Lesz EU elnökség?
2011. január 05. írta: térfél

Lesz EU elnökség?

Csak kérdezem: mert dec. 31-én már előre ittak a medve bőrére, ma meg annyi furaságot hallok, olvasok...

Nekem mindegy, csak az jutott eszembe, hogy mi lesz, ha holnap hivatalosan is átveszi Orbán az elnökséget... és mi van, ha  nem akarja visszaadni?

- mi van, ha azt mondja majd, hogy ez túl pici idő volt őfőméltóságának arra, amire őt felhatalmazta az UNIÓ minden egyes népe?

- mi lesz, ha az a képzete támad, hogy innentől fogva ő a történelem ura - de legalábbis egész Európáé, mert hát mindenki látta, hogy átadták neki január 6-án az elnökséget?

- mi volna, ha betennék ide egy képet... és attól azt várnám, hogy asszociáljunk a soros magyar elnökségre? - mintha az egy kedves meghívás volna egy szállodába, amely különleges módon kelti fel a figyelmet :) - olyan igazmondó lányként...

S mivel úgyis Gödöllőn lesz az egyik központ, én feltétlenül ajánlanék valamit!

Nehogy ki tessenek hagyni Európa leglepusztultabb, legbüdösebb, legelhanyagoltabb és valaha volt legszebb állomásainak egyikét - a vasútállomást.

Anno az a hír járta, hogy Mária Terézia  kedvéért (vagy Sissy királyné?) sóval hintették be az utat, mert szánon kívánt Máriabesnyőre eljutni...

Most én kívánom, hogy gyalog jussanak el a csodásan felújított, de korábban orosz katonaság által kegyetlenül lelakott lovardától - Gödöllő buszállomásán keresztül a vasútállomás épületéhez!

Ott remekül nyomon lehet követni, hogy mi történt Magyarországon - a valóságban - 2004 óta csak?

 Csak mert előtte 100 évvel még egész jól nézett ki (azóta viszont?- jaj!) Nem ilyen ...

És ha már ennyire visszamentem az időben és az épületek köré... ma itthon is ért egy eus meglepetés. Nekünk is vannak csuda házaink, csodás belvárosunk... és felelőtlenül gazdálkodó polgármesterünk, önkormányzatunk... és bizonyára vannak mindenféle elnökségeink is, benne mindenféle tagokkal.

No és vannak alapítványok is, amik jönnek-keletkeznek, majd mennek - tönkre is, de előtte iszonyat pénzeket akasztanak le az amúgy nagyon gazdag magyar államról. S ezt fennen hirdetik is - mondhatnám büszkén vállalja a város, hogy a kepes alapítvány kedvéért oly előzékenyen lemondott igen patinás épületéről, amit majd jól átalakít az említett alapítvány.

Ő az a ház, ami már volt minden - és ma az ablakában láttam, hogy 500millió Ft támogatásban részesíti az alapítványt az ország - mert olyan sok felesleges pénzünk van nekünk, hogy az eus pályázatok keretében, mostanában már csak alapítványok épületátalakító (az sem baj, ha megóvandó) tevékenységére kell áldoznia a soros elnökség mellett...

Az ugyan rosszul esik, hogy eközben a közcélú foglalkoztatásra nem jut pénz: és már csak a minimálbér feléért heti 4 órás kényszermunkát tudnak - talán- finanszírozni ugyanebben a városban, amely kijárta azt a félmilliárdot az alapítványnak, hogy csinálhassanak majd fényjátékokat a - kedves turistáknak. Nekünk - munka nélkül - halódó városlakóknak nincs kijárás... semmiféle pályázat még nem nyerődött el, amely munkahelyet bírt volna teremteni a többezres állástalan számára...

Ilyenkor mindig számolok: az ötszáz millióból ötszáz embernek lehetne egy éven keresztül biztosítani a teljes minimálbéres keresetét... de nem! Arra nincs pénz - van viszont egy alapítvány (munkahelyet nem teremtő) projektjére, ami még csak nem is a városban jött létre.... Szóval vigyázzunk azzal az elnökséggel! Itt semmit nem lehet tudni... itt semmi nem biztos... hajrá fideszország!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr822563130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása