Szegény Magyarország...
2011. január 16. írta: térfél

Szegény Magyarország...

 Magyarország szegény, annak mondható, ha megnézzük az egy főre jutó "összterméket", ha lehet még olyanról beszélni? Termelünk mi valamit egyáltalán? De nézzünk más adatot, mondjuk azt, hogy településenként mennyi az eladósodottsága az önkormányzatoknak? Sok! Alig van olyan, amelyik hitelt ne vett volna fel, hogy ellássa feladatait.

No de miből élünk egyáltalán?

Termelésből nem, létre nem hozunk saját terméket - vagy csak alig, mezőgazdaságunk romokban, ipar sehol a határon belül. Szolgáltatunk. Csinálok valamit veled - és te megfizeted: szórakoztatlak, tanítalak, hajat szárítok, körmöt vágok, etetlek, itatlak, majd agyontaposlak, ha sokak löknek engem is lefelé a lépcsőn...és nem adok számlát, mert minek? Nem kéred, és az mindkettőnknek jó - az állam meg le van szarva! Nem adózunk neki... csak mert.

" – Fontos, hogy rögzítsük az alapelvet: ha egy állam pluszt ajánl egy állampolgárnak azért, mert segíteni akar a hátrányos helyzetén, akkor azért cserébe el is várhat valamit. A plusz juttatás kötődjön teljesítményhez. A teljesítmény megnyilvánulhat munkában, a gyermek iskolába járásában, illetve közösségi tevékenységben."

- mondja a felzárkóztatásért felelős államtitkár, Balog Zoltán. No nem a kis-, és középvállalkozóknak... de most játsszunk el a gondolattal, ha már egyszer rajtuk segít valóságosan is, és kommunikálva is ez a legfőbb szándéka a (nemzetrontó)kormánynak. Szóval, adja milliókat a kákávéknak a pályázati formákon keresztül - amit most már nagyon rendbe tett (saját disznóknak utal kizárólag - mert tévedés ne essék, a disznóólból eddig is kiváltképp a fideszes cégeknek öntötték a moslékot, csak most már kizárólag fideszes cégek pályázhatnak, hisz nekik lesz kiírva - talán ki is postázva házhoz, ha magától nem jelentkezne elég gyorsan)

" Ha valakiben látjuk azt a képességet és akaratot, hogy kiemelkedjék, akkor ehhez hozzá fogjuk segíteni lakáskörülményeinek javításával is. Úgy is mondhatnám: szolgálati lakást kapnak majd."

- igen, ez így szokott lenni, hiszen már kiemelkedett azzal hogy kákávés, már letett valamit az asztalra, volt akarata és képessége hozzá, hogy vállalkozásba kezdjen, ha már egyszer az alkalmazotti fizetést keveselte. Mert valljuk be, ez így szokott volt történni: nem szereti az ilyen, ha van főnöke és feladata, azt szereti az ilyen, ha ő maga a főnök és ő adja ki a feladatot az általa kiválasztott munkásainak. Az ilyent tehát támogatni kell az államnak, mert legyen már jobb a lakáskörülménye, mint az épp aktuális palota. Járhasson már a gyereke a fizetős suliba, mert neki igényei vannak, és képességei mellé néhány diplomát is akar szerezni, hogy önálló életet tudjon élni, és biztonságot teremtsen magának... jól felkészülve a jövőre és az öngondoskodásról sem megfeledkezve. Jó állampolgár.

" – Kétfajta megközelítés létezik. Az egyik az egyéni sorsokon való segítés "

Úgy van! Ezt látjuk megvalósulni a kormány minden döntésén keresztül - erre törekszik, csak még nem nevesítette meg, de mi tudjuk és látjuk. Sok helyen el is mondjuk, csak valahogy nem ugrik rá Pintér Sándor és bandája, hogy már eddig is miként segítette néhány pozíció és korrupció az illetők - egyéni sorsát. Jó korrupt állampolgár.

No de hagyjak fel az iróniával, mert rossz ez a szemléletem, amelynek következtében én rosszul látom a valóságot, ha és amennyiben, nem a fidesz szemével nézek és eszmélek. Konkrétan ugyanis a cigányokat "segítő" újabb programról tett említést ez a Balog.

" – A szegények világa nagyon tagolt, heterogén. A legsúlyosabb nekem a miskolci Lyukó, ahol földbe vájt lyukakban is élnek. Aztán ott van a boldvai cigány telep, ami három kategóriával jobb, mert lakhatóbb, de az „okos szociológusok” folyamatosan azt követelik, hogy számoljuk föl, mert azok sugárzó salaklakások és szegregált környezet. Csak ha valaki odamenne, és közölné az ott élőkkel, hogy „felszámoljuk a telepet”, azt elkergetnék, mert jól érzik ott magukat az emberek. Egy bajuk van, kéne építeni nekik egy gátat, és akkor nyaranta nem öntené el őket a víz. Már e két településrész közt is nagy az átmenet, pedig mindkettőben cigányok élnek. És az sem mindegy, hol van a szegregátum. Ha egy nagyváros szélén, ott más a munkához jutás lehetősége például, mint Abaújban, ahol a közelben nincs semmi. A programunk azt a réteget célozza meg, amelynek van esélye a kitörésre, nem utolsó sorban azért, mert tényleg küzd ezért. Lakáshoz jutni nagy ugrás. Bízunk az önkormányzatokban, a civilszervezetekben, az egyházban, vagyis a helyi világ értékítéletében, igenis, segítenek majd kiválasztani nekünk az erre a segítségre érett embereket. Ez nem erkölcsi ítélet: mindez az akaratról szól."

Na és akkor nézzük azok véleményét, akikben túlteng az akarat és a fidesz szemléletet is magukának vallják. Nem, nem erről a programról idézek hozzászólásokat, hanem egy másikról - a sima munkanélküliségről, azokról van szó, akik még rendelkeznek tiszta-rendes házzal... de most már nem nagyon, hiszen jön a szemléletváltás a (nemzetrontó)kormány részéről: hogyan legyünk a köz ellensége?

reakció 1.

Gazz · http://dorzs.freeweb.hu 2011.01.16. 12:23:31

@Táskás Tóni: A társadalomnak van egy teherviselési határa. 3millió dolgozó nem tud eltartani 7 milliót. Kapísi? Lehet itt nyüszíteni, de akkor sem. És a munkanélküliek jelentős része egyrészt feketén dolgozik, másrészt nem hajlandó meghozni a döntést, hogy bármilyen munkát elvállaljon a megélhetésért. Inkább elmegy rokkantnyugdíjba, meg veri az asztalt segílyirt. Meg lop.

Meg nem kap munkát. Meg ha adsz is neki: nem fizeted meg, de azt a keveset is zsebbe, de te pályázz,mert tutira támogat az állam!

reakció 2.


@ORBÁNHITLER!: "ez lenne az európai út?"
Igen te szerencsétlen. Tanulj történelmet. Minden jóléti társadalom gazdaságát vadkapitalizmus alapozta meg.

"egyébként azt azért elárulhatja miért jó az az országnak hogy a szegények még sokkal szegényebbek lesznek, nem beszélve arról hogy milliók már a totális nyomorban fognak vegetálni, míg az új politikai elit és talpnyalói meg lassan a napkirály szintjére jutnak?"
Azért mert talán mindenki felfogja, hogy van egyéni felelősség. Horthy alatt ezt még mindenki tudta. Ha egyről a kettőre akarsz jutni, azért neked kell tenned, nem boci szemekkel kunyizni az államtól, hogy vegye már el a másiktól a pénzt és adja neked.
A másik ok: a nyomorgók pont azért nyomorognak, mert rosszul osztják be a pénzt. Konkrétan megeszik, elisszák.
Szóval annak kell pénzt hagyni, aki ezt befekteti és többet csinál belőle.

-aha! Te viszont nem eszel, nem iszol, jól beosztod a pénzed, mert befekteted és többet csinálsz belőle... nyomtatod talán? Vagy tőzsdézel? Szóval te is egy vagy a sok közül, akinél hagyott még többet a fidesz... és ezzel együtt jogosnak is tartod, ha a munkanélküliek éhen döglenek -tőled, ugye? mehet - remélem templomba is jársz, csak NE KÉRJ TÁMOGATÁST foglalkoztatás bővítésre! - mert csak rontanál a helyzeten azzal a boci szemeiddel.

reakció 3.

Shane37 2011.01.16. 12:29:39

Én évekig Fidesz párti voltam, de most mégis mélységesen fel vagyok háborodva! Nem szerettem volna munkanélküli lenni, de a bankadó miatt közel 300 embert bocsátottak el a cégtől, ahol dolgoztam. Sajnos én is bele estem, így amíg nem találok munkát muszáj leszek beállni a munkanélküliek "táborába", és felvenni az éhenhaláshoz is kevés segélyt, amit a kormány szeretne megnyirbálni. Pedig ez még csak a kezdet, a magánnyugdíjpénztárak is sorra küldik majd el az alkalmazottakat a nyugdíj átszervezés miatt. Egyre több multi vonul ki az országból (Wendys, Pizza Hut, Sony...), akik munkahelyeket és ezzel megélhetést biztosítottak több száz embernek. Nem kellene egy kicsit elgondolkoznia a kormánynak azon, hogy mit művel? Nem hagyom, hogy dolgozz, de segélyt nem kapsz! Mit képzelsz hülye magyar?
 
na kérem! ilyen is van - aki észrevette milyen a fidesz foga fehérje?

 

reakció 4.


Táskás Tóni 2011.01.16. 12:41:38

@Gazz: Ezért nem kellett volna eltörölni a vagyonadót nem kellett volna megfúrni a tandíjat és a vizitdíjat nem az adókat ,hanem a járulékokat kellett volna csökkenteni nem a haveroknak kell a Széchenyi terv segítségével a pénzt osztogatni,nem ostoba fidesz csemetéket kell beültetni a kormányhivatalokba 25 évesen, nem kell osztogatni 50-100 milliárdokat az egyházaknak, meg kellene csinálni az önkormányzati reformot, ami évi 2000 milliárdba kerül az országnak-habár pár százezer fideszes polgármesterrel kevesebb lenne. Nem kellene a piacról finanszírozni Mo-ot, ami 10 és 100 milliárdokba kerül az országnak.Nem kellene Andy Vajnát milliárdok urává tenni, miután az állam megvette tőle a rosszul menő kaszinójának a tulajdonát......Nincs is kedvem tovább sorolni, mert amíg bunkó focista és dilettáns kancsi vezeti az országot, háttérben az oligarchák nyomulásával addig semmi jóra nem lehet számítani. Aprópénz volt , amit a szocik nokiás dobozokban elvittek a fentiekhez képest, a reformokat pedig sorozatosan a fidesz fúrta meg a zemberekkel takarózva."

- no! Tónival én is egyet tudok érteni...

No de vissza a Baloghoz egy kicsit, most hogy láttuk miként várható társadalmi segítség azoktól, akiknek nincs szükség segítségre, csak állami támogatásra a kákávé felfuttatásához... áu!

"

– A program bázisa a munka. Az Út a munkához program megszűnt, a Nemzeti Közmunkaprogramban viszont lényegesen kevesebb közcélú munka lesz, viszont pályázni lehet majd állami közmunkára. Hangsúlyos elem, hogy a vállalkozókat érdekeltté teszik a tartósan munka nélkül élő, roma emberek alkalmazásában. Honnan ez az optimizmus?

– Itt jön a mi államtitkárságunk a képbe. Ez nem országos terítésű program lesz, egy-két térségben tudjuk megpróbálni, hogy egy-egy vállalkozó hajlandó-e erre. Papíron, nyilván a kedvezmények miatt, megérné neki, de a valóságban nem, hiszen a hátrányos helyzetűeknek nincs munkatapasztalatuk."

- na csókolom! Tahó kákávés fideszeskéim, kinek kell szemléletet váltani?

-Persze, hogy a nemzetrontó kormánynak! és az összes - őket elismerő- töketlen, nagypofájú, lopós, ingyenélő kommentelőnek... az összes baloldaltól rettegő kapzsi burzsujnak, aki eddig is az állami közösből kicsent (mindenki adóján, aki befizette/ti) pénzeken hízott dagadt disznóvá, akik imádják a disznóólat csak a felhalmozott trágyát szeretnék valaki másra kenni.

Öntsünk kicsit tiszta vizet a pohárba - szimbólikusan legalább: a cigányság és a munkanélküliek elesettsége nem más, mint a ti tevékenységeiteknek a végterméke.

A profitot bezzeg lenyomtátok a saját torkotokon... és most a saját ürüléketeket is mással takaríttatnátok el... undorító, ocsmány bagázs vagytok. Inkább hallgassatok és mélységesen szégyelljétek magatokat, hogy mivé tettétek szegény Magyarországot!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr762588373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása