnak az igazságos teherviselésről - meg arról, hogy azok volnának az ingyenélők, akik képtelenek elhelyezkedni - annak ellenére, hogy állandóan ad érte pénzt az állam bácsi.

Kik rabolják le tehát az állami költségvetést? Miért nem halad ez a szegény kis ország előbbre? Egész pontos kimutatás van róla: 2010-ben - az az 1999 darab vállalkozás (cég, és apámfüle).... amelyik volt szíves 200milliárd Ft összegben - megkárosítani a Magyar Köztársaság minden egyes polgárát, mert hiszen nem teljesítette adózási kötelezettségét.

(ki tart el kit? - tahókáim? Meg ne merészeljetek szólalni!)

Viszont Budai bácsi - az elszámoltatási főmufti - húzzon csak be a volt APEH izéhez és szedje csak be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevében ezt a qurva sok pénzt!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr172668430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása