Szereted, ha arcul köpnek?
2011. január 30. írta: térfél

Szereted, ha arcul köpnek?

Én nem. Azt sem szeretem, ha kiröhögnek. De még azt sem, ha lenéznek. Ezért aztán, én szoktam úgy viselkedni, úgy tenni a dolgaimat, hogy arra büszke lehessek, és minél több ember nyilatkozzon elismerően - rólam.

Mások nem bánják, ha arcul is köpik őket. Nem bánják, észre sem veszik, ha lenézik őket. Nem kivívni óhajtják az elismerést, hanem kikövetelik maguknak - csakhogy ez már nem ad okot büszkeségre önmaguk számára, sokkal inkább az önkény szeretetéhez hasonlít. Nyilván... hisz megtehetik, hogy követeljenek maguk számára: hódolatot, szolgalelkűséget, álszent lábtörlőket, akik majd úgy csinálnak, mintha kemény munka árán jutottak volna valami igazságos és megérdemelt jutalomhoz.

Trollok, papagájkommandó, szóvivő, és pártkatonák. A többi pedig már megy magától... Orbán fennhatóság alatt. Belenéz a narancsfejű szemébe (Orbán a hófehér lelkületű) és kérdi tőle: " tükröm - tükröm, mondd meg nékem, ki a legbüszkébb a vidéken?" - majd útjára bocsátja az ármányt, hogy ha mégsem ő az, aki bármire is büszke lehetne...

Csak a személyiségeket kellett magához kapcsolnia, azokat a személyiségeket, akikre a fentebb leírtak jellemzőek. Hiába hívom én az ilyeneket jellemtelen alakoknak, ha ezek az alakok nagyon is jelen vannak hétköznapjainkban - és mindenütt, de főként ott, ahol a bevétel adott...

Látszatvilágunkat ők uralják, ők a médiát, ők a híreket, ők az információ áramlását. Ezért nem is csodálkozom nagyon, hogy a február elsejei dátumról úgy megfeledkezett e kis ország.

Pedig!

A Szociáldemokrata Párt kezdeményezésére 1946. február 1-jén, az 1946. évi I. törvénycikk értelmében Magyarország államformája királyság helyett köztársaság lett, ezzel jogilag is végleg véget ért a monarchia és a gyalázatos Horthy-korszak. Ma újra cselekedni kell a demokratáknak, mert újra van egy politikus, aki tekintélyelvű, diktatórikus országvezetést kényszerít a szabadságszerető többségre” - áll a szervezők felhívásában, amelyet a Zöld Baloldal juttatott el lapunkhoz, s ami olvasható a kezdeményezés Facebook-oldalán is."

Agyon képesek hallgattatni azokat a szerveződéseket, amelyek épp e jellemtelenség ellen emelik fel szavukat, és állnak azok mellé, akik nem szeretik, ha arcul köpködik őket.

Szóval kedden - a népnyúzó ellen... lehet megmutatni, hogy ki a legény a gáton? !

Ha nem szereted, ha arcul köpnek, ha nem csíped, ha átvernek, ha ki nem állhatod a hazugságot, és ha büszkén vállalod az emberséged.

Ha már eleget láttál a fidesz kormányzati technikáiból, ha már a könyöködön jön ki minden hazug és be nem váltható ígérete, akkor gyere el - szerintem.

Ha arra vártál, hogy valaki megszervezze a fórumot, ahol ki lehet nyilatkoztatni a véleményed, ami ugye nem tetsző... akkor gyere el, és mondd meg nekik, hogy nem szereted, ha arcul köpnek. Pláne nem, ha azt egy egész kormányzati apparátus teszi. Mondd meg nekik!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr492625884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása