De kár! Peti!
2011. február 03. írta: térfél

De kár! Peti!

Olyan szomorú vagyok... látod-látod Peti! Ha volna hitele a szavadnak... most megdicsérnélek, de így? Ki hiszi el neked, hogy 1.200 ezerrel is megelégszel mostantól? Tudod, Peti... ha akkor, ott... nem vered szét a csapatot azzal, hogy visszatartod a fiúk fizetését hónapokra, majd az önkoris támogatást átcsúsztatod holmi kosárra? És ha közben nem süllyedsz ebben az ordenáré szerepben, ilyen végtelenül alacsony emberi szintre... talán még el is hinném, hogy felébredt valakiben a lelkiismeret - ott... a fidesz köreiben.

Így azonban... végtelenül szomorú vagyok - ismét. Nem ragozom, hogy miért - mert nincs is miért? (hisz nem értitek - nem fogjátok fel - képességeitek okán) Ti ... ott ... semmit nem tudtok arról, hogy mi folyik az országban. Nektek halovány sejtésetek nincs arról, hogy egy ugyanolyan lénynek, mint látszólag ti is vagytok... mit jelent 2 egész millió forint? És tudod, Peti! Az is olyan szomorú, hogy nem vagy egyedül... hanem sokan vagytok, akik lelkiismeret nélkül zsebre tudtok vágni havonta olyan összegeket, amelyek milliók számára elérhetetlen, hogy valaha is... egy évi ...bruttó ...keresetük legyen annyi.

Hogy is képzelitek azt elfogadhatónak, hogy TI!... lakhatási hozzájárulásban részesüljetek (sokak egész havi fizetésének összegében) és egy emberként - 3-4 szeres javadalmazásban részesüljetek, a tulajdonképpeni hazug szócséplésért, és mások tönkretételéért vívandó harcotok ellentételezéséért? Mit képzeltek ti magatokról?!

És van pofátok - Orbánról is beszélek már, a főkolompos ideológusotokról, aki kitalálja ezeket a vérlázítóan agyament ötleteket - a legszerencsétlenebb sorsú (és bizony közülük is sokan kizárólag bennetek bízó és rátok szavazó) emberek elől elvenni azt is, amihez minden joguk megvan, hogy ragaszkodjanak hozzá?

Csak mert nem csalóként és csalónak jöttek a világra, mint ti. !

Ha volna lelkiismeretetek egy icinyke picinyke is... akkor a javadalmazásotokról mindannyian lemondanátok egy kis időre, és erről nyújtanátok be törvényjavaslatot... meg ezt -a minden mondatában aljas foglalkoztatással kapcsolatos törvényt azonnal visszacsinálnátok és mezítláb járnátok addig, amíg minden egyes elesettnek nem szereztek olyan munkát, aminek értelme van és amelynek béréből emberi életet lehet élniük.

Csak mert így igazságos. És mert így teljesül(ne) az alkotmányban foglalt jog - az emberi méltóságé...

De ti ezt nem ismeritek... ha ismernétek, akkor már régen méltóságon alulinak értékelnétek mindazt, amit eddig tettetek... Ha ismernétek e fogalmat, akkor tudnátok másokét is tiszteletben tartani, és elismerni egyáltalán.... De ti... Ti! Nem ismeritek, nem fogjátok fel a magyar szó tartalmát, ami a  MÉLTÓSÁG külalakban jelenik meg.

Nektek ez semmit nem jelent.

Milyen kár!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr882635483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása