Nem 18 fölött!
2011. január 26. írta: térfél

Nem 18 fölött!

Ki vagyok bukva! Azt írja nekem ez a kontakt@blog.hu, hogy állítsak be általános fülön... egy ilyen izét:Ha blogod felnőtt, erotikus tartalmat vagy szélsőséges ill. indokolatlan erőszakot tartalmaz, amely bizonyos személyek számára sértő, el nem fogadható lehet, akkor pipáld ki ezt a mezőt.

Dehogy pipálom ki! Az én blogomat ugyan felnőtt sem mindig érti, de hogy sem erotikus tartalmat, sem szélsőséget, sem indokolatlan erőszakot nem tartalmaz - arra mérget vehetsz! Az én blogom bizonyos személyek számára sértő lehet esetleg, de én annak nagyon örülök, mert azt jelenti, hogy elolvasott belőle valamit, amit meg is értett és ha netán elszégyellte magát ennek következtében, hát akkor hurrá! Mi az hogy nem lehet valaki számára elfogadható? Találjam ki, hogy kiféle, miféle emberek kerülhetnek ide? Vagy inkább ne is írjak blogot?

Az új médiatörvény rendelkezései miatt a korábbinál egyértelműbben kell jeleznünk, mely blogok kínálnak felnőtteknek szóló tartalmat. Kérjük, a Beállítások/Általános fülön elérhető menüben jelezd, ha a blogod felnőtteknek szól. A látogatóidnak első olvasás előtt nyilatkozniuk kell, hogy elmúltak 18 évesek. A blogod tartalmát mi magunk is felnőtt-tartalomnak minősíthetjük, ekkor szintén feltűnik majd az előbb említett belépőoldal. Ha döntesünkkel nem értesz egyet, jelezd a kontakt@blog.hu-n.

Nem, nem értek egyet! Először is magával a médiatörvénnyel nem, és főként annak kiötlőivel nem bírok még csak zöld ágra vergődni sem. Másodszor nem az én blogommal van a baj, hanem a szélsőséges és indokolatlan erőszakot alkalmazó kormányzással by Orbán! Harmadszor: egy fia normális gyereknek nem jut eszébe a blog. hu blogjain olvasgatni (nagy valószínűség szerint nem is tudnak már olvasni), de ha mégis - akkor sem nálam fog elromlani.(az a 18 éven aluli)

Azt beismerem, hogy esetleg gondolkodóba eshet - talán? Negyedszer: én érzem magam sértve az egész hatóság felállíthatósága miatt, a 9 évre bebetonozott Szalai Annamária miatt, a fidesz hatalomnyerése miatt, és amiatt, ahogyan vissza is él vele, most nem sorolom tovább de már a tököm kivan velük, az egész bagázzsal, amit művelnek itt szegény Magyarországgal! Ez az, ami számomra el sem fogadható! Csakhogy?! Nekem nem kínált fel a kormány egy rohadt pipálásnyi lehetőséget sem - tehát? Előbb tegye magát elfogadhatóvá, tisztelhetővé, követhetővé és elismerhetővé, hitelt érdemlővé - és ne erőszakoskodjon itt velem!

Azta-paszta-cipőpaszta!

Az én blogom pusztán értelmes emberekhez szól...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr522616506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2011.01.27. 12:35:19

Nekem például nagyon sértő, ha egy posztban megfogalmazott dologgal nem értek egyet. Vajon már lehet feljelentést tenni a hatóságnál, vagy még várni kell vele? Sosem éltem még házmester-országban, pedig biztos izgalmas.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.27. 15:47:12

@bástya: no igen... emlékszem, amikor egy oldalon először megláttam a "feljelentem" fület. Esküszöm, sokáig találgattam, hogy mit is akar tőlem? Akkor borzadtam el először, hogy hát ... mivé fajult a világ? Ha nekem valami nem tetszik... vagy mást mond, mint én mondtam volna? - akkor jelezzem valakinek, hogy izééééé? Abnormális! Szabályokat be nem tartani és azzal vigéckedni igen! de más személyét és személyiségét eltűrni (nem kell elfogadni) nem? Vagy azonos vélemény és akkor jogod van élni - vagy eltérő vélemény és akkor dögöljek meg? Vagy mi van?
És ez a borzalmas, hogy a szólásszabadságot is hasonlóképpen képesek értelmezni egyesek. (csak az igazság ki ne derüljön alapon)

hal1fan 2011.02.09. 17:47:23

-"Indokolatlan erőszakot alkalmazó kormányzással -by Orbán" (?)

Engem nem az Orbán kormány időszakában kínáltak meg gumibottal Budapesten pár éve...

Amúgy bármiféle kormányzásban benne van az erőszak alkalmazása -ami nem feltétlenül baj-, a kérdés csak az erőszak miértje és időpontja.

Ugye felesleges (mára már történelmi) példálózás mondjuk 1848 felemlegetése?

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.10. 00:59:43

@hal1fan: "szélsőséges és indokolatlan erőszakot alkalmazó kormányzással " - kormányzással van bajom, ami szélsőségesen és indokolatlanul erőszakosan akar egyszerű embereket irányítani és büntetni, a saját elvei alapján... Így értendő, amit írtam. Tehát nem ablakot zúzó, és utcakövet felszedő, és dobáló rendbontók elleni fellépésről beszéltem, ami a rend őreinek a dolga, hogy megakadályozza... és ha a szép szó nem használ, akkor én is odasóznék a helyében egyet - hiszen az a dolgom, mint rendőrnek, nem?
De lehet-e dolga egy kormánynak az, hogy saját ideológiáját lenyomja egy ország egészének a torkán, azokén is, akiknek esze ágában nincs lázítani, erőszakot indukálni, összeugrasztani az embereket egymással, kis gyerekek előtt pornójelenetet előadni, netán káromkodni és jó erkölcsöt sértő összegeket felvenni, amikor másnak éhező gyerekei vannak, vagy éppen az utcán kényszerül tengődni, amíg el nem takarítják onnan - csak mert szúrja a szemét szemét... és más (eltérő) véleményét ki is óhajtja fejezni?
Tehát igazad van, mert a kit? és a miért? no meg mikor? és mennyiért? kérdéseknek valóban óriási jelentősége van... hiszen büntetésről beszélünk ugye? holmi törvényről? valamiféle szabályozásról? - épp csak az indoklásról hallgat a kormány - sajnálatos módon, azt képzeli, hogy mindenki más hülye és nem képes átlátni valódi megfontolásaikon. Jelzem, egyre több ember képes erre.

hal1fan 2011.02.11. 12:22:24

Sosem tartoztam "ablakot zúzó", stb. rendbontók közé. Tüntetésen sem vettem részt. Mintegy mellékesen kaptam (szó szerint), azon régi és ismert igazság gyakorlatba való átültetéseként, hogy ahol gyalulnak, ott forgács is van... Pech. MÁS IS JÁRT ÚGY, nem is kevesen.(Ütlegelésemnek nem narancs illata volt, nem lettem tőle különb állampolgár sem. De ez mellékes.) Viszont kevésbé kedvelem azóta a rend gyakran korrupt őreit.

...hogy egy kormánynak mi, illetve mennyi dolga van, amit ráadásul úgy old meg, hogy mindenki tetszésével és helyeslésével találkozik, abba inkább nem mennék bele, hisz itt ülhetnék napestig a gép előtt.
Erről csak annyit: ideális kormánypolitika nem létezik, nem is létezett eddig sehol.

Közös jellemzője azonban a "választott" kormányoknak, hogy megelőlegezett bizalom alapján jutnak a kormánypálca mögé. Természetesen el lehet játszani/pazarolni ezt az erkölcsi tőkét. Idő, idő, idő... Mindegyik kormány a saját ideológiáját igyekszik megvalósítani, azért más, mint a jogelődje. Ez magától értetődik.

NÉGY ÉV. Esetleg még több, kiderül. De ne most vonjuk már meg a saldót. Éppen hogy elkezdődött valami. -Nem vagyok "táltos vérmagyar", sem jós, ezért nem is teszek úgy, mintha az lennék. A legutóbbi kormányzati érát sem az első évbeli ténykedése juttatta oda, ahová. Nem is az első éves szorgalmas, becsületes munkája alapján került számos prominens hívük hűvösebb helyre.

Szóval kissé több tolerancia szükségeltetik.
Akár név nélküli szerzők tollából, akár közéleti szereplők megnyilvánulásaiban.

Ez a véleményem. Jah: békés húrokat pengetek, amíg ok nélkül nem kapok "kéretlen ajándékot"
a rend már kevésbé korrupt őreitől.

Üdvözlettel

hal1fan

hal1fan 2011.02.11. 12:26:35

Válaszom címzettje: TÉRFÉL

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.11. 14:37:09

@hal1fan: Kedves Halifan! (hal1fan?)
Köszönöm, hogy megosztottad velem a történeted, amelyből kiderül számomra, hogy miként is kaptál Te ütleget. Örülök mindannak, amiket elárultál magadról, nem vagy tehát sem szélsőségesen szűk látókörű, sem pedig olyan valaki, aki mindenáron terelgetni szeretne valami felé, ami számára kizárólagosan elfogadott.
Hu! Itt fellélegeztem :)
Értelek, mit kérsz számon, de hidd el, nincs tovább mire várni. Nem szabad toleránsnak lenni többé,mert sajnos a politikusi léttel alakult ki Magyarországon egy olyan szörnyűséges mentalitás, ami mások tönkretételével képes csak "megoldásokat" kitalálni mások számára úgy, hogy azon a kitalálók tovább gazdagodjanak, a mások pedig belerokkanjanak. Mindezt olyan előadásmóddal teszik, amit nem lehet sem megmagyarázni, sem pedig elfogadni.
Nem tudom mennyit olvasgatsz a blogokon... én sokat, hiszen hogy néznék ki a krimóban társalogva? :)
Látom tehát - és a médiában is, csak ott gusztustalan felhangokkal kísérten -, hogy milyen alattomos módszerekkel ámítják az egész országot azok, akikre azért szavaztak sokan, hogy bizonyítékot szolgáltassanak arra, hogy valami más... valami jó is várhat még erre az országra. És mit látunk bizonyítottnak csak az eltelt 10 hónap alatt is? Hogy hiú ábránd volt hinni ebben. Nem hogy nem lett jobb, de kimondottan rosszindulatú, az embereket lenéző és semmibevevő kormányzás folyik.
Minek ide az erő? - hogy legyőzzék a népet! Normális ez? Mi - a sokaság - azért harcolunk, hogy életben tudjunk maradni. A kormány meg ezt akarja meggátolni minden áron. Miféle dolog ez? Türelemre semmi indok nincs. Az efféle kormányzásra szintén... akkor meg?
Mitől lenne minimális bizalom egy olyan kormány felé, amelyiknek egyetlen pártja létezik, egyetlen szemszöge az Orbáné (aki amúgy egy törtető, ingyenélő, senki emberként élt 22-23 éve a szemünk előtt)?
Kérhet-e nekik bárki figyelmet csak (nem türelmet), amíg Meggyes Tamások, Lázár Jánosok, Habis Lászlók 8 éve bizonyítják, hogy adósságot termelni képesek a városaikban, de munkahelyet nem!
Nincs türelem! - mert elfogyott. Nincs bizalom! - mert visszaéltek vele. Nincsenek illúziónk sem :) - ne is kérje senki!

Neked sem tudok adni abból, ami nincs.

Üdvözletem még van, abból adok szívesen :)

u.i. A korruptságról beszéltem (azt hiszem a levélkémben végig)... tehát azt én is gyűlölöm! És ez az, ami nem tolerálható a fidesznél sem. Sőt!
(20éve figyelem őket, hogyan is mennek náluk a dolgok? Hát így: erőből, rossz indulatból, korrupcióból)
süti beállítások módosítása