A fidesz gyorsítón él?
2010. december 28. írta: térfél

A fidesz gyorsítón él?

Ma kedd van, ugye? Két napja nincs karácsony... de már háromszor kiverték a biztosítékomat ezek a fideszes fiúk. Az első ez a szijjártó - hogy nem képes csendben szégyenkezni idétlen és óvodás kommunikációja miatt, miközben neki kéne lennie az ásznak, a menőnek, a legklasszabbnak, a legimádnivalóbbnak és így tovább... de nem, inkább indítványt tesz egy újabb hülye kérdés ügyében - állítsanak fel egy ezredik bizottságot már, hogy most meg azt kiderítsék - miért ilyen sok az állam adóssága?  - hát miért nem kérdez meg egy élő, és földön járó embert a sarokról... ingyen megmondaná neki a tutit!

Ketteskének beoldalgott ez a szerencsétlen semjén zsoltika - annyi baromságot összehordott itt, hogy kínkeserv volt csak végig olvasnom is, nem hogy belegondolni az ő lelkivilágába, amelyekből kifolyólagosan bírta nyilatkozatát előadni... nagyon gáz szegény - miniszterelnök helyettesnek... ó jaj! Meg lettünk mi büntetve nagyon ezekkel!

Harmadjára nem tudom ki követte el eme nagyon okos javaslatot, de hogy az sem járt mostanában munka után - az is biztos. Akkor ugyanis tudhatná az illető, hogy a gyes 3 éve mire való - valóságban? Arra - nagyon röviden - hogy anyucika (vagy épp szerepet tévesztő apucika) maradjon már otthon az kicsiny gyermekkel és adjon meg neki minden szeretetet, amit munkahelyen nem tudna biztosítani az csöppség számára - akár azért, mert beviszi oda magával, akár azért mert nem viszi be oda magával, hanem bölcsibe hordja amíg pénzt keresnie muszáj. Mert gondolom volna még olyan család ma is Magyarországon, ahol a gyermeket csak úgy képesek felnevelni, ha mindkét szülő dolgozni jár a fizetéséért... és addig bölcsibe kényszerül adni a porontyát... de erre már nem vennék mérget. Lehet, hogy eljárt az idő fölöttem és én nem értem jól a törvénykét, vagy rendeletkét, amely majd szépen megengedi, hogy "a kormány azt reméli az intézkedéstől, hogy a nők foglalkoztatási esélyeit javítani tudja és azoknak a női munkavállalókat is képes munka lehetőséget juttatni, akik eddig például a gyermeknevelés mellett nem tudtak részmunkaidőben munkát vállalni. Az intézkedés részben összefügg a gyes feltételeinek megváltoztatásával: a gyes ismét 3 év, és heti 30 órában munka vállalható mellette."- Bizonyára én vagyok a nagyon hülye (jenő a fideszes droidok szerint és még hazaáruló is, meg még el is húzhatok innen, mert nem érdemlem meg, hogy az országba szült az anyám és a többi marhaságaik...), de nekem nem áll össze a kép.

Nem bírom felfogni, hogy kin és hogyan segít az, ha gyest is kap az anya/apa - meg dolgozni is el tud menni heti 30 órában? Sőt! Az őt foglalkoztatónak az államViktor bácsi el is engedi a járulékának egy bizonyos részét, ha.... ha lesz olyan kedves és aranyos, és egy ilyen gyes mellettit foglalkoztatni méltóztatik... *o* - nem veszi be az agyam egész egyszerűen, hogy mitől lenne jobb ettől az intézkedéstől bárkinek is - főleg a gazdaságnak? Most gyertek ide droidok, és világosítsátok fel a nagyon együgyűt!

Addig ugyanis, azt kell hinnem, hogy szokás szerint arról van szó, hogy X és Y fideszes utótaggal rendelkező, nagy magyar anyának tekintendő valakik törvényesen, vagy rendeletben szabályozottan bitorolhatnak bizonyos munkahelyeket a szerencsétlen munka nélkül tengődő, de nem fidesz utótagú és talán még gyermektelen, ámde később vállalni kívánó elől. Netán egy ötvenes, de már nagyi és még nem nyugdíjas állását orozná így el valamelyik utótaggal büszkélkedő - ahelyett, hogy szépen otthon nevelné a gyerekét, hogy nehogy fideszes váljon abból is. Azt hiszem megint le kell írnom - hogy milyenek is a fidesz gyerekek? Akár ötven évesen is....

Szóval, adjon már be valaki ezeknek egy kis lassítót, ha már sem advent idején, sem karácsony (nekik szent) ünnepén sem voltak hajlandóak kicsit megállni egy templom képe előtt legalább (ezt is most olvastam, hogy röptében is ad már áldást a katolikus egyház, annyira szarba sem veszi már saját magát)... és számot vetni magukkal, tetteikkel, kormányzásukkal és azok következményeivel. - én már annyira unom, hogy figyelmüket hívjam fel állandóan - nem lesz ennek jó vége, senkire sem nézve!( viszont bukni csak ők fognak nagyot)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr112545168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása