A járda, ahogyan rálépünk
2011. január 11. írta: térfél

A járda, ahogyan rálépünk

Gazdag ország, gazdag városa Eger - ingyen magazinunk van, és abban 3 szomszédos oldalon a következő tudósításokat KELL közölni a város lakóival. (nehogy hülyén pusztuljunk el közben)

1. tétel:41 282 960Ft - projekt megvalósulás időtartama: 2010.07.01-2011.02.28

Juj, de gyors! - mint a kormány... juj de gazdag támogatás (az Európai Szociális Alaptól!), mint azok, akik kapják: mert kik is kaphatnák, mint a szociálisan NEM rászoruló iskolák tanulói - a két gyakorló iskola növendékei. No és mire kaptak ekkora támogatást? Idézem: "... a digitális oktatási tartalmak integrálásához. Ez által olyan tanulási környezet kialakítására ad lehetőséget, melyben minden tanuló rendelkezésére áll egy hordozható számítógép, ..."

2. tétel:21 000 000 Ft - véget ért a Kepes Központ egy éves projektje (uniós támogatás)

Nem jujgatok, idézem: "...virtuális kiállítóteret hoztak létre, átalakították a foglalkozások helyszíneit, illetve múzeumpedagógiai programokat szerveztek." - de ezzel még nincs vége annak a sok mindennek, amit még "csináltak" - ebből a sok-sok pénzből... (de minek? amikor a kutya nem jár arra) még tovább idézem: "A virtuális kiállítótér a dokumentálást és a kutatást segítő berendezések, szkennerek, fényképezőgépek beszerzését jelenti. Ezen kívül egy 3D mozirendszert is kialakítottak a Kepes Központ tetőterében. Elkészült továbbá A tudós agya, a költő szíve, a festő szeme (!) című három dimenziós, húszperces ismeretterjesző film, amely Kepes György munkássát mutatja be." - és itt villany leó, csak mert nem régen jeleztem már, hogy miért is van ki az összes tököm Kepessel és a miskolci székhelyű vagy már pesti (?) alapítványával, amely miatt további 500 millió gazdagság repült az intézményt fenntartó Művészetek Háza Eger konstrukcióhoz... vagy mi? Mert hogy innen-oda, onnan- ide járnak azok a szegény benne dolgozók, amíg a támogatási összegeket "projektálják" ide-oda... ? NEM ÉRTEM! - no de gazdag ország vagyunk! Gazdag város!  - hiszen: " a projekt keretében elkészült az Elasztikus járda parafrázis című interaktív fényművészeti alkotás. Az eredeti művet Kepes GYörgy (hogy miért futtatják ennyire? - nagy ívben (hehe) szarta le ugyanis a környéket, amíg Amerikában adta el magát) 1969-ben mutatta be Washingtonban, annak alapján, némi vátoztatással hozták létre a 8 méteres (...khm) alkotást. A járda, ahogyan rálépünk, más és más hang-, illetve fényhatással reagál, talpunk alatt (fütyül a szél) egy nagyváros éjszakai fényei elevednek meg." (hogy bele ne haljak!)

3.tétel:17 500 000Ft - Megyei Gyermekvédelmi Intézmény 2 éves integrációs programja

Nézzük, itt mi volt a két év alatt! "...az otthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek személyiségfejlesztő csoportokat szerveztek Hevesen és Lőrinciben pszichológusok vezetésével, elősegítve kommunkikációs képességeik, agresszió kezelésük fejlesztését.

Egerben és Pétervásárán kézműves foglalkozásokat tatottak két éven kersztül heti két alkalommal, az ott készült alkotásokat be is mutatták a programot záró sajótájékoztatón. (no mert nálunk semmi másért nem történnek a dolgok,mint a sajtó kedvéért és a www.tveger.hu miatt és okán. A polgármester évértékelője meg egy külön posztot érdemel ebből az Egri Magazin-ból - ah!)

Nem csak a gyerekeknek, hanem vér szerinti szüleiknek is szerveztek konfliktuskezelő, életvezetési tanácsadást Egerben és Gyöngyösön, segítve ezzel a gondozottak visszailleszkedésén.

E célt két nyári alkotótábor is segítette....  amelynek sikerét jelzi, hogy 11 gyerek került vissza vér szerinti családjához (a nyomorba)- hangsúlyozta  Kocsa Erika igazgató."

4. tétel        Jótékonysági rendezvény - (ahol kicsúcsosodik jan. 21-én (péntek) 12 órakor a Dobó téren gazdag városunk és országunk gazdag polgárainak jótét lelkülete)

"A rászorulók részére 300 adag ételt fognak kiosztani, a fennmaradó 200 adag levesből bárki tetszőleges áron vásárolhat. Az így befolyó, illetve felajánlott összegeket az újfehértói ár- és belvízsújtott emberek részére utalják át a szervezők" - Lázadsz már kedves olvasó? Mert nálam a felháborodás határtalan... de még mindig nincs vége, mert itt már vannak nevek, amit gondolom a Kárpátia is szívesen hallana... jöjjenek hát  -gazdag és pazarló országunkat támogató uniós projektjeink mellett - kik is azok, akik gazdag és mindenféle támogatásokat elnyerő városunknak, igen csak nagylelkű és figyelmes,  körültekintő, vezetésre és elszámoltatásra termett polgárai, akik még az újfehértói tragédia elszenvedőire is tudnak gondolni... az uniós támogatások (máshova) odaítélése mellett:

"A rendezvény támogatói: Rázsi Botond, Eger MJV alpolgármestere * Eger MJV Önkormányzata * Az Egererdő Zrt. egri erdészete."

Összegzés:

1.- 2. tétel: 62 282 960Ft- egy év alatt, a gazdagság gyarapítására (sunyiban)

3.- 4. tétel:17 500 000Ft- 2évre és 500 adag étel, (de A Dobó téren!) a rászorulók segítésére

!

S.O.S.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr832577185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása