Fundamentumok
2011. január 25. írta: térfél

Fundamentumok

Alapok:

1. Tessék szíves az előző bejegyzést is elolvasni (ez annak a folytatása)!

2. A fának is gyököcskéje bújik elő, hogy valami rögzítse a tápot adó talajhoz, majd csak jóval utána hozza világra leveleit, hogy önellátó szervezetté váljon.

3. A házat is illik jó alapokra helyezni, ha azt akarjuk, hogy tartós szerkezetet építhessünk rá.

4. Itt azonban Orbán Viktor alapvetéseiről van szó, melyet saját kezűleg írt alá, tehát a felelősség is őt terheli, ha és ahogyan működik a belőle kinövő kormányzás...

7. A Fidesz: a törvényes rend pártja és ebben nem ismer alkut; védelmet nyújt a törvénytisztelő polgároknak
és követeli a bűnözők gyors és kemény büntetését.

- és csinál hozzá saját törvénykezést... nem vagyok egy beijedős típus, de ez a legfélelmetesebb bennük: ahogy száguldva ontják magukból az újabb és újabb törvényeket az ő saját habitusukhoz igazított rend felállításához?... hát, csókolom! - én beijedtem. Tele a gatyám, mert látom, hogy az alkotmány szerinti alapvető emberi jogok (az érvényes alkotmányról beszélek) sérülnek máris - minden egyes rendeletükben... és nem érdekli őket, ha bárki is figyelmezteti a bandát, hogy ejnye vagy bejnye... Nem. Nem törődnek velü(n)k. És ez engem rettegéssel tölt el, mert közben a törvénytisztelő embereket a legkisebb vétségért is iszonyat összeggel büntetik máris (ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor meg azért). A bűnözők pedig nem hogy gyors és kemény büntiben részesülnének, de ... most vannak csak igazán pozíciókban (persze elmozdíthatatlanban és sérthetetlenné téve - ugyancsak a fideszesek sajátos törvényi értelmezése által). Szörnyű gazságszolgáltatásnak vagyunk máris tanúi... mi lesz, ha az alkotmányhoz is hozzá mernek nyúlni? Lesz aki megállítja őket...?

8. A Fidesz: a családok támogatója, a gyermekek és fiatalok védelmezője, a demográfiai lejtmenet ellenfele,
a nemzedékek együttműködésének pártja.

És mindezek érdekében mérhetetlen hátrányok okozója az egyedülállóknak, a gyermektelen pároknak, az időseknek, a kiskeresetű egy-két gyerekes családoknak, a munkanélkülieknek, a hajléktalanoknak. Nem hogy a nemzedékek együttműködését nem támogatja, de egyenesen a fiatalság megrontójává tette magát. Mióta csak létezik a fidesz... a fiatalok, a gyerekek és a rajtuk felserdült felnőttek is kirekesztővé váltak mindenkivel szemben, aki nem hódol be a számukra egyedül kitalált és elfogadható módon. Hosszú lenne itt leírnom, hogy miféle tapasztalatokat gyűjtöttem a "fideszgyerekek" létrejötte és viselkedése kapcsán. Röviden csak annyit, hogy kiállhatatlanok és együttműködésre, a másik ember tiszteletére, megbecsülésére képtelenek. Szomorú. Még a lejtmenet ellenfele sem tud lenni, mert teljesen téves módon közelíti meg a gyerekvállalást, azt nem hogy serkenteni tudná, de egyenesen előidézői között van annak, hogy semmi kedve (lehetősége) ne legyen a fiatalnak arra, hogy békében és szép jövőre utódokról akarjon gondoskodni. !

9. A Fidesz: a munka pártja, a teljesítmény és a vállalkozó szellem pártfogója, a munkából élők boldogulását,
gyarapodását segítő politikai közösség.

Ó, yes! Ezt is bizonyították már, hogy miként is látják el önmagukat munkának nevezett pozíciókkal...

Annyira undorító módon csinálja ezt a 9. pontot a kormány, hogy ide csak a "sikoly" volna megfelelő kép annak érzékeltetésére, hogy a valóságban mi is történik a munkából élők boldogulása helyett az őrületbe taszításával... Nem meglepő persze, hiszen nem 2009-ben találták ezt ki, sokkal korábbról - megalakulásuk óta ezen mesterkedtek, hogyan lehet a munkásembereket félreseperni és helyettük a munkáról beszélni, majd abból csodálatos gazdagodásra szert tenni. Én magam mindig azt kérdezem, hogy mi volt a teljesítménye és vállalkozói szelleme Orbán Viktornak, hogy képes volt 5gyerekre szaporodó  családját - munka nélkül boldogulásra vinni? (mert azt látjuk, hogy szépen vannak öltöztetve a gyerekei, nem jár rongyokban a felesége, ő maga Berluscuonit utánozva nyakkendőket gyűjt..., külföldön nyaral, telel, focimeccsekre jár... stb. Él mint minden rendes ember - csak milyen munkát végzett érte? Hol? Mikor? Mennyit? Mennyiért havonta? - szóval vannak ilyen kérdéseim, mert én segítő politikai közösség nélkül... érdekes módon sem a kormányzása előtt, sem pedig azóta munkához még nem jutottam, ellenben: olyan módon megalázó törvényeket bírt hozni kormányon, hogy az köszönő viszonyban sincs azzal, ami a munkából megélők boldogságát biztosíthatná - sőt! (megint háborog a gyomrom - az pedig messze nem a boldogság jele)

10. A Fidesz: a kárpát-medencei magyarok határokon átívelő újraegyesítésének pártja.

Ezzel a mondattal/szlogenjével én sosem tudtam mit kezdeni... mert mit jelentsen? Azt-e amit a jobbik üvölt eszelősen? Vagy mi mást? Töröljük el a múltat? Igázzuk le a szomszédos államokat? Vagy hogyan? Miként egyesüljek a határon túliakkal, amikor az itthoniak is ki akarnak nyírni, meg akarnak semmisíteni, de minimálisan is kifosztanak mindenemből... mit kezdjek ezzel az akarnoksággal? Hova tegyem ezt a bolond szándékot? Egyáltalán... mi közöm van nekem a párthoz? Mi van, ha nem érdekel a pártja, ha hidegen hagy a fidesz? Hogy jön az ország élére egy politikai nézet? És akkor mi van? Mi lenne, ha megkérdezné legalább egyszer a többiek nézetét is...?

11. A Fidesz: Közép-Európa újjászervezése iránt elkötelezett atlantista párt.

- tényleg? És miként, de főleg miért akarja újjászervezni Közép-Európát? Kérte valaki? Szóltak nekik, hogy hé! fideszkék, csináljatok már Közép-Európával valami újat, mert a többi ország annyira hülye hozzá, hogy saját magával törődjön... te kellenél hozzá, Orbán Viktor...

Gyere ide légy szíves és mi majd szaladunk veled, arra amerre kitaláltad!

Na, ne már!

12. A Fidesz: jobboldali, modern, európai néppárt, amely képes megvédeni és jelenlegi válsághelyzetéből
kivezetni Magyarországot.

Budapest, 2009. június 13.
Orbán Viktor

Hát ja... így kezdődött a végkifejlet felé vezető út. Ma ott tartunk, hogy hála a fundamentumhoz való kötődésüknek, kiindulópontjuknak, gondolkodásuknak, mentalitásuknak és kormányzásuknak, per pillanat qrva szarul érzem magam..., és nem hogy védelmet nem kaptunk a fidesz kormánytól, de a válsághelyzetünk  elmélyítésén dolgozva juttatják az országot egyre szerencsétlenebb helyzetbe. Na ná, hogy utálom őket ezért!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr822612966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.26. 19:54:22

@Közmunkás: másról beszélünk :). Nincs itt tévedés. A KDNP csak ködösít, mi meg a saját bőrünkön érezzük, a fundamentumok hatásait. Ráadásul azt maga Orbán hozta létre, az ellenállást viszonyt nem a szocik, hiszen ők ugyanazt csinálták, amit most a fidesz, csak népileg emberibben, és kicsiben. Orbán nem ismer határokat, és mi tudjuk ezt. Ha én Népszava lennék nem írnék a KDNP marhaságairól :), hanem a nép szavát formáznám betűkké... és cikkekké. De hát a mai újságírás?! jaj! siralmas állapotban van.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.26. 20:01:28

@Közmunkás: a dalocskára már semmit nem tudok mondani :( - az emberek megbolondultak :).

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.29. 18:34:57

radikalisoszintesegmozgalom.blog.hu/
- kerestem egy jó helyet ennek a linknek, és úgy gondoltam, hogy talán IDE illene, mert mindennek az ALAP-ja az őszinteség.
Ha tetszik, csatlakozzatok hozzá! :)
süti beállítások módosítása