Na, mit hozott a jézuska?
2010. december 25. írta: térfél

Na, mit hozott a jézuska?

Nekem gazdag jézuskám volt... hozott új frizurát (boszisat), cipőt - hogy legyen valami a lábamon, kenceficét - hogy ki ne száradjak, és pénzetet - hogy úgy hatodikáig kihúzzam valahogy... és ez utóbbi a legfontosabb ajándék, mert annyira kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az a megújulás éve? Annyira izgalomba jöttem tőle, hogy még Orbán is hozott nekem valamit, és mennyi helyre letette az ő ajándékát...?! Jujj, de jó! Ilyen még sosem volt - politikai karácsonyra én még nem emlékszem... pedig elég régi motoros vagyok a csodavárásban, de ilyen izgalmakban még sosem volt részem.

Online is be nem áll a szája, nem elég neki a TV, a rádió az írott sajtó - a malaszttal teljes, és a templomok őrei, az atya fiú és szentlélek - mind neki dolgozik. Még a válság is az ő istenétől jött... alleluja, úgy kell nekünk! Hálám a sírig üldözi... és ott jól bele....

"Ez a karácsony és az év vége annyiban különbözhet sok előzőtől, hogy most már sokkal többen hisznek, hihetnek abban, hogy van értelme a helytállásuknak, van jövőjük ebben az országban. Nem olyan jövő, amit el kell hárítani, amivel szemben védekezni kell, hanem olyan, amiben lehet élni, tervezni, gyarapodni."

- hála néked Orbán Viktor! Azt hiszem, hozsanna is... bár - mintha az én helytállásom még nem került volna meghallgatásra: úgy kivágtak dec. 31.-ével a közcélú foglalkoztatásból, ahogy az a naptárban meg van írva - leszarva a köz érdekében kifejtett és elismert tevékenységem...bla, bla, de tényleg mindenki meg volt velem elégedve... csak ez a fránya politika! Ez nem képes értelmeset alkotni!

"Arról van szó, hogy az emberi méltóságot és a gyermekeink védelmét biztosítani kell. Minden európai ország ezt teszi, nem is szólva az Egyesült Államokról, ahol a fele sem történhetne meg a képernyőkön és az újságokban annak, mint ami nálunk folyamatosan megtörténik."

- oh, my god! (Orbán Viktorom) Miféle emberi méltóság? Hogy volt szíves megszüntetni a diploma és az érettségi közötti különbséget? Hogy volt olybá' és legújabb rendeletével megengedi, hogy akár tanult és több évtizedes munka után csatorna tisztító feladatot is kaphasson a munkára szoruló, aki nem lopással, csalással és hazugsággal ill. kapcsolati tőkével akar boldogulni? ... hogy jön ide amerika?! ... Oszt' mé' lehet a képernyőn Stohl Buci? És hogyan sétálhat ki a bíróságról az a bitang ember, aki elsikkasztotta az adományokat - tényleg gyalázat, amit ez a média megenged magának... Miniszterelnök! Hogyan is engedheti ezt megtörténni - folyamatosan? Csapjon már oda! A francba is...

"Az egész közszolgálati szisztéma felélte a tartalékait. Ott voltam, amikor létrehozták. Kifejezetten napi politikai érdekek és erőviszonyok mentén létrejött rossz kompromisszum volt az egész. Ezt a hibát nem akarjuk újra elkövetni. Megkaptuk a kétharmados felhatalmazást, pártpolitikától mentes, tartósan működőképes rendszert akarunk létrehozni."

- Ugye!? Pártpolitikától menteset... Ez az! Ez kell ide! No, de basszus! - hogy jön akkor ez ide?

"...a választók a döntések meghozatalának jogát átruházzák az általuk támogatott politikai erőkre, ezért választanak parlamenti képviselőket, a képviselők pedig kormányt, hogy döntsenek és viseljék a felelősséget. A kétharmados többségünk nemcsak lehetőség, hanem felelősség és kötelezettség is. Természetesen meg fogjuk hozni azokat a döntéseket, amelyek a választási programunkból fakadnak, hiszen az emberek erre szavaztak."

- ? ... izé... most akkor pártpolitika, vagy mi a szösz? - Ne tessék minket összezavarni ilyen karácsonyi hangulatban se, jó? Még ha vadi új és a karácsony is politikai... hát ... nem baba.

" Ez mindig így van a magyar politikában, amint megfogalmazunk egy világos célt, az eléréséhez szükséges eszközökkel kapcsolatos kételyek azonnal lábra kapnak. A médiatörvény céljai világosak, egyértelműek. A politikai véleményeket Magyarországon még soha sem sikerült senkinek elnyomnia."

- melyik világos célra tetszik gondolni éppen? Csak mert sosem tudunk előre semmit... szegény szavazók is... csak azt mondták nekik, hogy itt az idő! - oszt mentek ikszelni, de hogy mire? Az is csak jövőre fog kiderülni? (nem kéne már meglepetés... mind olyan szar volt az eddigi)

"Azok az emberek, akik az elmúlt években a nyugdíjtőzsdézés eredményeképpen elvesztették a pénzüket, most, amikor visszalépnek, meg fogják kapni azt az összeget, amelyet valakik eljátszottak, mert úgy tekintjük, mintha ki sem léptek volna az állami rendszerből. Azok pedig, akik hozamot könyvelhettek el az elmúlt években, most a visszalépéssel a nyereséget január 31-ig adómentesen kivehetik vagy jóváírhatják a számlájukon."

- Jujj, ne már! Tényleg? Az én gyermekem pénzét lenyúlta az OTP-s magánnyugdíjpénztár? - azta... de szemét ez a Csányi! Mondtam én mindig, hogy a leggányább oligarcha az az alak! HOgyan is engedhette a sport közelébe?! - ej de rosszul csinálta ezt! Rúgja csak ki azonnal! Nem való oda ez az ember, akárki megmondja...

" Az ősbűnre 1990-ben derült fény, amikor világossá vált, hogy a kommunista korszak lezárásakor nulla forint és nulla vagyon van a nyugdíjkasszában. Innentől kezdve, ami bejött a járulékokból, az ki is ment a nyugdíjakra, a különbözetet mindig pótolni kellett a költségvetésből, a különbözet pedig egyre nőtt."

- ősbűn? Jaj de komoly! De hát az a kirovó-felosztó, nem de bár? - sosincs a kasszában semmi...

" Márpedig az állami nyugdíjnál biztonságosabb forma nem létezik."

- márpedig ez ugyanaz az ősbűn formula - ha jól tévedek... mondom én sok a hülye politikus! Igazam van?

" Ez a kormány azt vállalta, hogy megújítja Magyarországot, és rendbe teszi azokat a válságterületeket, amelyeknek némelyikét a rendszerváltozás óta nem sikerült kezelni. Ez a szándékunk, és a parlamenti kétharmad révén az erőnk is megvan hozzá."

- Jézusom! Miért mindig ez az erő... a szeretet ünnepén is? Nem lehetne józan ésszel inkább? Kedveskedve...? Türelemmel...? Megfontoltan...? és főként a jó isten nélkül...? szakmailag megalapozottan...? Gyűlölködéstől és másokra mutogatástól mentesen...?

He? Nagyon nagy kérés lenne...?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr652538914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása